31 Mart 2016

Mart Ayında Neler Yapıyorum

Küçükken doğum günümü sorduklarında ilkbaharın ilk günü derdim. O zaman da insanı düşündürmeyi seven çok zeki bir kızmışım dermişim :) Evet, bildiğiniz üzere bu ayın başı doğum günümdü. O yüzden zaten bu ay benim için çok güzel geçecekti. Üstüne bir de kitap fuarı denk gelince coştum mutluluktan. Bu ay benim için geçen şubat ayı gibi oradan oraya koşturduğum manyak meşgul bir ay değildi. Daha çok kafamı dinledim. Pek çevirim yoktu, spora bu ay on beş gün gittim. Geriye Arapça lisan derslerim kaldı zaten. Onun dışında belirttiğim gibi geçen hafta salı Fransızca kursuna başladım. Bu ay benim için bir sürü kitap okuduğum harika bir aydı. Ama bu harika kitaplar bana biraz pahalıya patladı. Hele de fuardan son olarak dayanamayıp aldığım Ruhlar Üçlemesi sayesinde küçük kız kardeşime elli lira borçlandım. Tam nisan ayında artık İngilizce kitap almaya başlarım diyordum ki yayınevleri aylardır beklediğimiz kitapları sırasıyla nisanda çıkaracaklarını söylemeye başladılar :( Bu ay aylığımdan çok para atmamıştım kenara. Annemden gıdıklamamaya çalışsam da sürekli farkına varıp bir daha ki ay asla kitap almayacaksın demeye başladı. Ben de bilmiyorum yeni çıkan kitapları nasıl alacağımı. O yüzden bu ay biraz sefilleri oynadım. Bir de çok yakın bir arkadaşımın doğum günü olunca harçlığımın bir miktarı da oraya uçtu.
Evet, üstteki kız benim. Kendimi ifşa ediyorum artık. Zaten google hesabıma kendi fotoğrafımı koyduğumu görmüş olmalısınız. Blogumu açtığımdan beri baya gizli takılıyordum buralarda. Artık bu blogun sahibi Betül'ü düşünürseniz  bu çehre gelsin aklınıza :)

Bu ayın asıl bombası YGS ve lise açıköğretim sınavlarımdı. YGS'ye gıdım çalışmadım. Sözel çözer geçirim diyordum ve gıdım kala geçtim. Ama şöyle geçtim; LYS'ye giremiyorum çünkü açıköğretimden iki senelik bölümler için yeterli olan barajı geçtim. Ee dostlar benim de amacım buydu zaten! Seneye inşallah burada denkliği olmayan bir üniversitede arap dil edebiyatı ya da ingiliz dil edebiyatı okuyacağım. O yüzden asıl  amacım akademiye girmek için bu sene aolden (kahrolası) liseyi bitirmem gerek. Yoksa akademiye giremiyorum. O yüzden son kredilerimi topluyorum. Bu sefer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi seçtim ve beynim yandı resmen. Hiç kolay değildi. Ben türk edebiyatı ve dil anlatım çalışmayı daha çok seviyorum. Mayısta gireceğim açıköğretim sınavıyla birlikte artık kredimi tamamlamam gerek. Yoksa annemle babam bıçakları sıvazlamaya başlayacak :D

Dişçiye gittiğimi söylemiştim Fransızca kursuna başladığımı belirttiğim yazıda! Sonunda annemi ikna edip Güngören'e gidebildik. Uzun zamandır gidecektik güya ama annemin işleri bitmek bilmedi. Benim de haftaiçi kurslarım olduğu için sonunda müsait olduğumuz bir gün bulduk ve dişçi biraz pahalıya patlayacağı için parayı da babamdan kaptık. Ağzımdaki tüm dişler sağ ve sollu olarak birbirinin aynısı sadece büyük dişlerimin yanında sol tarafta mısır tanesi kadar minik gıcık bir dişim var. Uzun zamandır ona dolgu yaptırmak istiyordum. Sonunda hallettik. Metroyla dönerken anneme otuz iki diş gülüp durdum.
Mart ayının bir diğer mükemmel tarafı ise bookstagram hesabımım günden güne büyüyor olması. Daha yirmi gün önce yeni bin takipçiye ulaşmışken bir yarısını daha kazandım bugünlerde. Övgü dolu yorumlarım beni öyle mutlu ediyor ki. Hele de çok kitap okuduğum için baya şaşırıyorlar. Youtube kanalı açmak konusunda anneme baskı yapıyorum. Kendimi göstereceğim videolar çekip youtuba'a koymama karşı çıkıyor. Zaten önce bookstagram hesabımda büyüyüp sonra youtube kanalı açmak istiyorum. Hatta ona 5.000 takipçiyi geçince kanal açacağımı söylüyorum. Takipçim arttıkça bağırıp kaça çıktığını söylüyorum, hatta bazen yolda arayıp ne oldu bilmeyeceksin deyip yeni takipçi sayımı söyleyip dellendiriyorum. Annem çok kararlı ama ben de bir o kadar kararlıyım. Umarım açabilirimm.
Bu ayın son günü benim en yakın arkadaşımın doğum günü. Biz de geçen hafta cumartesi doğum gününü kutladık. Sosyopix'i bilenler var mıdır bilmiyorum ama oradan özel anılarımıza dair güzel fotoğraflarımızdan 36 tanesini çıkarttırdım. Bir de pasta aldık kendisine. Kayaşehir'de oturdukları sitenin harika bir parkı var. Orada çardağı süsleyecektik güya ama şansımıza yağmurdan ıslanmışlardı. Hayallerim ufaktan suya düşse de Beyza hediyemize bayıldı. Zaten kendisi nişanlandığı için bugünlerde bohça hazırlandığından bir sürü giysi alıyor kendine. Biz de zaten bu sene evleneceği için daha çok samimi bir hediye hazırlamak istedik. Elbette benim fikrimdi. Sosyopix'ten çok memnun kaldım. Hatta bu ay bir kez daha kendi fotoğraflarım için sipariş vereceğim. O zaman Sosyopix hakkında detaylı bir yazıya blogumda yer vereceğim.
Eh öyle işte dostlar! Mart ayı benim için çok güzeldi. Tamı tamına otuz iki kitap okudum. Bir sürü İngilizce kitap okuyarak gitgide kendimi geliştirdim. Bu ay sadece bir tane film izledim sanırım. O da Sanam Teri Kasam idi. Her ne kadar manyak klişe bir film olmakla beraber bazı sahneleri çok klişe olsa da garip bir şekilde gözlerimi dolduran hoş bir dramdı. Onun dışında umarım nisanda biraz film izlemeye zaman ayırırım. Kız kardeşimle annemi de Prison Break'a başlattım. Annem takıntılı derecede Criminal Minds hastası. 11 sezonu bitirdi ve baktım ilk sezondan tekrar başlayacak, Prison Break'a başlamasına ikna ettim ben de. Kız kardeşim ikinci sezona çoktan geçti ama annem Criminal aşkından hala dördüncü bölümde sayıyor.

Umarım nisan ayında aklımdaki kitapları alıp istediğim fotoğraflarımı bastırabilirim. Ayrıca yarın çok yakın bir arkadaşıma kahvaltıya gidiyorum. Kız kardeşimi Arapça lisan dersini ekmeye zor ikna ettim ama bayadır görüşmüyorduk onunla. Asıl bomba... ve gitmek için sabırsızlandığım yerse kuzenlerimle haftaya cumartesi Büyükada'ya pikniğe gidecek olmamız. Eminim mükemmel bir gün olacak. Eve geldiğimde o güzel günü burada özet geçerim umarım. Bu arada ramazan bayramından beri uyguladığım diyet ve bir aydır gittiğim step sonucunda tam tamına beş kilo verdim. Onun hakkında da bir yazı yazacağım burada ama üç kilo daha verdiğimde artık. Niye o kadar uzun sürede anca bu kadar verebildiğimi sorarsanız kendime işkence etmek istemedim, canımın çektiği her şeyden az çok yiyip yavaş yavaş kilo vermek istedim ve sonuçtan çok mutluyum!

10 yorum:

  1. Ayda 32 kitap! Seni sevgiyle ve hayranlıkla kucaklıyorum Betül :) Tekrardan nice güzel yaşlara, umarım ki tüm dileklerin gerçek olur :)

    YanıtlaSil
  2. 32 "vay canına" dedirtti :) Seni can-ı gönülden kutluyorum. Bir ara bize nasıl bu kadar okuyabildiğinle ilgili bir yazı hazırlasan hiç fena olmaz doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tesekkur ederimm :) Belki yazarim, belli olmaz valla :)

      Sil
  3. ayy çok geç ama kutlu olsun doğum günün :)

    YanıtlaSil
  4. Betül ne tatlı bir kizsın. Bookstagram hesabını keyifle takip ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook tesekkur ederimm :) Ben de o alemde takilmaya bayiliyorum :)

      Sil