10 Mart 2016

, ,

Never Never Serisi - Colleen Hoover & Tarryn Fisher | Kitap Yorumu

Merhabalar! Colleen Hoover'in kitaplarına gömülmüştüm geçen hafta ve yazarın tüm kitaplarını bitirmeye niyetliydim. Birkaç kitabı daha kaldı okumadığım. İlk defa bir yazımda üç kitabı birleştireceğim. Never Never'in üç parttan oluştuğunu bilmiyordum. Üç part dediğim ayrı ayrı kitaplar ama 150 sayfa kadar. Konularını, puanlarını ekleyip kısaca yorumlarımı da ekleyeceğim.
Adı: Never Never: Part 1
Yazar: Colleen Hoover & Tarryn Fisher
Sayfa Sayısı: 159
Çıkış Tarihi: Ocak 2015
Goodreads Puanı: 4.18/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;

Best friends since they could walk. In love since the age of fourteen.
Complete strangers since this morning.
He'll do anything to remember. She'll do anything to forget.
Yorumum;

Bu hafta boyunca Colleen'in kitaplarına gömüldüm resmen.Bu hafta okuduklarım arasında konusu bana wow çektiren sadece Never Never olmuştu.Bu yüzden beklentim büyüktü.Konudan anladığınız üzere baş karakterler Charlie ve Siles hiçbir şeyi hatırlamadıkları bir ana uyanıyorlar.Aslında herkes onlara ayrıldıklarını söylüyor ve aileleri birbiriyleriyle görüşmelerine izin vermiyor.Kitap başlarda çok heyecanlı olduğu için okucuyu kendine çekiyor ama bir ara o karışıklık arasında boğuluyorsunuz.Bunlar neden hiçbirşey hatırlamıyor diye sormaya başlıyorsunuz ama bir süreden sonra bu sorunun cevabının uzamasından sıkılıyorsunuz.Kitapta en çok sevdiğim şey Charlie'nin geçmişte yaptığı kötü şeyleri ögrendiğinde bunu nasıl yaparım diye üzülmesi ve Siles'in hiçbirşey hatırlamamasına rağmen Charlie'yle arasında geçen aşkın derinliğine inanması.Seri üçe bölünmüş şekilde.Her kitap çok kısa.Ilk kitabın sonunda hersey ortaya çıkınca rahat bir nefes alacağıma daha büyük bir meraka gömüldüm.Üç kitabı birleştirip kalın yapsalardı bir oturuşta bitirseydim keşke. 2. kitap 100 sayfa falan sanırım.Başına oturursam bir kerede okurum.Seriyi önermek için diğer kitaplarını bekleyeceğim.Konu mükemmel ama bazı gerçekleri çok uzattıkları için ilk kitaba harika diyemeyeceğim.Umarım diğer serinin kalanını daha çok severim. Colleen ile Tarryn'in kalemine bu kitap için puanım 7,5

Adı: Never Never: Part 2
Yazar: Colleen Hoover & Tarryn Fisher
Sayfa Sayısı: 158
Çıkış Tarihi: Mayıs 2015
Goodreads Puanı: 4.20/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;
Silas races against time as more truths unravel, while others twist tighter together. And now, the stakes are higher as Silas’ control slips and others begin to point fingers. Charlie is in trouble and he must be the one to bridge the chasm between their past and their present. Because somewhere between I love yous and Never Nevers and Never Agains, a truth they can't imagine, beckons to be found. 
Yorumum;
Kitaba yorumum çok uzun olmayacak. İkinci kitapla beraber birinci kitabın sonunda sırların biraz çözülmesiyle ana konuyu barındıran asıl olayın tekrar gerçekleşmesini okuyoruz. Silas her şeyin farkında ama Charlie'nin olanlardan haberi yok ve kendi de ortada yok. Silas, Charlie'yi ararken ona ne kadar aşık olduğunun farkına varıyor. İkinci kitapla Charlie'ye olan nefretimiz ortadan kalkmış oluyor. Silas ile arasına neden soğukluk girdirmek istediğini daha detaylı anlıyoruz. Bir diğer yandan da Silas ve Charlie'nin neden ayrıldıklarını ve ailelerinin ilişkilerine neden zarar verdiğini okumuş oluyoruz. Kitap genel olarak heyecanlı değildi. Zaten ilk kitabın yarısına gelmeden neden ayrıldıklarını anladım ama geriye sadece neden hafızalarını kaybettiklerini bilmek kaldı. Üçüncü kitabın sonunu da baya merak dolu bir yerde kesmişlerdi. Bu yüzden ikinciyi bitirdiğim gibi üçüncü kitaba başladım.
Adı: Never Never: Part 3
Yazar: Colleen Hoover & Tarryn Fisher
Sayfa Sayısı: 92
Çıkış Tarihi: Ocak 2016
Goodreads Puanı: 3.51/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
New York Times bestselling authors Colleen Hoover and Tarryn Fisher are back with the much-anticipated final installment in the Never Never novella series. 
Together, Silas Nash and Charlize Wynwood must look deeper into the past to find out who they were and who they want to be. With time ticking down, the couple are in a race to find the answers they need before they lose everything. Can they regain what they once had? And will it restore who they once were?
Yorumum;
Üçüncü kitapla beraber tüm sırlar çözüldü ve Silas ile Charlie'nin aşklarının değerini anlamış olmalarını okuduk. Hazırsanız olumsuz yorumlarıma geçiyorum. Tarryn Fisher denen hanımefendinin hiçbir kitabını okumadım ve bazı kitapları ebook olarak okuyacaklarım listesinde bekliyor. Colleen Hoover'in neredeyse tüm kitaplarını okudum ve kalemini çok sevdiğimi söylemiştim. Şimdi siz iki yazar; Üç kitaba bölüp bir de sanki mükemmel bir seri yazmışsınız gibi araya bu kadar zaman verip ortaya çıkardığınız seri bu mu? Bu kadar harika bir konuyu nasıl bu kadar heyecansız bu kadar sıradan yazabilirsiniz. Böyle kitap eleştirmeyeli baya olmuştu. Neden hafızalarını kaybettiklerini çok merak ettim ama onu o kadar saçma bağladılar ki inanamadım. Tamam, Silas ve Charlie karakterlerini ayrı ayrı sevdim. Ama neden böyle harika bir konuyu böyle işlediniz? Niye daha çarpıcı yazarak okurların aklındaki soruları silmediniz? Tamam hadi üçüncü kitabın sonu güzel bitti ama sonuçta üç kitap yazdınız ama kısa kısa yazmak yerine detaylıca aşklarını nasıl kanıtladıklarını ve ailelerine karşı nasıl karşı geleceklerini neden yazmadınız?
Goodreads'in ilk iki kitaba verdiği puanı hiç beğenmedim, çok vermişler. Ama son kitap için harika bir puan olmuş. Seriye genel olarak puanım 7 oluyor. Niye o kadar yüksek diye sorarsanız kitap beni sıkmadı. Beklentimi karşılamadı ama çok kötü diyemem. Öyle sıradan okunacak bir seri. Aşk romanı bakımından karakterlerini sevdim, özellikle de Silas'i çok sevdim. Ama iki New York Times Bestselling yazarı bir araya gelip bu kitabı yazıyorsa ayılıp bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Seri genel olarak güzeldi. Okumak isteyenler varsa öneririm ama çok beklentiye girip benim gibi üzülmeyin.

6 yorum:

  1. Hep merak ettiğim bir kitap serisiydi. İki yazarı da ayrı ayrı çok severim. Bu kitap serisi de ikisi beraber yazdıysa mükemmel falandır diye düşünmüştüm. Yorumun beni şaşırttı ama sen öyle diyorsan vardır bir bildiğin. Çünkü genel olarak yorumlarını kendime çok yakın buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inan söylediğim gibi mukemmel bir seri bekliyordum. Kitaplarin konusu harika ama işleniş hiç çarpici degil. Hani oylesine bir yazarin olsa guzel der gecerim ama yazarlar boyle iyi isimler olunca hayal kirikligina ugruyor insan

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir seriye benziyor ancak sayfa sayıları çok az. Neden tek kitapta toplamamışlar ki?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem, o da ayri bir komedi. Bir de kitaplarin cikma tarihlerinin arasinda baya süre var. Asıl kalın bi kitapta toplayip cok daha derin yazmalarini beklerdim ama nerde :)

      Sil
  3. ilk kitabı okudum ama 2 ve 3. kitabı bir türlü bulamıyorum. Merak içindeyim sanırım basımı daha yok anlamadım

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle merhaba.
    Serinin ilk kitabını buldum fakat diğerlerini bulamıyorum.Türkçe'ye çevrildi mi?Çevrildiyse nerede bulabilirim ya da pdf olarak nereden okuyabilirim?

    YanıtlaSil