9 Eylül 2016

,

Duman ve Kemiğin Kızı - Laini Taylor | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Duman ve Kemiğin Kızı
Orijinal Adı: Daughter of Smoke and Bone #1
Yazar: Laini Taylor
Sayfa Sayısı: 444
Goodreads Puanı: 4.05/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Bir zamanlar, şeytanın ininde yerde tüylerle oynayan küçük ve masum bir kızdı. O, artık masum değil....
Bir varmış bir yokmuş, bir Melek'le şeytan birbirlerine aşık olmuş ve hikayenin sonu hiç iyi bitmemiş.

Ba-yıl-dım! Bir seri daha ilk kitabından bu kadar harika bir kurguya, karakterlere, işlenişe, bu kadar özgün bir konuya sahip olabilir mi! Yazarın kalemi karakter ağzından olmadığı halde o kadar güzeldi ki aşık oldum. Fantastik kitaplarda her zaman doğaüstü olaylar bakımından bende bir gerileme, tam beğenememe durumu olur ama bu serideki fantastik konu öyle mükemmel işlenmişti ki tadı damağımda kaldı. En son melek konulu fısıltı serisini okumuştum ve hiç beğenmemiştim. Bu kitabı okuyunca bundan sonra fantastik kitaplara daha farklı bakacağım. Öncelikle kitabın konusu tamamen gizem üzerine kurulu. Karou hayatı hakkında bize bildiği her şeyi anlatıyor ama onun da geçmişine dair aklında soru işaretleri var. Okuduğum en dikkat çekici, hem garip, hem de mükemmel karakterleri içeren kitaplardan biriydi. Kitaba Akiva girdiğinde onu önce kız sandım çünkü yazar güzelliğinden çok detaylı bahsetti ama sonrasında erkek olduğunu çaktım tabii ki.


"Doğanın özünde toprak, su, hava ve ateş, yani dört element varmış. Ama bir element eksikmiş. Bu element aşkmış."

Akiva ve Karou resmen düşman oldukları için başta aralarında ciddi bir nefret vardı ama sonrasında önce aralarında geçen hisler bana biraz hızlı geldi fakat yine de mantıklıydı. İkisi arasında geçenleri büyük ilgiyle, henüz ilk kitaptan tereyağı gibi eriyerek okudum. Ayrıca mantık demişken yazarın fantastik yazıp bu kadar gerçekçi, mantıklı bir dil kullanması o kadar hoşuma gitti ki. Doğaüstü olaylar karşısında normal insanların tepkilerini üstünden geçmeyip, gerçekçi bir dille anlatması kitabı hiçbir şekilde saçma yapmayan baş özelliklerden biriydi. Kitabı gerçekten büyük merakla okudum. Betimlemeleri, karakterlerin hislerini bu kadar güçlü okuyucuya geçirmesi.. Ahh o sonu yok mu çıldırıyorum ikinciyi okumak için. Tahmin ettiğim olay gerçekleştiğinde nefesimi tuttum satırları okurken. Ayrıca beni en çok hayrete düşüren olaylar da Karou'nun geçmişi hakkında ortaya çıkanlardı. Serinin ilk kitabı olduğu halde tam puanı çok fena hak ediyor gözümde. Bir an önce üstüne zıplayın. İkinci kitabın yorumuyla görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Birinci kitabı okuyalı çok oluyor neredeyse ve elimde ikinci kitabı var. Neden beklettin diye sorabilirsin. Çünkü Artemis serileri hızlı çıkarmıyor maalesef bu yüzden üçüncü kitabın çıkmasını beklemiştim ama işte birazcık ilk kitabı unutmuş olabilirim. Yani en azından birkaç ufak detayları. Her neyse senin yorumuna girip azcık hafızamı yenileyeyim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Re-red yapıp bir an önce seriyi bitirmelisin :)

      Sil