30 Nisan 2016

Nisan Ayında Neler Yapıyorum

Artık her ayın sonunda bunu yazmayı rutin haline getirdim. Çünkü iki aydır çok fazla kitap okuduğum için ciddi anlamda Benden Nameler kısmına hiçbir şey ekleyemiyorum. Arada anca bir iki mim giriyorum çünkü çoğunlukla laptopu sadece kitap yorumu girmek ve çektiğim fotoğrafları düzenlemek için açıyorum. Bu ay benim için ufak bir hayal kırıklığıyla başladı çünkü büyük heveslelerle anlattığım Fransızca kursumu bıraktım. Neden betül neden? Çünkü aşırı sorumsuz bir kurs birimiydi. Defalarca kez bugün ders var mı diye aradım ama kimse cevap vermedi ve bir gün gidip bir saat kadar hocayı bekledim. O yüzden anladım ki buradan bir nane olmaz diyerek kursu bıraktım. Yalnız babamın Fransızca ders kitaplarım için verdiği parayla da kız kardeşime olan borcumu ödedim. Bir bakımdan da çok işime yaradı bırakmam :D Her neyse bu ay benim için çok güzel geçti gerçekten. Neden betül neden? Çünkü bir aydır babamın kredi kartı bizimle dostlar! Sayesinde ne kadar kitap aldığımı şu yazımda anlatmıştım zaten. Ama onun dışında da bir sürü şey aldım ve onları da özet geçeceğim. Bu ayın başında ilk önce kuzenlerimle Heybeli Ada'ya gittik ve çok hoş bir gündü. Ondan sonraki haftalarda her pazar istisnasız pikniğe gittik çünkü artık piknik sezonunu açmış durumdayız. Bir kere Beşiktaş Parkı'na iki kez de Cebeci tarafına gittik. O tarafta babamın ayrı iş yeri var. Mal alması gerektiği için sağ olsun iki kez de oraya gittik ama kuzenlerim geldiği için çok güzel geçti. Hele de bu ay ilk pikniğimizde son anda yine geleneksel yarışmamızı başlattığımız için kahkahalara boğuldum defalarca. Neymiş peki o? Tüm kuzenlerim ve ben de kapalıyız. Kapalıysanız iç başörtüsünün ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Ne zaman pikniğe gitsek tam arabalara binmeden önce birbirimize saldırıp kim kimin iç başörtüsünü çekecek diye yarışırız. Bu ay ben iki skor yaptım. Ama kimse benimkini bozamadı, kuzenim muhtemelen bu pazar intikamını alacak. Hüsna da bir skor. Dilara sıfır ve havvanur da benden alacağı öcü anca hüsnadan alabildi. Ne zaman bu yarışa koşsak yerlere yatıp gülesim geliyor, gerçekten manyak komik oluyor.

Anlayacağınız bu ay pikniklerimiz çok güzel geçti. Sonracığıma geçen hafta cumartesi günü kızkardeşim ve yine kuzenimle karşıya geçtik. Bulgurlu tarafında bir butiğe gittik. İlk defa Bulgurlu'ya gittim ve otobüs duraklarını bulana kadar ağladık resmen. Sonunda pes edip Bulgurlu'dan Küçük Çamlıca'ya kadar yarım saat yürüdük. Kız kardeşim istediği türde bir trench bulabildi sonunda. Ama gün hiç güzel bitmedi çünkü Hüsnala tartıştık, o yüzden kuzenimde sinirlenip bizde kalmadı. Zaten önceki gece de cuma günü onlarda kalmıştık ve süper bir akşamdı. Bu ay nafile oruç tutmak büyük sevap olduğu için iki üç gün oruç tuttum ve iftar çok güzel geçti. Ne yazık ki bu ay biraz kendimi saldım yemek konusunda. Henüz spora gidemiyorum çünkü sıra var. Yedeklerdeyiz ve benim iyice iştahım açıldı. İki hafta durulacağım yoksa yavaş yavaş verdiğim beş kiloyu geri alacağım :(
Bu ay toplamda 31 kitap okudum. Yine bookstagram hesabımla çok ilgilendim ve 3000 takipçiyi geçtim perşembe günü. Uçuyorum resmen mutluluktan. Bu ay yine bir şey izleyemedim pek. Sadece bir gün ütü yaparken Descendants of the Sun'ın iki buçuk bölümünü izledim. Bu arada ütü yaparken dizi izlemekte çok iyiyimdir. Bir de Marslı'yı okudum sonra kendimi her lisan dersimden sonra eve gelince bir film izleyeceğim diye şartladım ve bu hafta DeadPool'u izleyecektim ama torrent inmedi bir türlü. Bir daha ki ay daha fazla film izleyeceğim çünkü artık Film Köşemden Öneriler yazımın üçüncüsünü eklemek istiyorum bloguma. Anlayacağınız üzere baya eğlenceli bir ay geçirdim. Bu ay arkadaşlarımla çok görüşemedim. Muhtemelen salı günü biriyle görüşeceğim ve biriyle de cumartesi karşıya geçeceğim. Öyle yani. Bu ay da kuzenlerimle koptum yine.
Peki neler aldım? Normalde tüm harçlığımı kitaplara yatırıp geri kalanıyla arkadaşlarımla buluştuğumda harcadığım için kendime aylardır bir şey alamıyorum. En son bu yazımda yine çok güzel bir alışveriş yapmıştım. Bu ay foruma gidip bakım ürünleri aldık çünkü son zamanlarda yüzümde fazlaca siyah nokta mevcut. Onun dışında Eyüp'te yine festival vardı. Nisanın ilk haftası oraya uğrayıp iki tane plise şal, tek kelimeyle bayıldığım siyah bir trenç ve bir tane pudra plise etek aldık. Onun dışında kendime çok beğendiğim bir defter aldım ve şu pembe gülü de kitap çekimlerim için aldım. Orada siyah bir şey daha var. Aslında üç tane de H&M'den eşofman türü alt aldık ama diğer ikisinin bulamadım çekeceğim zaman. Bir de bu ay Sosyopix'ten resimlerimi çıkartmıştım. Yalnız aldığım siyah trence bayıldım o kadar ki üzerimden çıkarmıyorum resmen. Uzun olduğu için bazen altına H&M'den aldığım siyah eşofmanı giyiyorum. Plise şallara aşığım zaten. Ütüye hiç gerek yok, sabah derse giderken hemen kafama takıp çıkıyorum. Trenci Vesna Design'dan indirimden 100 liraya aldım. Plise etek 50 liraydı, plise şalların tanesi 30 liraydı. Bakım ürünleri 20-30 arasında değişiyordu. Son olarak da H&M'den aldığım eşofmanların tanesi 30 liraydı.

Sonuç olarak bu ay her bakımdan benim için harika geçti. Ayrıca blogumda neredeyse her gün yorum ya da mim girdim. Kendim için harika bir gelişme de var. Tırnaklarımı uzatıyorum sonunda. Ama stresten sürekli suratımı kaşıyıp her tarafımı yara ettim. Umarım olumlu sonuç olacağım tırnaklarımdan. O halde Mayıs ayında görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir ay geçirmişsin.. Kuzenlerinle ne kadar güzel bir ilişkin var, imrendim gerçekten.. Allah bozmasın muhabbetinizi :') 31 kitap ne demek Betül, ne demek :D Maşallah diyelim de nazar değmesin yani :D Kursu bırakman bence de iyi olmuş, ilgisiz kurumlardan nefret ediyorum ya.. Ayrıca disiplinsiz dil eğitimi de olmuyor. İyi yapmışsın yani ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canim, dortlu bi kuzen grubumuz var forever together gibiyiz :D Evet gercekten de cok ay okudum bu ay :D Artik yaza Fransizcaya devam etmeyi umuyorum :)

      Sil
  2. Bir ayda 31 kitap mı? Tebrikler. Çok büyük bir başarı. Benim rekorum 10 kitap :-)

    Güzel bir ay geçirmişsin. Darısı mayıs ayının başına :-)

    YanıtlaSil
  3. Doğru mu görüyor gözlerim 31 kitap mı okudun? o.o Sadece maşallah diyorum:D
    Hem okumuş hem de gezip tozmuşsun. Ne verimli bir ay geçirmişsin imrendim sana :>>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha tesekkur ederim :) Evet hem gezdim hem de deli gibi okudum :D

      Sil