29 Ocak 2016

#MİM / Yayınevleri

İkinci mimi girerken elbette heyecanlıyım. Yayınevleri konusunda biraz hassasım hatta bazen yazılarımda bile belirtiyorum. Sağ olsun beni bu konuya Kalem Fili mimledi. O halde sorulara geçelim.

1. En sevdiğiniz yayınevi hangisi?
Her zaman Pegasus yayınlarını çok sevdiğimi söylüyorum. Her ne kadar aşırı tuzlu olsa da çıkardığı kitapları merakla takip ediyorum. Tabii bunun yanında kitap çeşitlerine göre yayınevlerini aklıma diziyorum. Mesela historical konusunda en çok Epsilon yayınlarını, günümüz aşk romanları konusunda Yabancı yayınlarını, klasikler ve edebiyata dair kitaplar konusunda YKY, Türkiye İş Bankası Kültür ve Can yayınlarını takip ediyorum. Bunun dışında hem aşk, hem bilim-kurgu, hem de popüler kitapları basmaları konusunda konusunda baskılarıyla birlikte Pegasus yayınlarını seviyorum.

2. Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayalım.
Blogumda deli gibi tıklanan Mucize kitabını kısaca yorumlayalım o zaman. Kendisini Tüyap'tan almıştım ve iştah kabartan yorumlarını okuyunca büyük merakla okumuştum. Bayıldığım bir kitaptı. İnsanın ardı ardına bir sürü ders çıkaracağı ve bir çocuğun hikayesi anlatıldığı halde neler olacak diye okuyup o çocuğun duygularını kendi içimizde yaşatan harika bir kitaptı. Yorumum için; Mucize Kitap Yorumu

3. Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.
Onsuz yaşamaktan korktuğumu fark ettim. Benim hayatımı yıkmaya ne hakkın var, demek istiyordum. Benim senin hayatın üzerinde hiçbir şey söylemeye hakkım yokken bunu yapmaya ne hakkın var? /Senden Önce Ben

4. Yazarın başka okuduğunuz ya da önerdiğiniz bir kitabı var mı?
Biliyorum Jojo Moyes çok klişe oldu ama bir türlü burada paylaşmak istediğim başka bir replik bulamadım. Jojo Moyes'in Sevgilimden Son Mektup ve Paris'te Balayı dışında tüm kitaplarını hayranlıkla okudum. Her biri ayrı dokundu bana. Kesinlikle her bir kitabını öneririm. Ayrıca yazarın Me After You kitabını deli gibi beklemekteyim.

5. Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmasa ne hissedersiniz?
Pegasus yayınlarından genç yaşta bir Türk yazarın kitap çıkarıp tutmaması imkansız. Zaten önce öyle bir hayran kitlesi edinmeniz gerekir ki Pegasus ancak size kitabını çıkartmayı teklif eder. Elbette ben de çok isterim öyle bir şey olmasını. Hatta hayalim diyebilirim ama bu yüzden tüm dikkatimi yazdığım hikayeye verip o hikayeyi insanlara okutmaya odaklanmalıyım. Bakarsınız bir gün gerçekten popüler olup kitabımı çıkarırım. İmkansız diye bir şey yoktur sonuçta :)

6. Bu yayınevinden almak istediğiniz kitap hangisi/hangileri?
Upuzun bir Pegasus listem var. Aralarında aklımda kalanlar; Labirent Serisi, Ruhlar Üçlemesi Serisi, Fısıltı Serisi, Guguk Kuşu, 5. Dalga, Sürü, Günübirlik Hayatlar, Kristen Hannah'ın kitapları ve daha bir çoğu.
Severek cevapladığım bir mim oldu. Şayet mimlenmemiş olanlar varsa artık mimlenmiş durumdasınız :)

11 yorum:

  1. Pegasus benim de önceliğim olan bir yayınevi ama gerçekten son zamanlarda çıkan kitaplara bakarsak, Pegasus biraz pahalı. :/
    Senden Önce Ben beni bitiren bir kitaptı. Dramdan ölümüne nefret ediyorum.
    Mucize'yi bu ay almayı planlıyorum ama bakalım durmuyor ki bir dakika, sürekli yeni bir kitapla tanışıyoruz! :)
    Cevapladığın için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim asil ben tesekkur ederim :) Pegasus kitap fuarlarinda bile tuzlu bir yayinevi o yuzden internet uzerinden kitap alisveris sitelerinde indirimlerini takip etmek en mantiklisi :) Ben de drama bayilirim. Bir kitaba ne kadar cok aglarsam uzulursem o kadar degeri baska olur bende :D Mucizeyi de kesinlikle oneriyorum. Okuyup da pisman olani gormedim henuz :)

      Sil
  2. Mim için çok ama çok teşekkür ederim. Senden Önce Ben kitabını bende okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimm :) Okumayani cok az kaldi zaten. Mart ayinda ikinci kitabi cikiyor ve haziranda da ilk kitap senden once ben vizyona giricek. Merakla bekliyom :))

      Sil
    2. Hadi ya hiç bilmiyordum

      Sil
  3. Bu mim beni de bekliyor, kalemine sağlık Betül!
    Ama o gif ne öyle, bayıldım yaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de bayilmistim. Tesekkur ederim :) Seni eklemeyi unutmusum :(( Ama mimini merakla bekliyorumm :))

      Sil
  4. Iyı okumalar bu mım sayesınde hangı yayın evlerının blogger okurlar arasında daha cok tercıh edıldıgını görmüş oldum. Ben ıyı bır okuyucu degılım. Mım ı yapması ıcın ıyı okurlara bırakıyorum ısı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yandan baslamak gerek :) Gecen yazdan oncesine kadar en ufak bir yazar hakkinda bilgisi olmayan biriydim. Insan kitaplara dalinca aninda degisiyor :)

      Sil
  5. Mimini okurken "büyük ihtimalle beni mimlememiştir sonuçta kitap paylaşımı fazla yapmıyorum" diye geçirdim içimden ama ismimi görünce ne kadar mutlu oldum bilemezsin! Teşekkürlerr! Yalnız senden birazcık süre istiyorum. Yakın zamanda aldığım biraç tane mim pası daha var da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canim unutmadim seni de :D Tabi ne zaman istersen yazarsan sevinirim kolay gelsin :))

      Sil