19 Temmuz 2017

,

Kan Kırmızı Yol - Moira Young | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Kan Kırmızı Yol (Toz Diyarları #1)
Orijinal Adı: Red Blood Road (Dust Lands #1)
Yazar: Moira Young
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 3,94/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Saba kum fırtınaları tarafından harap edilmiş çorak bir diyarda yaşamaktadır. Çok sevdiği ikizi Lugh kaçırılınca gözü pek Jack ve Özgür Şahinler’le birlik olup Lugh’u aramaya koyulur.
İkizi Lugh’u bulmak için pek çok güçlükle savaşmak durumunda kalan genç kız, zekası ve iradesiyle tüm zorlukların üstesinden gelmeye, düşmanlarını yenmeye çalışır. Üstelik bu süreçte hem mücadelelerinde yenilmez biri olduğunu hem de aşkı ve dostluğu keşfeder.
Heyecan ve aksiyonun bir an olsun hız kesmediği Kan Kırmızı Yol soluksuz okunacak bir roman.
Uzun zamandır okumak istediğim bir seriydi ve hakkında yapılan geniş çaplı yorumları okuduğumda da baya beğenildiğini görünce nihayet ilk kitabını elime alabildim. Kurgusu tahmin ettiğim gibi sıradanlığın dışında oldukça ilgili çekiciydi. Çölde geçmesi sayesinde tarihi bir havası varken, bunun yanı sıra aslında uçakların bile olduğu elektroniğin okuduğumuz kadarıyla az çok hakim olduğu bir dünyaya ait olan hikayede bu ikisinin arasında gidip gelmesi mantıklı bir şekilde ilerledi. Sadece gelişmiş bir diyara benzerken hala kral ile hükmedilmesi hafiften tuhaf kaçmış geldi gözüme.
İkizlerin birbirinden ayrılması ve ardından yaşadıkları zorluklara, bu süreç içerisinde Saba'nın ikiz erkek kardeşini bulmak için katlandıklarını, tanıştığı yeni insanların ona katılmasıyla uzun bir macera okuyoruz. Kitapta beğenimi kazanan ilk şey Emmi ile Saba'nın arasındaki soğukluktu. Saba'nın ona karşı tavırları, bir başlarına kaldıklarında el mahkum birbirlerine daha çok sığınırken aralarında oluşan sıcaklık derken ikiliye bayıldım. İlerisinde özellikle Saba dövüşçü olmaya zorlandığında kitap daha heyecanlı bir hal aldı. Ama en büyük heyecanlı kısmı da seriye Jack'in katılmasıyla oldu. Baştan sona çok beğenerek okudum. Sıradaki kitapların da ilki kadar dolu dolu olması dileğiyle, ikinci kitabın yorumuyla görüşmek üzere..

0 yorum:

Yorum Gönder