21 Ocak 2016

,

Pabucumun Ajanı 2 - Asude | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Pabucumun Ajanı 2
Yazar: Asude
Sayfa Sayısı: 655
Yayınevi: Ephesus
Goodreads Puanı: (Eklenecek)
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;

Macera yandığı yerden devam ediyor! Evet, o ateş hâlâ yanıyor ve kimse söndürmek istemiyor! Tuna Üstüner’le yaşadığım delidolu, dengesiz, kavgalı, bir o kadar da tutku dolu aşkım bana yepyeni bir hayat bahşetmişti. Öncelik sırasında birinciliği kimseye kaptırmayan bu adamın kollarında, bakışlarının gölgesinde, sahiplenici varlığının esaretinde olmak müthişti. Yeni bir kimliğe sahip olmuş, Deniz Üstüner olmanın lüksüne varmıştım. Kurumsal Kasıntım beni kendi dünyasına almış ve benim dünyama girmişti. Her şey o kadar güzeldi ki, bir hayal gibi… Ta ki o güne kadar! Saklanan sırlar çözülüp, gizlenen yalanlar açığa çıkınca, o hayal dünyası da yıkıldı. Ama benim o enkazın altında kalmaya hiç niyetim yoktu. Peki, buz tutan bir kalbi yeniden ısıtabilir miydim? Belki bunu ben yapamazdım, ama kaçınılmaz olarak yeniden bir araya geldiğimizde, Tuna’nın kalbi bu savaşa tek başına girmek zorunda kalacaktı. Bir yandan yaralı kalplerimizle biz, diğer yandan tatlı ve gizemli bir aşka yelken açan Yasemin ve Mert… Kazanan aşk mı, ayrılık mı olacak? Bildiğim tek şey, bu hikâyede herkes yanacak!

Kitabı aslında dün ikindi vaktinde okumayı bitirdim ama yorumunu yazmaya vaktim olmadı. Zaten ayın son günlerinde bizim internet berbat çekiyor. Çok uzun bir kitaptı. Kendimi uykudan mahrum etmemek adına iki güne böldüm. Bana sorarsanız kitap en az birincisi kadar harikaydı. Ama tabii şöyle bir şey söylemeliyim ki hani After serisinde Tessa ve Hardin sürekli kavga ettiğinde onlarla dalga geçiyordum ya. Bu kitabı okurken de ikinci bir Tessa ve Hardin sendromu dedim resmen. O kadar çok kavga edip sonra barıştılar ki sinirim bozuldu. Yazar bir de Deniz'in kankası Yasemin'in hikayesini anlatmış kitapta. Bu yüzden gitgide uzamış kitap da. Aslında ilk önce onların hikayesini gereksiz buldum ama sonlara doğru baya gülümsememi sağladılar.
Birinci kitap zaten olaylar tamamen çözülmeden sona ermişti. O yüzden ikinci kitapta ikisinin arasında büyük bir nefret olacağını biliyordum. Bugüne kadar anladınız mı bilmiyorum ama ben aşk kitaplarında karakterlerinin acı (aşk acısı) çekmesine bayılıyorum. Onlar üzüldükçe ben de üzülüyorum ve böylece çok ağır bir duygu yoğunluğu(bu kelimeyi o kadar çok kullanıyorum ki) yaşıyorum. Hele de historical romanlarda nefretle başlayanları çok beğeniyorum. O yüzden bu kitapta Deniz aşk acısı çektikçe daha çok beğendim. İlk yarısı sürekli dırdır edip küsmeleri ve sonra -seni büsbütünüyle seviyorum- lafları ile geçti. İkinci yarıdan sonra kitabı soluksuz okudum ve benim asıl aşık olduğum kısım final bölümüydü. Resmen sırıtırak okudum. Çok güzel yazmış o bölümü yazar.
Son olarak kısa bir kitap yorumumla veda ediyorum. Bu arada söylemeliyim ki; şu gördüğünüz kitap çekimimde yanlışlıkla lokumlardan birisi yanan mumlardan birinin üstüne düştü ve bam! Çarşaf mahvoldu resmen. Benim yatağımın çarşafı olsa neyse de kız kardeş baya sinirlendi bana. Bir de mumları söndüreyeyim derken daha da beter ettim lekeleri. Anlayacağınız çarşafına mor beneklerle yeni bir tarz verdim. Asude'nin Pabucumun Ajanı 2 kitabını öneriyorum. Bence Türk bir yazar olarak romantik komedi türünde gurur duyulması gereken bir yazar. Bazı klişeler bulundursa da farklı betimlemesi ile farkını ortaya koyuyor. Yine çok beğendim. Özellikle final sahnesi. Belki final sahnesi o kadar güzel olmasa puan kırabilirdim.

Edit: Kızıl Kraliçe'yi okuyacağım muhtemelen. Ayrıca bir daha ki aylarda yapacağım kitap alışverişlerim hakkında kafamdaki sorularla ilgili bir blog yazısı yapabilirim. Umarım cumartesi sonunda Beşiktaş'a gidebilirim. O halde görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. işte bunu çok merak ediyordum! hani çevremde okuyan birine sorsam senin kadar detaylı anlatmaz. "nasıl okumazsın riv, hemde ilk kitabı devirdikten sonra. koş al oku" gibi klişeler yer edinir hemen. ikinci kitabı oldukça merak ediyordum. okuyup okumamam konusunda kararsızdım, zira aşk kitapları pek benlik değil. ha birinci kitabı sevmiştim evvelden de dediğim gibi ama "ya" lar hep aklımın bir köşesindeydi. "ya keyif almazsam" "ya beklediğim gibi çıkmazsa" tarzı ki, şu anda tüm bu ya'lar yazın ile birlikte son buldu. bir ara teyzeme uğradığımda ikincisini istemem gerek. teşekkürler betül. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu insanlarin nasil okumazsin yorumuna bende gicik oluyorum. O kadar kitap okudum ama henuz klasiklere baslamadim, sonucta insanin icinden gelmesine bagli. Fazla kavga ettikleri icin sıkılabilirsin ama inan ben cok begendim. Insallah sen de benim kadar begenirsin. Keyifli okumalar ;)

      Sil