28 Şubat 2016

#MİM / Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?


Kore Fenomeni bu yazısında beni mimlemiş. Birkaç gündür bu mime yazanları görünce üzerinden okumuştum ve ben de girmek istiyordum. Sağ olsun kore fenomeni de beni miminde es geçmemiş. Aslında hafif bir uykum var ama bir kaç gündür günlerimi çok boş geçiriyorum. O yüzden inatla laptopun başında duruyorum şu anda. Aslında birevkızı beni önceden bir mime mimlemişti. Onu da yarın girmeye niyetliyim. Fotoğrafta gördüğünüz yer de benim laptopu kullanmayı en çok sevdiğim yer. Oraya mıhlanıp akşama kadar oturuyorum bazen. O halde sorulara başlıyorum..
1. Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?

Açıkçası hayır. Çok yakın arkadaşlarım bile blogum olduğunu bilmiyor. Ben girerken "ne yazıyorsun" diye sorsalar blogum var derim ama öyle bloguma girip merakla takip edecek arkadaşlarım yok. Oysa benim bir arkadaşım blog yazsa stalker gibi takip ederdim her yazısını. Fark ettiyseniz arada ailemden falan da bahsediyorum ama kız kardeşim buraya girip okusa rahatsız olurum. Burada biraz daha özgür olmaya çalışıyorum. Çoğu zaman fazla kişisel bilgilerimi paylaşmıyorum ama yine de başımdan bir olay geçse çekinmeden burada içimi döküyorum. Hiçbir arkadaşıma benim blogum var dediğim olmadı. Arada erkek kuzenlerim beni blogumla ilgilenirken yakalayınca hemen sayfayı değiştiriyorum. Sonuçta verdikleri tepki belli olmuyor. Bazıları burun kıvırıp dalga bile geçebiliyor. Ama bir erkek kuzenim var ki ne yapsam benimle gurur duyuyor. Ona da sevgilerimi yolluyorum buradan.

2. Neden blog yazıyorsunuz?

3 yıl önce blog yazmaya başladığımda bu soruyu ciddi anlamda kendime sormadım. Sadece içimden gelenleri insanlarla paylaşmak istedim sanırım. Şimdi sorarsanız bir sürü nedeni var. Belirttiğim düşüncelerim akabinde insanlardan görüşler alıyorum. Sevdiğim şeyler konusunda benimle ortak çıkan ya da sevdiğim şeyleri beğenmeyip farklı fikirlerini belirtip beni de farklı düşündürmeye şevk eden düşüncelere dalıyorum. Her türlü blog yazıyorum çünkü bu mecrayı çok seviyorum.

3. İlk yazınız ile son yazınız arasında nasıl bir fark var?

O zamandan bu yana biraz daha olgunlaşıp ve karakterimi oturtmuşumdur. Belki okunduğunda daha hoşa giden bir betimlemeyle yazmaya başlamışımdır artık. Tabii ki fark daha büyük bir bakımdan. Sonuçta ilk başlarda sadece kendi çapımda yazıyordum. Şimdi yazdığım yazılar bir takım kişiler tarafından okunup yorum alıyor. Bu yüzden biraz daha tutarlı şeyler yazmaya özen gösteriyorum. Boş boş değil de birilerine bir şeyler katabilecek, birilerinin işine yarayabilecek bir şeyler yazmaya çalışıyorum.

4. Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Tek kelimeyle heyecan kattı. Mailim geldiğinde o bildirim sesini duymakla suratıma yayılan şapşal tebessümü bir görseniz! Yorumların bana verdiği mutluluğu, tıklanma sayısısıyla sırıtan Betül'ü görmelisiniz! :D Onun haricinde yeni insanlar tanımış oldum. Başka görüş açıları edinmiş oldum. Benimle aynı fikirleri paylaşan insanlar keşfetmiş oldum ve blogumda özenle olmaya çalışmamın takdir edilmesiyle mutluluk hormonlarıyla dolmam da ayrı bir katkı elbette. Sonuç olarak blog yazmak artık hayatımın bir parçası. Yaşadığım özel ve güzel anları burada paylaşmak, sizlerin önerisine sunmayı severek yapıyorum.

5.Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Öneririm elbette ama beni dinlerler mi emin değilim. Arkadaş kitlem geniş sayılır ama aralarından bloga değer verip bu kadar vakit ayırabilecek nadir kişi vardır. Yine de bir yerlere herhangi bir şey hakkında fikirlerini belirtip içini dökmek bile güzeldir zannımca.

6.Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Kendim hakkımda bir şeyler yazmak istiyorsam günlük hayatımdaki olaylardan ilham alıyorum elbette. Kitap yorumları konusunda önce bu işin ehli olan bloggerları dikkatle inceledim. Daha sonra ne kadar özenirsem o kadar beğenileceğini anladığım için kitap yorumlarımın üzerine düşmeye dikkat etmeye başladım. Her ne kadar aylardır uğramıyor olsam da mutfakta yaptığım şeyler konusunda İnstagram'dan ilham alıyorum. Oradaki sunum tarzlarını ve tariflere karşılık yorumları takip ediyorum.

7.Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?

Sanırım iyi iletişim kurabiliyorum. Şu ana kadar blogger aleminde zıt gittiğim kimse olmadı ve umarım da olmaz. Burada kötü niyetli insanların bulunduğunu da zannetmiyorum. Sadece bazen görüş ayrılıkları farklı olabileceğinden yanlış anlaşılmalar doğabilir elbette. Bu konuda diğer görüşlere de saygı duyduğum için sorun yaşamayacağımı umuyorum.

8.Şikayetçi olduğunuz konular var mı?

Sanırım mevcut. Şöyle ki; her zaman kendime insanları küçük görmeyeceğime ve bana zaman ayırıp yardım isteyen bir kimseye mümkün olduğu sürece geri dönebileceğimi söylerim. Bazen blog yazarları yapılan yorumlara umarsızca cevap yazmıyor. İnsan tatlı sözle bir karşılık bekliyor yorumuna. Ya da soru sorduğunda herhangi bir cevap almayı. Böyle olunca yazılarını okumak konusunda da soğukluk yaşıyorum. Blogumu takip eden herkese linklerini bulabildiğim sürece geri takip ediyorum. Benim hiç ilgi alanım olmasa bile farklı şeyler kapabileceğimi düşündüğüm için hemen takibe alıyorum. Sadece bu değil. Aynı konular hakkında yazdığımız halde geri dönüş alamadığım bloglar oluyor. Bir de bazı g + kullanıcıları beni takip ediyor ama isimlerini özel olarak arattığım halde belki de blogları olduğu halde onlara geri dönüş yapamıyorum. Bir bağlantı verip işimizi kolaylaştırırsanız çok sevinirim :)

Son olarak da mimleyeceğim isimlere gelirsek de severek takip ettiğim bloggerlar; mimlendiniz! (Link ekleyemedi çünkü üşengeçlikten öldü)

Rapunzel'in Kulesinden
Bir Otakunun Dünyası
Tuğçe Yüksel
Gözde'nin Blog Günlüğü
Kağıt Salıncak
Gözde Türker
Queechan
Kitap Avcısı
Bize Her Yer Okul
Kalem Fili
birevkızı
Kanadı Kırık Kırlangıç
Fatma Başar

36 yorum:

  1. Tüm blogerların beklediği sadece biraz nezaket :) Toplum olarak da buna çok ihtiyacımız var sanırım

    YanıtlaSil
  2. Özgür olmak… macera sevmek… titiz davranmak, özenmek… heyecan, coşku… kitap yorumları çok zor – pek beceremiyorum, en çekindiğim alan-… iletişim kıvamında… geri dönüş yoksa olmaz ki ama haklısın!
    Betül!!!! süpersin, maşallah bu ne hız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi anda bi şevkle hemen yazayim dedim boyle cevaplar cikti iste :)

      Sil
  3. Çok güzel cevaplar. Hepimiz aynı dertten muzdaripiz. Yakın çevremizin ilgisizliği, blogger dostlarımızın yorum yazmaması vb.

    YanıtlaSil
  4. Wow! Güzel bir mim olmuş zevkle ve azıcık şaşkınlıkla okudum. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Azicik şaşkinlik niye merak ettim aslinda :)

      Sil
  5. Çok güzel bir mim olmuş eline sağlık :)
    Bloğunla ilk defa karşılaştım, takipteyim ^^

    YanıtlaSil
  6. Bu cevaplar blogger dünyasının ne kadar samimi olduğunu gösteriyor, Umut her zaman vardır değil mi :)

    YanıtlaSil
  7. Katıldığın cevaplar Betülcüğüm. Be. De elimden geldiğince herkese cevap vermeye yazılarını oku aya çalışıyorum ama bazen de fırsat olmuyor...fostluğumyz daim olsun..sevliyorsunn:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de seviliyorsun :) Aslinda yorum almamak konusunda asil değindiğim beklentiye girilen yorumlardi. Bazilarina biz de kisa cevaplar yaziyor ve elbette gözden kaçirabiliyoruz bazen. Kasıtlı şekilde cevap beklenen soru yorumlarina cevap vermeyenlere sesleniyorum aslinda :)

      Sil
  8. çok güzel mim kore fenomeninden keşfettim seni merhabaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Sanırım bloggerda herkes aynı dertlerden muzdarip :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, Kore Fenomeni sayesinde keşfettim blogunu. :) Çok güzel bir blogun var :) Takipteyim bundan sonra :) Benim bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Hemen ben de seni takibe alıyorum :)

      Sil
  11. Gerçekten güzel cevaplar olmuş :)
    Blog yazmak ciddi zaman ve özen isteyen bir durum ben de yeni yeni keşfediyorum. Yine de yapılan güzel yorumların, okunulduğunu görmenin verdiği mutluluğu tarif etmek güç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyledir. Zamanla daha çok bağlanıyor insan buraya. Cevapları beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. çok hassas ve zarifsin bunu anladım ben yazdıklarından. ;)

    YanıtlaSil
  13. Tam da neler varmış burada derken ben de mimlenmişiiim :') Teşekkürler. ♥
    Burada farklı insanlar tanımak, farklı hayatları okumak, iletişim içinde olmak çok güzel gerçekten. Güzel bir mim olmuş blogcan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Senin mimini de merakla bekliyorum :)

      Sil
  14. Cok guzel bi yazi olmus samimi ve eglenceli eline saglik:))

    YanıtlaSil
  15. Aa ben mimlenmişim. Çok gezmekten bu aralar hep kaçırdım postları. Şimdi öyle göz atarken rastladım. En yakın zamanda yapıcam inşaallah . Teşekkürler ve gözümden kaçırdığım için mianhe betülcüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu ama O.o mimi yaptım Betülcüm :))

      Sil
    2. Önemli değil canım. Ne zaman istersen o zaman girersin, istemen yeterli :) Rica ederim. Bir ara senin mimini de okuyacağım :))

      Sil
  16. samimi cevaplar verilerek hazırlanan mimler bırakılan yorumlar... harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  17. İnanmıyoruuum mimlenmişim ve haberim olmamış. Kusura bakma lütfen, hemen cevaplıyorum :)

    YanıtlaSil