20 Ocak 2016

Film Köşemden Öneriler #2

Me, Earl and Dying Girl filmi ardından birkaç film daha izledim ve bir yazıda toplayacaklarım arasına fazladan katmak istediğim filmler de mevcut. O zaman kemerleriniz bağlayın ve önereceğim filmleri okumaya başlayın!
White God (2014)
Bu filmi ilk defa geçen kış tesadüf üzere görmüştüm ve izleyen kişi her kimse çok beğendiğini söylemesine rağmen araştırmamıştım. Geçen aylarda tekrar karşıma çıktığında bir şans vermek istedim ve tek kelimeyle favorilerime girdi. Filmin her şeyi farklıydı. Konusu, işlenişi, verdiği mesaj...  Konusu ise başroldeki kızın bir süreliğine babasının yanına gitmesine ve babasının büyük dostu olan köpeği evde istememesiyle başlıyor. köpekle olan dostluk hikayesini anlatıyor. Filmin sonunda ise gözlerim dolmadı diyemem. Kesinlikle öneriyorum, izleyin derim. Köpeğin oyunculuğuna hayran kalacaksınız.


The Interview (2014)
Büyük bir James Franco hayranı olarak bu filmi altyazısı düştüğü gibi torrent olarak indirmiştim fakat hatalı torrent yüzünden filmi izleyemeyip bir daha indirmeyi de nedensizce ertelemiştim. Yazın sonlarına doğru kuzenim filmi izleyip izlemediğimi sorduğunda hayır deyince bana hemen izlememi söyledi ve 21 Jump Street'tan bile daha çok beğendiğini söyledi ki 21 Jump Street benim favori komedi filmlerim arasında başı geçer. Bu yüzden ben de hemen -düzgün- bir torrent indirip izledim ve gerçekten deli gibi kahkaha attım. Film manyak iyiydi. Tabii artık Amerikan filmlerinde alıştığımız pis espri anlayışını da katmak zorundayız ki  filme ayrı bir komedi sağladığını söyleyemeden geçemem. Anlayacağınız bu ikili bir harikaydı ve gülmek istiyorsanız hemen izleyin derim. Kuzey Kore başkanını canlandıran adama ayrı güleceksiniz.


Mad Max: Fury Road (2015)
Daha önce burada da değinmiş olmalıyım ki Tom Hardy'e bayılıyorum. Adamın her filmini sırf o olduğu için izliyorum ve Mad Max'in ilk fragmanı çıktığında aksiyon olduğunu görünce üzülmüştüm çünkü aksiyon filmleri izlemeyi pek sevmiyorum. Altyazısı çıktığı gibi hemen izlemiştim ve şimdi baktığımda favorilerime eklediğimi gördüm. Demek ki filmi beğenmiştim. Niye beğendiğini unuttun derseniz filmde beni rahatsız eden ağır sahneler vardı. Kanlı sahnelere gelemiyorum. Ama filmin şöyle bir yanı var ki; hiç durak vermeden sürekli hareretliydi. Ayrıca kadroyu cımbızla seçmişler resmen.
Filmi izledikçe o insanlardan biri biz olsaydık nasıl mücadele ederdik demeden edemiyorsunuz. Aksiyon filmleri seviyorsanız bakın derim ama yine de şiddetle öneremeyeceğim.
Ego (2013)
Şu filmi bulduğum için o kadar şanslıyım ki. Şans eseri türkçe altyazısının çıktığını görünce gözüme takıldı sonra bu uşak nerede oynuyordu dedim ki meğerse Mr. Robot'taki o harika iki çift gözün sahibi bu çocukmuş. Fragmanını izleyince film baya hoşuma gitti ve hemen indirdiğim gibi izlemeye başladım ve gerçekten çok ama çok hoşuma gitti. Konuysa; oğlanın kısa bir süre kör olmasını ve o sırada onunla ilgilenen kızı anlatıyor. Oğlan her zaman çok gösterişli kızlardan hoşlandığı için görmeye başladığında bizim sade kızımızı beğenmiyor. Böylece aralarındaki dostluk ve filizlenmeye hisler kaybolmaya başlıyor. Filmde sinirimi bozan olay şuydu ki; bu kız hiç de çirkin değil. Sade ama hoş bir güzelliği var. Ayrıca sempatik halleri de cabası. Oğlan kızın kalbini kırdığında sanırım üzüntüden suratım domatese dönmüş olabilir. Lafın kısası bu filmi kaçırmayın. Çok güzel bir romantik komediydi.
Room (2015)
Girişe şöyle başlamak istiyorum; "Harika!" En çok altyazısı indirilenlere baktığımda gözüme takıldı ve sağ olsun güzel insanların yorumlarıyla da merakla hemen izlemeye başladım. Filmin konusuna değinmek istemiyorum; hatta fragmanını bile izlemeyin. Bana sorarsanız fragmanı bile spoiler içeriyor. O başroldeki oğlanın tatlılığı, bilmişliği ve doğallığına bayıldım. Bu senenin en iyi filmlerinden diyebilirim. Daha çok ödül alır. Zaten imdb puanı bile beni izle dedirtiyor. Filmde baya baya gözlerim doldu. Hem de bir kez değil, defalarca. Film önerisi isteyene gözüm kapalı önereceğim bir film. Konusunu okumayın, fragmanını izlemeyin ve sadece direk izleyin. Her şeyi çok iyi anlayacaksınız ve daha büyük bir merakla izleyeceksiniz. Tereddütsüz izleyin. Filmi bitirdikten sonra tekrar afişi izlemeye başlayın. Ayrıca final sahnesi çok güzeldi.

Edit: Blog sahibi bu yazıyı bir saatte yazdı çünkü interneti nedensizce berbat çekiyordu :( Şu anda yaklaşık dört beş tane film indiriyorum. Onları bitirdiğim zaman da #3 olarak köşeme devam edeceğim. İyi akşamlarr

12 yorum:

  1. Son 2 filmi çok merak ettim. Özellikle room filmini. Konuya da bakmayın diyorsun daha da bir merak sarıyor. Tez zamanda izleyim inşallah bu ikiliyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az benim kadar begenirsin ikisini de insallah. Iyi seyirlerr :)

      Sil
  2. Room filmi acaba oda romanından mi uyarlama merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynen oyle. Emma Donoghue'nin ayni isimli kitabindan uyarlama. Kitabi da yakin zamanda almayi dusunuyorum :)

      Sil
  3. White Good filimi listeme aldım sayenizde. Dram filmleri bir başkadır. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. İyi seyirler dilerim. Room filmi de dram türündeydi, onu da tavsiye ederim kesinlikle :)

      Sil
  4. ben bunları izlemedim ki hiç :(
    ama hoş köşe imiş, teşekkürler, flasha attım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onerdiklerimi kesin izle derimm :) rica ederim canim :)

      Sil
  5. room'un konusunu haylice merak ettim. nedense esrarengiz, gizemli bir şey gibi geliyor. birazda bilim-kurgu türevi. tabii olmayabilirde, şu an hakkında zerre vukufum olmadığından hatta adını dahi yeni işittiğimden sadece bana aşıladığı merakla kala kaldım. room'u listeme ilave ettim, bu haftasonu izlerim artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk yarisi icin gizemli esrarengiz diyebiliriz ama bilim-kurgu degil. Dram ve harika bir film. Iyi seyirler diliyorumm. Umarim cok begenirsinn :)

      Sil
  6. Ay çok güzel Film listeme ekledim hepsini :) bazılarını duymuştum bazılarını ilk kez gördüm :)

    YanıtlaSil