1 Şubat 2016

,

Scarlet - Marissa Meyer | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Scarlet
Yazar: Marissa Meyer
Sayfa Sayısı: 484
Yayınevi: Artemis
Çıkış Tarihi: Aralık 2014
Goodreads Puanı: 4,31/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;

DÜNYA YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYAYKEN, KÜLKEDİSİ İle KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ’IN YOLLARI KESİŞECEK…
Mekanik ustası sayborg Cinder hapishaneden kaçma planları yapıyor ancak bunu başarabilse bile dış dünyanın tehlikelerine karşı kendini nasıl koruyacak? 
Dünya’nın diğer ucunda, Scarlet Benoit’nın büyükannesi günlerdir kayıp. Scarlet büyükannesini bulmasına yardımcı olabilecek bir sokak savaşçısı olan Wolf’la tanıştığında, başta bu yabancıya güvenmekte tereddüt ediyor. Ne de olsa sokaklar ‘kurt’larla dolu! 
Yolları kesişen Scarlet, Wolf ve Cinder birlikte esrarengiz bir maceraya atılırken onları bekleyen yeni bir gizemden habersizler. Şimdi üç masal kahramanı da Ay Ülkesi kraliçesinin hep bir adım önünde olmak zorunda. Çünkü kötü kalpli kraliçe, yakışıklı prensi kendi kralı ve esiri yapmak için elinden geleni ardına koymayacak.
Birinci kitap olan Cinder'dan sonra Scarlet yorumumla tekrar blogumdayım. Yazılarım hız kesmeden geliyor. Elimden kitapların düştüğü yok. Scarlet'ı tek kelimeyle çok sevdim. Harika bir kitaptı. Birincisine göre daha büyük bir heyecanla bekledim. Her ne kadar daha çok şaşkınlık içinde okuyacağımı tahmin etsem de bu tahminimin yerini aşk dolu sayfalara vermeleri beni hayal kırıklığına uğramaktan kurtardı. Bildiğiniz Kırmızı Başlıklı Kız'ın bir diğer gelecek versiyonuydu. Hatta araya serpiştirdikleri "Büyükanne senin ellerin niye bu kadar" replikleri beni güldürmeye yetti.
Alevlerin altındaki külleri seyrederken, Scarlet'ın gözleri buğulandı. "İkimiz de pek çok fikir sahibi ve herhangi bir şey konusunda hatalı olduğumuzu kabul edemeyeceğimiz kadar inatçı olduğumuz için, sohbetlerimiz çoğu zaman ateşli bir tartışmayla sonlandırdı. Ama her seferinde, tam da birimiz bağırmaya veya kapıları çarpmaya hazır hale gelmişken, babaannem birden gülmeye başlardı. Sonra ben de ona katılırdım. Ve o da bana, kendisine çekmiş olduğumu söylerdi." Scarlet yutkundu, kollarıyla sıkıca dizlerine sarıldı. "Ona benzediğim için, önümde zorlu bir hayatın beni beklediğini söylerdi." Scarlet gözlerine bastırdığı avuçlarıyla, gözyaşlarını düşmeye başlamadan önce dağıttı.
Bu kitaptaki asıl karakterimiz Scarlet'ken bir yandan da Cinder neler yapıyor, nasıl kaçıyor onun hakkında bilgi ediniyoruz. Tabii Scarlet ismi gibi kızıl saçlara sahipken asıl masalımıza sadık kalarak hani kurt nereden dediğimizde bir de karşısına Wolf adında bir çocuk çıkıyor. Wolf karakterini şimdilik Prens Kai'den daha çok sevdim. Bir de ikinci kitapta Prens Kai'yle ilgili pek yer yoktu. O yüzden hayal kırıklığına uğradım. Bunlar Cinder ile nasıl kavuşacaklar hiçbir fikrim yok.
İkinci kitabı iki oturuşta falan bitirdim. Bu kitap yorumumdan sonra da hemen Cress'a başlamak niyetindeyim. Cinder'i ucundan bile beğenenler Scarlet'a bayılırlar. Ama sanırım ben Cinder karakterini daha çok sevmiştim. Onunla ilgili daha derinden hayallerim vardı. Bir de onun çaresizliği beni çok üzüyor. Her ne kadar kulağa saçma gelse de Cinder ile duygusal bir bağımız var diyormuşum :) 
"Wolf." Scarlet kurumuş dilini ıslatmaya çalıştı ve ağzına kan tadı geldi. "Ne yaptılar sana?"
"Onlar değil, sen." dedi Wolf, öfkeyle tükürürcesine. "Sen bana ne yaptın?"
Serinin ikinci kitabı olan Scarlet yer yer beni baya şaşırttı. Daha durağan bir kitap olmasını beklerken ilk kitabı ikiye katlamış oldu. Öyle olunca insan diğer iki kitapta bizi neler bekliyor diye meraktan çatlamıyor değil. Seriye katılan her karakteri ayrı seviyorum. Bu kitapta kaçak subayımız, Scarlet ve Wolf'un katılmasıyla daha da şenlik oldu. Üçüncü kitapta artık Cinder'in kendini güzel bir şekilde ifade etmesini bekliyorum. Yalnız yazarın kalemine hayran kaldım. O kadar harika bir kurgu yapmış ki inanılmaz. Sen kalk hem eski Disney masallarının karakterlerini geleceğe uyarla hem de mükemmel bir şekilde hepsini birbirine bağlı. Hele de dördüncü kitabın konusunu okuyunca daha da hayran kaldım. Seriye harika bir şekilde bağlamış dördüncü kitabın ana karakteri olan Winter'i. Ay Günlüğü Serisi'ni saçma bir vampir hikayesi serisi sanan bir okurdan ibarettim. Sonra şans eseri yorumlarını okuyunca göz kırpmadan kitap sepetime ekledim ve iyi ki öyle yapmışım. Kitapları alalı iki ay olduğu halde baya geciktirdim okumayı ama sonuçta gün geçtikçe kitaplığımda okumadıklarım azalıyor. Şubat ayı kitap siparişlerimin gelmesiyle kitaplığımın son halini buraya da koyacağım. Serinin ikinci kitabı olan Scarlet'tan yarım puan kırıyorum çünkü önceden okuduğum gibi şöyle mükemmel böyle mükemmel diyeceğim kadar beni kendine hayran bırakamadı. Ama seri adım adım heyecanlandığına göre muhtemelen son iki kitaba canı gönülden tam puan vereceğim.
Scarlet kıkırdamamak için dudaklarını birbirine bastırdı. "Benim bahçe domateslerimi aratıyor, değil mi?"
"Hiçbirini hak etmememe rağmen," diyen Wolf, zeytin kutusunu aldı ve tekrar temkinli bir şekilde kokladı, "bana sunduğun her şeyi takdir ediyorum."
Bu gece Cress'i bitirirsem muhtemelen yarın yorumumu bloguma girerim. Winter'i telefonumdan okuyacağım ve İngilizce okumayı da özlemiş durumdayım. Ve tabii bir de araştırmama rağmen Winter yorumunu hiç bir Türk bloggerda göremedim. O yüzden ilk olursam ayrı sevineceğim :)

6 yorum:

  1. Kitap okuyanlara özeniyorum ben ya:( Bir zamanlar ben de çok okurdum ama şu sıralar okuyamıyorum. Yada ingilizce okuyorum. Türkçe gibi etkili olmuyorki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ingilizce okumak da guzel. Ben şu anlik sadece Ingilizce ask romanlari okudum daha basit olduklari icin. Bakalim ileri de daha cok okurum insallah :) Tabii turkce okumanin yeri de baska :)

      Sil
  2. İlk kitap bitmiş akşam bende gireceğim bir post :)

    YanıtlaSil
  3. Betül valla öyle imreniyorum ki sana maşallah :) ben bi kitap okurken 1 hafta da anca bitiriyorum bak utanarak söyledim :/ anca gece uyumadan önce bazen dayanamayıp hızlı hızlı okuyup ertesi gün erkende kalkmak zorunda kalınca vay halime :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şu anda deli gibi okuyorum ama sonradan birilerine imrenicem diye korkuyorum. Bakalim gidicek boyle sanirim baya :D

      Sil