23 Aralık 2015

, ,

After We Collided (After: Paramparça) - Anna Todd (After, #2) | Kitap Yorumu

Kitap Adı: After We Collided
Yazar: Anna Todd
Dili: İngilizce
Sayfa Sayısı: 688
Goodreads Puanı: 3.77/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
TESSA'NIN KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİ VARDI. HARDİN'İN İSE KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİ YOKTU... O HARİÇ.
KARŞILAŞMADAN SONRA
HAYAT BİR DAHA ASLA AYNI OLMAYACAK.
Her daim karışık süren ilişkilerinin ardından, Tessa ve Hardin işleri yoluna koymaya çabalamaktadır. Tessa, Hardin'in acımasız olabileceğini biliyordu, fakat ilişkileri açısından kucağına geri atamayacağı bir bomba düştüğünde ve Hardin'in gizemli geçmişini öğrendiğinde artık yanında kendinden başka kimsenin durmayacağının farkına vardı.
Hardin, her daim Hardin olacak. Fakat haddinden fazla öfkeli yapısına rağmen düşünceli ve derin biri olarak Tessa'ya aşık olmuş olabilir mi? Öylesine yoluna gidebileceğini ummuştu. Ama Tessa'yla yaşadıklarının anılarıyla savaşırken tahmin ettiği gibi hiç de kolay olmadı.
Tessa bunca şeyden sonra bir kez daha sözünün tutulmamasına katlanamaz. Hardin için her şeyi bir kenara koydu- okulunu, arkadaşlarını, annesini, gerçekten onu seven bir oğlanı ve hatta mümkün olabilecek harika bir kariyeri. Artık hayatında ilerlemek için bir başlangıç yapmalı.
Hardin, bir hata yaptığını biliyordu. Hatta hayatının en büyük hatasını. Mücadele etmeden pes etmeyecek. Ama değişebilir mi? Aşk için... değişebilir mi?
"He had nothing to lose, but I did. I let him take everyting from me. My life before him was so simple and decided. Now... after him.. its's just... after."
İlk İngilizce romanım ve ilk kendi çekimim olmayan kitap yorumumla karşınızdayım! Nedendir çok heyecanlıyım bu yazıyı yazarken. Ciddi anlamda kelebekler kapışıyor karnımda. Öncelikle sizler için konuyu Türkçe'ye çevirdim. (Rica ederim) İlk kitap After:Karşılaşma'yı okuyan herkesi buraya alalım çünkü elimde akıp giden bu kitap hakkında kafanızdaki tüm soruları silmeye hazırım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki ilk kitaba çok öfkeliydim çünkü insanlar çok abartmıştı. Aşırı klişeydi. Bu kitap da elbette klişeler barındırıyor ama inanın ilk kitaba göre kat kat güzel. Resmen heyecandan bittiğim yerler oldu. Ayrıca Hardin'in ağzından olanları anlaması da cabası! 
"My conquest? Are you fucking serious right now? You aren't some conquest of mine-you're everyting to me! You're my breath, my pain, my heart, my life!"
Hani serinin ilk kitabının yorumunda ilk kitabı çok beğenmediğim halde ikincisini kesin alırım çünkü Hardin'in nasıl pişman olacağını, Tessa'nın nasıl toparlanacağını çok merak ediyorum demiştim. Hatta inanmıycaksınız ki belki aranızda benim gibi düşünenler vardır. İlk kitabı bitirince serinin 4 kitaptan oluştuğunu öğrenince bunlar 2. kitapta kesinlikle birlikte olmazlar demiştim ama inanın öyle bir şey olmadı. Çünkü Hardin tam anlamayla kusura bakmayın ama bu tabiri kullanmam gerek -köpek gibi- Tessa'nın peşinden koştu. İnanın ilk kitapta Hardin'e aşırı gıcık olmuştum. Beni deli etmişti resmen. Ama 2. kitapta onun elindeki en güzel şeyi kaybetmiş olmasının verdiği acıyı okurken yeminle içim ezildi. Hardin'in ağzından olan kısımlar harikaydı.
"How do you think it feels to lose my relationship with my mother over someone who could give less of a shit about me! How do you think it feel to be staying in a goddamn motel room? How do you think if it feels to try to move on from this when you keep showing up everywhere! You just don't know when to stop! So don't you sit here and tell me that it's been hard for you because you did this! You fucjing ruined everyting! Just like you always do, so you know what? I don't feel sorry for you... Actually I do. I feel sorry for you because you will never be happy. You will be alone for the rest of you life, and for that I feel sorry for you. I'll move on, find a nice man who'll treat me the way you should have, and we'll get married and have children. I will be happy."
Mesela baksanıza neler diyor Tessa! Türkçe'ye çevirmedim ki büyüsü bozulmasın. Böyle cümleler kurduğunda oturup Hardin için ağlayasım geldi.Tabii dediğim gibi klişeler var yine. Bizim çiftimiz çok didişip duruyorlar tekrar beraber olmaya karar verince. Hayır, bir de şu kısım baya ironi. Diyelim ki önce Tessa çok ağır bir yanlış yapıyor ve inanın tekrar sevgili olmaya karar verdikten sonra Hardin'in canını yakacak çok şey yapıyor. İşte diyelim ki Tessa, Hardin'e karşı çok kırıcı bir hareket sergiledi. Suçlu olan Tessa'yken bir bakmışsınız aşağılamakta çok ileri gittiği için özür dilemeye başlayan Hardin oluyor. Bir gün olur da (belki on sene sonra) seriyi tekrar okursam kaç kez kavga ettiklerini bir yere not edeceğim, o kadar yani! Sürekli didişip duruyorlar. Hatta ikinci kitapta o kadar çok kavga edip durdular ki kitabın sonu araları bozuk bitseydi üçüncü kitabı okumamaya karar verdim.
His rejection hurts, even now. I know I shouldn't be here, we shouldn't be doing this, but I need more. I need more time with him. Even dangerous, painful time is better than no time. I wish I didn't love him, that I had never met him.
But I did. And I do love him.
Şimdi gelelim merak edilen kısma. Siz de bu kitabı İngilizce okuyabilir misiniz? İlk defa İngilizce roman okuduğum için önce biraz kendimi zorladım. Cümleleri durup durup aklımdan çevirdim önce. Sonra okudukça buna gerek kalmadı. Baktım pat pat okuyorum. Elbette sözlüğe baktım ama çok nadir. O da mesela bir kelime iki kez geçtiğinde. Diyelim ki Tessa, Hardin'e "sen şusun" dediğinde ve Hardin de "ben miyim şu?" diye tekrarlandığında bahsedilen kelimeyi bilmiyorsam sözlükten baktım. Ama onun dışında inanın Anna Todd fena kolay yazmış. Ayrıca bilmediğim halde bakmadan geçtiğim çok fazla kelime oldu çünkü o kadar çok kitap okudum ki artık bir kelimenin manasını bilmeden bile o cümleler karşısında karşıdaki kişinin nasıl hissedeceğini anlamak çok kolay oluyor. Bu bakımdan baya şanslıydım. Bana o kadar kolay geldi ki dün akşam başladım ve bu akşam bitirdim. Ben e-book olarak okuduğum için 1167 pages olarak okudum. Tabii öyle olunca kitap normalden daha uzun geliyor göze.
"I..." I stop myself.
"What?"
"I don't want to go," I say so low that I'm not sure he even heard me.
"What?" he asks again.
"I don't want to go. I know I should, but I don't want to. Not tonigh at least." I swear I can see the pieces of the broken man in front of me slowly come back together, one by one. It's a beatiful sight, but terrifying deep in my soul, too."
Ne diyordum işte? Hardin süründü üzüldüm, Tessa ağladı üzüldüm, bir araya geldiler sevindim, tekrar tekrar kavga ettiler sinirlendim. Anlayacağınız baya duygu geçişi yaşadım. Yeter de artar bana! Yarım puanı kırmak zorundayım. Aslında kırmak istemiyorum ama o kadar kavga etmeleri bayıyor insanı bir yerden sonra. Kavgaların çok olması bayıyor ama kavgaları okurken çok heyecanlıydım. Birbirlerini lafla çok kırdılar. Hatta ilk 150 sayfa fena heyecanlıydı. Hele de Hardin'in kıskanç hallerine bayılıyorum gerçekten. Okuyun, okuyun. İlk kitabı beğenmediyseniz bile ikinciye bir şans verin.
I can't promise that I won't hurt you again, but I can swear that I will love you until the day that I die. I'm a terrible person, and I don't deserve you, but I hope that you will allow me the chance to restore your faith in me. I am sorry for all the pain I have caused you, and I understand if you can't forgive me.
Dostlar, Anna Todd ablamız ilk kitabı 2014'te yazmış. Pegasus ise ilk kitabı daha iki üç ay önce bastı. Yani siz bu serinin bitmesini bekleyene kadar şimdi en ince kitaplarla İngilizce kitap okumaya başlarsanız Pegasus son kitabı çıkarana kadar çalışarak kendiniz okuyacak seviyeye gelirsiniz. He sorarsanız Pegasus bastığında satın alacak mıyım diye? Eğer serinin diğer iki kitabı da ikincisi kadar iyi olursa ve Pegasus çıkarana kadar istediğim çoğu kitabı almış alırsam neden olmasın? İsterim kitaplığımda dizili olsun. Zaten yakında filmi de çıkacakmış. Dört kitabı iki filme soksalar yeter bana sorsanız.
"She's pretty," he whispers into cupped hands.
"Yeah, she is. Isn't she?"
"Yeah, really pretty." he agrees again.
"Okay, calm down, little dude. She's mine," I tease.
Bundan sonra ne okuyacağım? Elbette After serisinin 3. kitabı After We Fell'i okuyacağım. Bu kadar uzun bir romanı İngilizce okuyacağımı hiç düşünmezdim. Hatta sanırım şimdiye kadar hiç 680 sayfalık Türkçe bir kitap okumadım. İyi ki İngilizce okumayı denemişim. After serisini İngilizce olarak bitirdikten sonra Collen Hoover'in Türkiye'de basımı çıkmamış kitaplarını okumaya başlayacağım. Basımı yapılanların hepsini okudum. Bir de dostlar üç gündür İngilizce kitap satın almak için site arıyorum deli gibi. Yabancıların kitaplıklarına baktıkça kıskançlıktan çıldırıyorum. Önce Türk sitelerinden alabileceklerimi elde edeceğim. Ardından yabancı sitelerle halledeceğim bir şekilde. Çevirisini kontrol etmem gereken bir dizi bölümü, çözmem gereken beş tane terkip misali, çevirmem gereken ufak bir Arapça paragrafı ve başlamam gereken bir Anna Todd kitabı var.
Son olarak daha önce İngilizce okumayan herkes bile denesin okumayı. İnanın Anna Todd'un kalemi çok anlaşılırdı. Benim seviyem B2, o yüzden diğer yazarları okurken de zorlanmamayı diliyorum. Son iki kitapta Tessa ve Hardin'in hikayesinin devamını çok merak ediyorum. After We Fell yorumumla görüşmek üzere!
Edit: Bloguma eklediğim çektiğim fotoğraflar ve diğer şeyleri umarım beğenmişsinizdir! (Baya kafa patlattım :)

After We Fell yorumum için; tık tık

12 yorum:

  1. Aslında çok fazla sayfa varmış gibi gözüküyor ama sen öyle diyince bir gaza geldim. Sanırım başlayacağım. Ama finallerim bittiğinde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başla başla. Tekrar bir araya gelmelerini okumak baya güzeldi :)

      Sil
  2. Şu an merakten çatlıyorum. İkincisinin türkçeei çıkmış. En kısa zamanda alacağım 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gördüm çıktığını. Seri tamamlanınca bende almayı düşünüyorum. Yalnız ikinci kitabın kapağı berbat :(

      Sil
  3. Hey selam, yani öyle bir kitap yorumu yapmışsın ki, resmen içimdekileri yazmışsın!
    Seninde dediğin gibi kitap gerçekten klişeler barındırıyor hatta konusu bile klişe. Ama yazarın kalemi gerçekten çok etkiliyor. Kitaplarda ki betimlemeler, beni kitaba bağlayan etkenlerden. Özellikle ikinci kitabını o kadar çok sevdim ki gün içinde açıp 10-20 sayfa okuyorum rastgele mutlaka.
    3. Ve 4. Kitaplarınıda çok merak ediyorum ama pegasus yakın zamanda çıkaracak gibi görünmediği için ingilizce başladım. Türkçe okuduğum kadar esprileri, o an ki duyguları çok iyi anlamasamda genel olarak orada ne olduğunu ne hakkında konuştuklarını anlıyorum.
    ve eğer ki imkanın varsa pdf'sini benle paylaşırsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seri benim bugune kadar okudugum en guzel gunumuz ask romaniydi. Ozellikle serinin son kitabi elimde olsa istisnasiz her hafta acar aglarim o kadar manyak begenmistim yani. Yazarin dili Ingilizce cok kolay ve akiciydi. Yariya gelmeden alisirsin :) Bana mail hesabimdan yazarsan kitaplari yollarim elbette :)
      ohyoulovemetoo@gmail.com

      Sil
  4. Lutfen biri after 2. Kitabinin pdf sini bulduysa atabilirmi? Hem kitabi hemde pdfsini bulamiyorum . PLEASE...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. kitabın türkçe pdf dosyası henüz çıkmadı ama muhtemelen bir dahaki ay içerisinde çıkar. Yeni çıkan kitaplar en erken iki ay içerisinde ekitap olarak nete düşüyor :)

      Sil
  5. Merhaba. After We Collided'ın e-kitabını sizden nasıl alabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohyoulovemetoo@gmail.com mail hesabıma mail atabilirsiniz :)

      Sil
  6. Gerçekten Bu kadar üzücü olmasını beklemiyordum . Merakla ikinci kitabı okumayı istiyorm 😊

    YanıtlaSil
  7. after paramparca kitabini pdf sini nerden bulabilirim

    YanıtlaSil