10 Nisan 2016

,

Sonsuzluğun Kıyısında - J. A. Redmerski | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Sonsuzluğun Kıyısında
Orijinal Adı: The Edge of Always
Yazar: J. A. Redmerski
Sayfa Sayısı: 480
Yayınevi: Ephesus
Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2016
Goodreads Puanı: 4.02/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;

Camryn Bennett hayatı boyunca hiç olmadığı kadar mutludur. Ruh eşi Andrew Parrish’le bir otobüste tanışmalarından beş ay sonra nişanlanmışlardır. Üstelik onları bekleyen tek şey evlilik de değildir. Hem endişeli, hem heyecanlı olan Camryn, hayatının geri kalanını Andrew ile geçirmek için sabırsızlanıyordur. Onun kendisini daima seveceğinden emindir, çiftin hayattan pek çok beklentisi vardır fakat kötü bir olay, hayatlarını bir anda tepetaklak eder.
Andrew yaşama tutunmaya çalışır, Camryn’in de aynı çabayı göstereceğini düşünür. Ama Camryn’in yarasını tehlikeli yollardan sarmaya çalıştığını fark edince, onu hayata döndürmek için bir şey yapması gerektiğini anlar. Aşklarının her şeyin üstesinden geleceğini ispatlamaya çalışan Andrew, Camryn’i umut ve tutkuyla dolu yeni bir yolculuğa davet eder.
Herkese merhaba! Bu kitabı uzun süredir bekliyordum ve böyle elimde o harika kapağıyla birlikte okumak için İngilizce ebook olarak okumak da istemedim. Sonunda kitap çıktığı gibi nisan ayı kitap alışverişime ekledim. İlk kitabını manyak beğenmiştim ve sonunda da çok fena ağlamıştım. O kadar beğenince haliyle ikinci kitabı da güzel bir beklentiyle merakla bekliyordum. Ama arkadaşlar ne yazık ki beklentimin altında çıktı. Nedense bu kitapta ilk kitaptaki o yazarın tutkulu kalemini hissedemedim. Belki İngilizce okusam daha iyi olurdu çünkü çevirmeni de değişmişti serinin. Konuda yazdığı üzere Camryn'in başına gelecek olayın daha ağır bir şey olmasını bekliyordum. Sanki yazar sadece konuyu uzatıp karakterleri sevdiğimiz için her türlü bunu da okurlar diyerek yazmıştı. Karakterlerin ikisini de ilk kitapta ayrı ayrı sevmiştim ama bu kitapta nedensizce ilişkileri bana çok cıvık cıvık geldi. Hiç kavga etmemeleri ve hep birbirlerine destek olmaları sinirimi bozdu. Arada bir kavga etsinler böyle atarlanıp durmalarını isteyecek kadar iyi geçiniyorlardı. 
"Ama ben buradayım, Camryn. Daima burada olacağım." Ellerini avuçlarıma aldım. "Ne yaparsan yap, aramızda ne geçerse geçsin, seni asla terk etmeyeceğim. her zaman yanında olacağım. Sana benim dünyam olduğunu söylemiştim, hatırlıyor musun? Bunu unutacak olursan, sana hatırlatmamı istemiştin. Bak, işte şimdi hatırlatıyorum.
Kitap aşırı akıcıydı. Zaten bir günde bitirdim. Ama beklentimin altında çıktı. İlk kitaptaki o spoiler yememek için sayfalarda gezinmesine izin vermediğim gözlerim bu kitabı öylesine okuyup geçti. İlk kitabın sonu çok güzeldi. Bu kitabın da sonu çok güzeldi. İlk kitabın sonunda gerçekleşen olayın devamını izledik bu kitapta. Ama ne yazık ki sanki seri aralarına sıkıştırılan sırf karakterleri sevdiğimiz için okuyacağımız novella kitapları gibi geldi bana. Özellikle de çok uzun bir novella olarak görüyorum. Pat pat sayfaları çevirerek okuduğum bir kitaptı ama beni aman böyle aman şöyle şaşırtan veyahutta gözlerimi dolduran bir kitap değildi. Nadir gülümseyebildiğim sırf hikayenin devamını merak ettiğim için okuduğumu söyleyebileceğim bir kitaptı. Aslında öyle beklentimi ayyuka dağlarına çıkarmamıştım ama böyle serinin devamı niteliğinde olaysız aşklarının nasıl devam ettiğini okutan hoş bir kitaptı. Aşk kitaplarını çok ama çok sevdiğim halde bu kadar harika geçinen bir çift biraz sinirimi bozdu. Bir de bizim kendi dilimizde kullandığımız gençlik terimleri biraz fazla sırıtmıştı çeviride. İşaretleyeceğim kadar aman aman derin cümlelere çok yer verildiğini de söyleyemeyeceğim. O yüzden size önerim ilk kitaba bayılanlar aynı şekilde bu kitabın da aynı mükemmeliyeti taşıdığını zannedip almasınlar. Biraz daha beklentiyi düşürüp hoş bir kitapla karşılaşacağınızı bilerek alın. Belki siz benden daha çok beğenirsiniz ve umarım da beğenirsiniz.

2 yorum: