5 Ağustos 2016

,

It Ends With Us - Colleen Hoover | Kitap Yorumu

Kitap Adı: It Ends With Us
Dili: İngilizce
Yazar: Colleen Hoover
Çıkış Tarihi: Ağustos
Sayfa Sayısı: 384
Goodreads Puanı: 4.76/5
Benim Puanım: 5/5
Konusu;
Lily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up—she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.
Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.
As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan—her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.
 
Kitabı bitirdiğim gibi domates gibi bir burunla deli gibi hislere boğulmuş bir şekilde yorumumu yazıyorum. Özellikle de November 9 kitabından sonra Colleen Hoover gözümde kesinlikle romantik- genç yetişkin türünde mükemmel bir yazar. Beni en çok etkileyen kısmı dram kısmını bu kadar dibine kadar hissediyor olmanız. İt Ends With Us uzun zamandır sürekli çıkmasını beklediğim bir kitaptı ve o kadar mükemmeldi ki ebook okuduğum halde kitap halini de en kısa sürede elime alacağım. Kitabın ismini yazmak bile hıçkırma sebebim çünkü kitabın ismi öyle bir kilit nokta ki Epilogue bölümünden önce sonda okuduğumda ve aslında bu cümlenin başrol karakterlerinden ziyade daha derin bir anlama geldiğini anladığımda elimden bırakıp bir süre ağladım. Yorumu yazarken de boğazım düğülü çünkü çok fena etkiledi beni. Tamam, çok merak etmeyin, öncelikle biraz konusundan kısaca bahsediyorum. Babasının cenazesinden sonra temiz havaya ciddi anlamda ihtiyaç duyan Lily bir binanın çatısında Ryle ile tanışır. Ve muhabbetlerinin sonucunda naked truth yani çıplak gerçek manasında bir sohbet oluşturarak kendilerinden bahsedirler fakat Ryle ilişkilerden yana bir adam değildir, tek gecelik sevgililer onun için yeterlidir. Bu nedenle yollarını ayırırlar. Bir süre sonra Lily'nin hayallerini gerçekleştirip çiçekçi dükkanı açmasıyla beraber bir şekilde Ryle ile tekrar yolları kesişir. Tahmin ettiğiniz üzere aralarında bir aşk filizlenir. Fakat bu sırada Lily'in evsiz ilk aşkı Atlas'ı mektuplardan okuyoruz. Lily'nin Ryle ile çok güzel bir ilişkisi varken Atlas ile tekrar karşılaşıyor. Buraya kadar dibine kadar klişe görünüyor. Ama Colleen ablamız değil mi klişe konuları manyak güzel yazan..
"When my sister told me what happened, the onyl thing I could think about was whether or not he got the shot. I was hoing his camera didn't fall with him, because that would have been a real waste, you know? To die because of your love of photography, but you ddin't even get the final shot that cost you your life?"
Aslında bu kitapta asıl kurgu olarak yazarın Maybe Someday kitabındaki büyük bir acıyla şahit olduğu kalp kırıklığının kişinin kendi tecrübe etmesine farklı bir şekilde şahit oluyoruz. Ama kesinlikle bu kitapta daha mükemmel işlenmiş. Aslında ilk yarıya kadar başroldeki ikili arasında olaylar çok hızlı geçtiği için sonunu tahmin edebiliyorsunuz. Ama tabii ki tahmin ettiğim gibi çıkmadı. Colleen resmen bilerek öyle yapmış. O hızlı olaylardan sonra asıl bombayı öğreniyorsunuz. Bu kitapta Atlas'ı bir kenara bırakın, o benim için mektuplardaki halini çok sevsem de hep dış kapının mandalı oldu. Beni asıl mahveden Ryle karakteriydi. Hele de son bölümde Lily aralarında öyle bir konuşma geçiyor ki Lily'in kararı karşısında mı ağlıyım, söylediği sözlere mi yosa Ryle'in tepkisine mi derken, toptan ağladım hepsine. İki erkek karakter barındıran kitaplardan nefret ediyorum çünkü manyak beğeniyorum ama beni mahvediyor. Bu kitapta aynen o şekilde. Sonu beni çok öfkelendirdi ama kıyamıyorum arkadaşlar. O kadar beğendim ki o yarım puanı bile kıramıyorum. O tek iki sayfanın bir anda pat diye gözlerimi dokundurması o kadar dokundu ki gözümde kesinlikle harika bir romantik dram kitabı. Kitabı bildiğiniz gibi İngilizce okudum ve bana ne zaman dm sorsanız Colleen Hoover'i öneriyorum. İçimi öyle bir umutla doldurmuştu ki iğneyle kocaman balonumu patlattı. Şunu da belirtmeliyim ki bu kitapta romantizmden ziyade kesinlikle dram daha çok ağır basıyordu bana göre. Gerek Lily'nin küçüklüğünde şahit olduğu aile yaşantısı ve aynı durumun içine düşüyor olması, geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar alması sayesinde bu dram size ders çıkarabilecek kadar da mükemmel harmanlanmıştı.
I think I'm goingt to take a break from writing to you for a while. Writing to you reminds me of him, and it all hurts too much. Until he comes back for me, I'm just going to keep pretending to be okay. I'll keep pretending to swim, when they really all I'm doing is floating. Barely keeping my head above water.
Kitabı zaten uzun zamandır bekliyordum ama bu kadar merakla okuyacağımı düşünmemiştim. Neler olacak falan diye elimden bırakamadım ve dört saatte falan bitirdim. Bu kitabın da dili çok akıcıydı, biraz fazla sözlük kullandım çünkü merak ettiğim kelimeler vardı ama bakmasam da olurdu bazılarına. Biraz zorlansanız bile ilk İngilizce kitabınız olarakokuyabilirsiniz. Theebookhunter sitesinden indirebilirsiniz. Bunları sorarsınız diye yorumuma da ekledim. Kitabı okuyun! Benim aşk romanları konusunda ne kadar seçici olduğuma inanıyorsanız ve gerçekten romantik dram seviyorsanız durmayın. Genç yetişkin türüne de giriyor ama kesinlikle o satırlara odaklı bir kitap değil. Sadece gerektiği dozda kullanılmış ama yine de belirli bir yaşa hitap ediyor. Kitapta Umarım benim kadar beğenirsiniz. Eğer okursanız "keep swiming" ve "naked truth" her geçtiğinde benim gibi gülümseyeceğinizi şimdiden bilin. Peki Colleen yeni kitap çıkarana kadar kafamı nerelere vuram...
"You can say, 'I told you so' now."
His eyebrows draw together, like my words somehow hurt him. "Lily, this is not something I wanted to be right about. I prayed every day that I was wrong about him."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

There's a look on his face I can't decipher.
His eyes meet mine and I pause what I'm doing
There's a moment that passes between us there I can't tell if he's about to frown or smile. His face twists into both somehow, and he blows out a quick breath. "You're beautiful," he whispers.

2 yorum:

  1. Merhaba :) blogunu takip ediyorum ve kitap zevklerimiz baya benziyor galiba:)) Colleen Hoover'ın umutsuzdan sonra neredeyse tüm kitaplarını okudum. Acaba ingilizcesi böyle rahat akıcı ve güzel olan başka kitaplar önerebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aristotle and dante, jenny han, anna todd, tahereh mafi aklıma gelenler

      Sil