5 Haziran 2016

,

Final - Becca Fitzpatrick | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Final
Orijinal Adı: Finale (Hush Hush #4)
Yazar: Becca Fitzpatrick
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 416
Goodreads Puanı: 4.23/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
Hush, Hush serisinin bu nefes kesici Final’inde kader ağlarını örüyor.
Nora ve Patch tüm sorunların geride kaldığını düşünmektedir ve genç kız, kovulmuş meleğe karşı hissettiği sevgiden her zamankinden daha emindir. Kovulmuş melek olsun ya da olmasın hayatının aşkı odur. Kökenleri ve kaderleri, birbirlerine düşman olmalarını gerektirse de Nora, Patch’e sırtını dönmeyecektir fakat ikisi de son bir tehlikeyle yüzleşmek için güçlerini toplamalıdır. Hank ölmüştür ve istemeden de olsa Nefilim ırkının lideri olan Nora onun başlattığı işi bitirmek zorundadır. Bu da kovulmuş melekleri, yani Patch’i yok etmesi gerekeceği anlamına gelmektedir. Böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğinden, Patch’le birlikte bir plan yapar. Amaçları savaşı daha başlamadan bitirmektir.
Fakat bazen en iyi hesaplanan planlar bile ters gidebilmektedir. Nora yeni görevine alışmaya çalışırken hiç beklemediği bir şekilde, bağımlılık yapıcı bir güce kapılmaktan kendini alıkoyamaz.
Savaş hatları çizilirken Nora ve Patch hangi tarafta yer alacaktır? Aralarındaki farklılıklarla yüzleşirken bunları ya görmezden gelecek ya da uğruna savaştıkları sevginin yok olmasına sebep olacaklardır. Nihayetinde aşkın bile üstesinden gelemeyeceği engeller yok mudur?
Serinin son kitabını da dün akşam itibariyle bitirdim. Yavaş yavaş konuyu içime sindirmeye çalışarak okudum. Final kitabı için bir beklentiye girmedim çünkü artık seriyi sevmeyeceğimi kabullenmiştim başlarken. Kitap genel olarak güzeldi ama tabii ki beni rahatsız eden durumlar mevcuttu. Kitabın sonu da mükemmel olmasa da güzel bitti. Bu kitapta sevdiğim olay beni şaşırtmış olmasıydı. Birinin Nora'ya olan ihanetini hiç beklemiyordum, beni şaşırtması hoşuma gitti. Ama ne yazık ki yine kopukluklar vardı. Üçüncü kitabın sonuyla dördüncü kitabın başını alakasız buldum. Ayrıca bu seride açık ara en çok rahatsız olduğum şey yazarın baş karakterleri nadiren bir araya getirmesi ve bir araya geldiklerinde de çok nadir yakınlaşmaları. Yani serinin genelinde bir araya gelmeleri çoğunlukla kısa ve tartışma üzerine oluyordu. Ayrıca yazarı Patch'i seri boyunca görmek için gözlerimin sayfaları kolaçan etmesini sağladığı için tebrik ediyorum. Ben Patch ile Nora sahneleri beklerken bunu uzatıp durması seriyi sevmememi sağlayan başlıca unsurlardan biri. Diğeri de işlenen ana melek konusunun bana hitap edecek şekilde heyecanlı işlenmemesiydi. Fantastik okumayı seviyorum ama işlenen doğa üstü olayın beni etkileyecek bir dille yazılması gerekiyor. O bakımdan Becca gözümde geriye düştü fakat kendisinin diğer iki kitabını da okuyacağım. Umarım onları daha çok severim. Yani anlayacağınız benim seride en çok sevdiğim kitap ilkiydi çünkü heyecanlı bir dille yazılmış ve olayların devamını merak ettiriyordu. Mantık açısından olayların kurgusu her ne kadar başta basit dursa da ardından okuması güzel olan da üçüncü kitaptı. Seriye genel puanım üç oluyor. Üç de benim için iyi bir puan olmadığı için Hush Hush serisinin favorilerime giremediğini açık açık belirtiyorum.

4 yorum:

  1. Benim de okurken eğlendiğim ama bitirince benim için pek de bir anlam ifade etmediğini anladığım serilerden Hush Hush. Başladığını görünce beğenmeyeceğini tahmin ediyordum aslında. Özellikle son kitaptaki Vee saçmalamasından sonra seriye az hakaret etmemiştim. :D Yazardan Siyah Buz'u okumuştum, yukarıdaki duygunun aynısını yaşamıştım okuduktan sonra. Bence yazar sağlam kadın karakter yaratmayı başaramıyor, basmakalıp özelliklerin dışına da çıkamıyor. Yine de benden daha çok beğenirsin umarım yazarın diğer kitaplarını :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin seni de tatmin etmemesine şaşırmadım :D Hush hush serisini beğenmeyip Siyah Buz'a bayılanlar varmış, belki ben de beğenirim :)

      Sil
  2. Bence de yazar yeterince etkileyici işleyememişti melek olgusunu :/
    Öyle çok sevmesem de bence kendini okutan bir seriydi Hush Hush. Bir de nedense ben Patch'i sevememiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya! Bence asıl Patch güzelleştiriyordu seriyi :D

      Sil