29 Kasım 2015

,

Eksik Parça - Michelle Hodkin | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Eksik Parça
Yazar: Michelle Hodkin
Orjinal Adı: The Unbecoming of Mara Dyer
Sayfa Sayısı: 424
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 4,11/5
Benim Puanım: 5/5

Arka Sayfa:

Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere…
Ah be ah! Bu nasıl kitap yahu?! Böyle yorumlarımı araya katacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Michelle Hodkin'in Mara Dyer serisiyle ilgili en ufak bir spoiler yememiştim, şükürler olsun. O yüzden kitabı beş katı merakla okudum. Yalova'ya gideceğimi söylemiştim ve Allah'ın izniyle gittik. Yanıma da üç kitap aldım ama gel de oku! Kuzenlerim yanlarından ayrılıp biraz okumaya başlasam beni taşa tutmaya başladılar. Ciddi anlamda sinir krizi geçirdim. Kitabı okumama bir türlü izin vermediler ama buna rağmen ben allem ettim kallem ettim kitabı bir günde bitirdim. Ama ne bitirmek. Sürekli sessiz ortam yapmak için kapıları kapatmaktan, milletten kaçmaktan gına geldi. İlk defa bir kitabı bu kadar zorluklarla bitirebildim.
Kitap o kadar mükemmel ki ben ne diyeyim yani? Öve öve bitiremem. Okurken tamam şöyle diyorsunuz, sonra hadi ya meğer böylemişmiş diyorsunuz sonra. Açıkçası itiraf etmek gerekirse ben okurken biraz tırstım çünkü Mara'nın ağzından her şeyi yaşadığım için beni baya etkiledi başına gelenler.
Ayrıca bir de Noah vardı tabii. Ona ayrı bayıldım diğer tüm okuyucular gibi. Tavırları, esprileri ve özellikle giyim tarzı baya eğlenceli bir mizahın oraya çıkmasını sağladı. Eksik Parça yorumum biraz kısa olacak çünkü spoiler yazmayacağım. Bıçak Sırtı yorumum biraz fazla uzun olabilir. Geriye övmek kalıyor sanırım. Kitap beni oradan oraya vurdu. Kafamı allak bullak etti ama çok da güzel etti! Eksik Parça ve Bıçak Sırtı benim kitaplığıma aldığım ilk kitaplar arasındaydı. Hatta normal bir kitapçıdan alıp güzel kazık yemiştim o zamanlar. Tuttum tuttum kendimi okumadım en sonunda yolculuğa çıkarken yanıma aldım ama keşke almasaydım. Sakin kafayla okumayı o kadar çok isterdim ki anlatamam.
Son olarak şunu söyleyeyim ki Mara Dyer serisi kalbimin köşkünde olacak. Defterimde on tane yıldız atmak istiyorum verdiğim puanın yanına. Bir oturuşta yüz sayfa okumadan bırakamadım bazen. Doyamadım yani. Üçüncü kitabın çıkmasını double dört gözle bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder