17 Nisan 2016

,

Ada - Lyyne Matson | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Ada
Orijinal Adı: Nil
Yazar: Lynne Matson
Sayfa Sayısı: 440
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çıkış Tarihi: 02/2016
Goodreads Puanı: 3.92/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
Gizemli Nil Adası’nda kurallar belliydi. Bir yılınız vardı. Kaçmak ya da hayatta kalmak için tam 365 gün. On yedi yaşındaki Charley kuralları bilmiyordu. Hatta nerede olduğundan bile haberi yoktu. Hatırladığı son şey sıcak hava ve kendinden geçtiğiydi. Uyandığındaysa kayalık bir arazide çırılçıplaktı. Kaybolmuş ve yalnız hisseden Charley, adada uzun süre hiçbir insana rastlamamıştı, ta ki gençlerin lideri Thad ile karşılaşana kadar. Artık, adadan kaçmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmişti… ve tabii bir de âşık olmanın. Thad’in zamanı doluyordu ve Charley, geleceklerini kurtarabilmek için önce Thad’i kurtarması gerektiğini fark etmişti. Ancak tehlikelerle dolu bu adada en büyük tehdit zamandı! 
Thad'in elinin benimkini sarması hissi çok hoşuma gitti. Uyanmayı bekler gibiydim, tam benim zevkim için biçilmiş kaftan, yakışıklı ada rehberiyle ilgili değişik rüyamı hatırladım. Saçlarımı tarayan, elimi tutan; hepsi beni buraya getiren o saçma sapan cuma yolculuğu kadar gerçek üstüydü. Bu anın tatlılığı beni azıcık korkuttu. Ya da belki de çok. Anlamayacak kadar derine batmıştım.
Bu kitabı CNR kitap fuarından almıştım ama ikincisini henüz almadığım için geçen ay okumamıştım. İkinci kitabını şans eseri bu ay aldım ve bu arada blogumda bu ay aldığım kitaplara dair bir yazıyı da bir iki güne yazacağım unuttum çünkü. İkinci kitaptaki karakterler farklıymış bunu bilmiyordum, keşke geçen ay araya soksaydım diyorum şimdi de. Kitaba büyük beklentilerle başlamadım ve detaylı hiçbir yorumunu okumadım ama tam puan vermesem de yine de az çok beğenmeyi bekliyordum. Beğendiğimi söyleyebilirim. Özellikle yazarın dili çok akıcıydı kitabı pat diye bitirdim. Farklı bir konusu vardı o bakımdan da beğendim ama evet ne yazık ki uzun bir ama olacak. Yazarın dili hiç keskin değildi, beni çok büyük şaşırtan çarpıcı bir dili yoktu.
"Sana dedim," diye fısıldadım, elimi uzatıp avucumu göğsüne, kalbinin üstüne koyarak. "Ben hep kendime has ada rehberimi istemişimdir."
Bugüne kadar bu tip bir konu hiç okumadım ve konunun daha harika işlenip beni bağlamasını beklerdim. Bunun aksine elimde akıp giden ama bayılmadığım ve beklentimin altında çıkan bir kitap oldu. Kitap boyunca en çok beğendiğim şeyse adanın sırrını merak ettiğimiz için içimde büyüyen merak ve ikili arasında gelişen aşk hikayesiydi. Özellikle baş erkek karakter baya sempatikti. Onun dışında bayılamadım ve çok sevemedim. Yavan bir kitap olduğunu düşünüyorum. İkincisini de bu ay okuyacağım ama okumadan araya birkaç kitap sokmaya kararlıyım. Kitap kurtlarından çok fazla okumayan kalmamıştır ama şayet benim gibi çok fazla kitap okumuş biriyseniz ve okumayı düşünüyorsanız büyük beklentilere girmemenizi tavsiye ederim. Okursanız da umarım benden daha çok beğenirsiniz.

6 yorum:

  1. Çok büüyk beklentiler edebiyat severleri ve kitap severleri büyük hayalkırıklıklarına uğratıyor. Sonra da evde kalmış kızlar gibi hiç bir kitabı beğenmemeye başlıyorsunuz ki bu çok kötü. Kitap okuma zevkini kayberdiyorsunuz. Okuduğumuz kitaptan en fazla beklentimiz bir cümlecik olmalı. Bu yetiyor insana. Bir kitapta fazla konuşma ve kendini yorma diyor. "Kalp kalbi bulur."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz ama genel kitle beğendiği takdirde istemeden olsa da insanın içinde bir beğeni beklentisi yükseliyor :)

      Sil
  2. Beklentilerimi aşağı çekiyorum öyleyse.. Herkes öve öve bitiremedi, kapağı, konusu filan da çok güzel olunca ben bayağı kaliteli bir kitap bekliyordum ama bir the 100 vakasıyla daha karşı karşıyayız sanırım :D Belki onun kadar hayal kırıklığına uğratmaz ama dediğin gibi çok şey de beklememek lazım.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The 100 vakasi mi :( O seriyi bi dahaki ay okuyacagim ve sevmeyen cok kisi varmis. Begenmezsem aglarim :(

      Sil
    2. Yani benim beklentilerimi karşılayamadı o seri ama kafa dağıtmak için okunası var hani.. Ayrıca çok şey beklemeden başlarsan da zevk alabilirsin bence.. :')

      Sil
    3. Ben kendimi biliyorum :D Içimden bi ses kesin cok fena elestirecegim diyor artik :D

      Sil