10 Ocak 2016

,

Uyumsuz Bir Genç Kızın Anatomisi - Andrea Portes | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Uyumsuz Bir Genç Kızın Anatomisi
Orijinal Adı: Anatomy of a Misfit
Yazar: Andrea Portes
Sayfa Sayısı: 336
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 3,63/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;

Örümcek yahnisi. Anika’nın içi bundan ibaret. Tabii sosyal statüsünü korumak için bunu gözler önüne sermiyor. Çünkü tek bir yanlış adımında okulun en popüler kızı Becky Vilhauer hayatını cehenneme çevirebilir.

“Ezik” Logan McDonough yeni okul yılında hiç olmadığı kadar yakışıklı, zeki ve gizemli bir şekilde ortaya çıktığında, Anika onunla hiçbir bağının olamayacağını bilir. Sonuçta sosyal statüsünü ineğin teki için kenara atmak tam bir deliliktir. O inek artık siyah deri ceket giyen, rüya gibi bir erkeğe dönüşmüşse ve ezikliğinin, aslında sorunlu aile yaşamından kaynaklandığı ortaya çıkmışsa ne olmuş yani?

Doğru kız ona yardımcı olabilecekse, hatta onu dertlerinden kurtarabilecekse ne olmuş?

Logan... Her genç kızın rüyası, belalı çocuk Jared Kline çıkma teklif etmişken ona kim ihtiyaç duyar ki? Kim sahiden?
Herkese iyi akşamlar! Sonunda şu kitabı ben de okuyabildim! Kendisini tee Tüyap zamanı görmüştüm fakat ya bana festivale rağmen pahalı gelmişti ya da kapağı ilgimi çekmemişti. Bu yüzden internetten sonradan alırım diye erteleyip duruyordum. Sonunda bu ayki internet siparişimde elime geçebildi. Bu ay aldığım kitaplar arasında ilk önce bu kitabı okudum çünkü abarttıkları kadar var mıydı diye çok merak ettim. Ayrıca karton poşetini çalışan kız sayesinde Tüyap'dan fazladan almıştım.
Kitaba akşam üzeri başladım ve saat sekiz olmadan bitirdim ki arada başından kalktığım oldu. Zaten 336 sayfa o kadar da fazla değildi. Konusu aynen okuduğunuz gibi. Çok açık konuşacağım bu kitap hakkında. Yarısına geldiğim halde beni hiç etkilememişti. Hatta artık elimden bırakıp yarın devam ederim falan diyordum içimden ama yine de inat edip devam ettim. Açıkçası kitap bana göre çok klişeydi. Tüm kitap boyunca "Hayır, bu kitaba 6 puan vermek istemiyorum. Nolur şaşırt beni" dedim sürekli. Çünkü sinirlenecek çok şey vardı. Anika karakterine kızsam mı kızmasam mı emin olamadım. Bir yandan kıza hak vermek istiyorum bir yandan da dibe batırmak. Ama Logan mı Jared'i mi tuttun derseniz ikisini de tutmadım çünkü ikisinin de eksileri vardı. Tam artık Logan'ı tutacağım derken bomba patladı zaten. Şunu çok açık bir dille ifade etmeliyim ki bu kitabın beni şaşırtacağına hiç inanmıyordum. Ayrıca okuduğum diğer yorumlarda olduğu gibi "o kadar sürükleyici ki elimden bırakamadım" böyle bir şey yok. O kadar sürükleyici olmasını beklemeyin. Ha bir de neye çok kızdım? Kitap kızımızın ağzından. Ama kendini tanıtırken işte suratımın şurası böyle, şurası şöyle anlayacağınız çok çirkinim. Ama sonra karşısına çıkan iki erkek de bugüne kadar gördüğüm en güzel kızsın deyip tersköşe yapmaları beni sinir etti. Böyle muhabbetleri okumaya sinir oluyorum. Güzelsen güzelsin, çirkinsen çirkinsin. Bunu abartıp okurları deli etmenin alemi yok sonuçta.
Evet, şu ana kadar batırdım kitabı. An itibariyle övgülerime başlıyorum. Yazar resmen uzattı uzattı uzattı kitabın bombasını son yirmi sayfaya sığdırdı. Ama ne yirmi sayfa! Defalarca kez okudum oraları. Baya etkiledi son sayfalar beni. Ağlamadım ama gözlerim doldu -ki kitabı okuyanlar bilir- asıl mevzudan dolayı gözlerim dolmadı.
Kitap beni baya şaşırttı. Yani beni böyle sonunda şaşırtan bir kitap okumayalı olmuştu baya. O yüzden sizlere kitabı gönül rahatlığıyla öneriyorum. Kitabı bitirdiğimde çoook derin olmasa da yine de düşüncelere daldım ve kendimi Anika'nın yerine koymaya çalıştım. Ama bana sorarsanız keşke başları bu kadar sıkıcı olmasaydı. Ayrıca şu sandalyelere de çok büyük bir anlam yükleyemedim. Şayet son sayfalarda geçen konuşmayı kast ediyorlarsa eyvallah diyebilirim.
Son olarak en beğendiğim kesiti buraya koyarak kaçıyorum.
"Sonsuz. Neredeyse
"bu küçük çerçeveye fazla.
"Beni göğün parçası yapıyorsun."

13 yorum:

  1. Benimde çok ilgimi çekmemişti ya bu kitap. Bilemiyorum hala alsam mı almasam mı kararsızım.
    Bazen klişeler çok tatlı oluyor ama dozunu ayarlamak çok önemli. Kitabın sonu fena diyorsun birde ay çok kararsız kaldım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa klişeler cok nadir tatli oluyor valla :D Kitabin sonu harbi cook hostu. Ama bu tip lise kitaplari cok okuduysan sen de bendensin o zaman begeniyi yuksek tutmamak sart :)

      Sil
    2. Liseden çıkınca lise kitaplarını beğenmez oldum hiç hahahhaha :D
      Görende üniversite bitirdi sanar *.*

      Sil
    3. Hahah :D Her neyse bolumun basariyla bitirirsin insallah :)

      Sil
  2. Kurucunun Kızı'nda ben de senin gibi hissetmiştim ama yazık ki o beni hiç şaşırtmadı bitirdiğimde de "aman ya :(" demiştim. Şanlısın enazından şaşırmışsın :D Karton torbaya bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurucunun Kizi'nin sonu beni de uzmustu ama ikinci kitaba herkes bayilmis ben pdfsini bekliyorum. Bence sen de ikinci kitabi okumalisin :) Ve aynen sonunda sasirinca bi rahatladim aksi halde herkes begendi ben niye begenmedim diye deli sorularla bogusuyorum :D

      Sil
  3. Takipteyim canım sevgiler:)Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Ben de sizi takipteyim, görüşmek üzere :)

      Sil
  4. Çok güzel anlatmışsın şu aralar kitap okuyamıyorum ama şu tatille birlikte yeniden başlayacağım :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. hemen heen senin gibi düşünüyorum bende

    YanıtlaSil
  6. jared kline çok yakışıklı bir bey Allah bana nasip etsin

    YanıtlaSil