19 Ocak 2017

, ,

The Bird and the Sword - Amy Harmon | Kitap Yorumu

Kitap Adı: The Bird and the Sword
Dili: İngilizce
Yazar: Amy Harmon
Sayfa Sayısı: 352
Goodreads Puanı: 4.35/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Swallow, Daughter, pull them in, those words that sit upon your lips. Lock them deep inside your soul, hide them ‘til they’ve time to grow. Close your mouth upon the power, curse not, cure not, ‘til the hour. You won’t speak and you won’t tell, you won’t call on heav’n or hell. You will learn and you will thrive. Silence, Daughter. Stay alive.
The day my mother was killed, she told my father I wouldn’t speak again, and she told him if I died, he would die too. Then she predicted the king would trade his soul and lose his son to the sky.
My father has a claim to the throne, and he is waiting in the shadows for all of my mother’s words to come to pass. He wants desperately to be king, and I just want to be free.
But freedom will require escape, and I’m a prisoner of my mother’s curse and my father’s greed. I can’t speak or make a sound, and I can’t wield a sword or beguile a king. In a land purged of enchantment, love might be the only magic left, and who could ever love . . . a bird?
Bayıldım! Çok ama çok güzeldi, kalbim pır pır ediyor kitabı düşündükçe. Zaten konusunu ve fanart çalışmalarını incelediğimde işte beklediğim tarihi fantastik türünde kitap olabilir diyordum, hem de sadece tek bir kitaptan oluşması merakımı coşturmuştu. Bu yüzden kitaba başladığım gibi içimi büyük bir heyecan sardı. Krallığın var olduğu eski zamanda geçen bir dönemden bahsediyoruz ve Değişenler, Şifacılar, Söyleyiciler adında büyüye sahip insanlar mevcut. Bunun dışında insan olmayan büyülü yaratıklar da var. Krallık ise ısrarla bu büyücüleri bulup anında infaz ediyor. Aslında soylu bir adam olan Corvyn'un karısının Söyleyici olmasıyla beraber nasıl infaz edildiğiyle başlıyor kitap.
Fakat bu infaz kitabın tamamını içeren en derin olaya sahip çünkü annesi ölmeden önce kralın oğluna da kendi kızına da büyü yapıyor. O günden sonra da Lark'ın dudaklarından tek bir kelime dökülmüyor. Lark'ın annesinin ölümüne neden olan kralın oğlu Tiras artık yeni kraldır ve yıllar sonra Corvyn'in ona yaptığı bir hata sonucunda kızını esir alır. Zaten kitaba Tiras girdiği gibi içimde bir heyecan kabarmıştı.

Lark ve Tiras'ın nasıl anlaşacağını düşünmeyi tahmin etmek bile kitabı daha en başında sevmemi sağladı. Ayrıca Lark da annesinin aksine iyileştirme gücüne sahiptir. Bu yüzden Tiras da büyüsünden yararlanmak için sürekli onu odasına çağırıp iyileşmesini sağlamasını ister. Tiras'ın böyle ağrılar içinde kıvranmasını sağlayan nedeni daha sonrasında okuyoruz. Lark hem konuşamıyor hem de babası sayesinde okuma yazma bilmiyor. Bu yüzden Tiras ile bu konuda ilk karşılaştıklarında Lark'ın okuma yazma öğrenmeye olan tutkusuna şahit olmak o kadar güzel ve yoğundu ki ikisinin bir araya gelmesini iple çektim. Kitabın geri kalanında ilerleyen olay gidişatında daha fazla detaya girmeyeceğim.
Aslında sonuna kadar aşırı beğendiğim bir kitaptı. Özellikle de annesinin büyüsünün, Tiras'ın hastalığının ve Lark ile Tiras'ın aşkının gitgide güçlenmesiyle elimden bırakamadım. Fakat yine de kurgusunda beni ufacık da olsa boşlukta sürükleyen bir tat aldım ve bu boşluğun kapanmasını kitabın sonunun nasıl biteceğine göre bağdaştırdım. Sonlarına doğru olayın çaresiz bir hale bürünmesiyle kesin ağlayacağım diyordum. Yazarın önceki kitaplarında şahit olduğum gibi pat diye tek bir satırla gözlerimi doldurabilmesi yine takdirimi kazandı. Son iki bölümün ne kadar güzel olmasına bağlı olarak tüm beğenime karar verecektim ve epilogue bölümü beni resmen kalbimden vurdu. O kadar anlamlı, o kadar eşsiz bir bölümdü ki kitap bittiğinde ben hala o duygularla sarmalanmış ağlıyordum. Fantastik açıdan, tarihi ve büyülü kurgusu açısından, değindiği aşk hikayesinin kalitesi, gidişatı ve sonuyla birlikte benim gözümde kesinlikle mükemmel bir roman oldu. Umarım yazar bundan sonra da bu kadar güzel tarihi kurgulara parmak basıp beni kalemiyle kitaba hayran bırakır.

5 yorum:

  1. Kitabı o kadar merak ettim ki...Ama bir türlü indirebileceğim bir link bulamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbookpile sitesinde mevcut, ben oradan indirdim :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Merhaba öncelikle kitap yorumunuzu çok beğendim. Yabancı kitaplar hakkında tavsiye niteliğinde bir yazı yazmıştınız diye hatırlıyorum instastoryde ama nerede o yazınız bir türlü bulamıyorum:/

    YanıtlaSil