11 Ocak 2016

Çikolata Kahve | Çengelköy

İyi akşamlar herkese! Bugün lisan dersimin son günüydü o yüzden biraz buruğum. Birinci dönem hocamla ikinci dönem hocam değişecek. Bol Arapçalı bir günün ardından ve Mim Kahve Eminönü yazımın çokça tıklanılmasından dolayı blogumda bir başka mekan daha tanıtmak istedim. Bugün sizlere Çengelköy'ün ünlü Çikolata Kahve'sini tanıtacağım. Bu mekana geçen sene nisan ayında gitmiştim. Fatih'de oturan biri olarak Çengelköy bize baya uzak kalıyor ama Marmaray sağ olsun gitmemizi kolaylaştırıyor. Çikolata Kahve'ye şimdiye kadar iki kere gittim ve iki seferinde de bayıldım. Gittiğim zamanlarda mekanı tanıtmak gibi bir şey aklımda bulunmadığı için kafeye ait internetten bulduğum resimleri koyacağım.
Bu çikolatacıya uzun zamandır gitmek istiyordum. Çünkü hem gördüğüm kadarıyla harika sıcak çikolata servis ediyorlardı, ayrıca çikolataları da pek güzel görünüyordu. Mekanın adresine gelirsek öncelikle; Üsküdar meydanından Çengelköy otobüsüne bindiğinizde ünlü Çengelköy caddesinde inmeniz yeterli. Zaten caddede ilerledikçe ara sokakları görürsünüz. Cadde üzerinde herhangi birine sorduğunuzda size direk yerini gösterirler. Zaten bulması da çok kolay. Benden size tavsiye hafta sonu gitmemeniz. Çünkü hafta sonu gittiğinizde hem sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz hem de içeri geçip oturduğunuzda yeni gelenlerin artmasıyla içeridekilerin "kalk artık" bakışlarını size çevriliyor. Pek ufak bir mekan. İkinci kez gittiğimde dışarısı tadilatta olduğu için içeride oturmuştum. Kalabalık olduğundan kuzenimle çok oturamamıştık.
İşte böyle çeşit çeşit çikolata var ki ben gittiğimde daha çok çeşit vardı. Benim bildiğim kadarıyla İstanbul'daki ilk çikolatacılardan biri. Çok hoş ve sıcak bir mekan. Çikolata Kahve'den ilham alarak daha yeni Fatih'de bir çikolatacı açıldı. Aynı şekilde Fındızade'de bir tane açıldı. İkisini de gittim ama ben çok Çengelköy'dekini daha çok beğendim. Zaten diğerleri de Çikolata Kahve'den ilham aldıklarını çok belli ederek aynı onun gibi dekore etmişler dükkanlarını.
İşte bu da benim çektiğim fotoğraf. Şansıma o gün de fotoğraf makinamı yanıma almıştım fakat hafıza kartını karıştırdığım için onca yol boyunca boşu boşuna ağırlık taşımıştım. Sıcak çikolatası harikadır ama aman yanınızda su olmadan içmeyin çünkü aşırı tatlı. Bitirdiğinizde aşırı su içmek istiyorsunuz ve şanslıyız ki suyu hemen parasız olarak ikram ediyorlar. Fiyatlarına gelirsek gördüğünüz sunumu bile harika olan sıcak çikolata son içtiğimde 5 lira idi. Olduysa da 6 lira olmuştur ki en son ağustosta gitmiştim. Çikolataların tanesi de bir ile iki lira arasında değişebiliyor. Çikolatalarının tatları da enfesti. Ayrıca çok da sevimli bir kağıt poşetleri var. Çikolataları bitiremezseniz ona koyarak paket yapıyorlar. Yani hatırladığım kadarıyla çikolatalara ve sıcak çikolatalara yirmi beş lira gibi bir para ödemiştik ve inanın çok ucuz. Birçok kafede on liraya sıcak çikolata içtiğimi bilirim ve içerik olarak bu sıcak çikolatalar çok daha zengindi. Yani işiniz Çengelköy'e düşmese bile takın kolunuza arkadaşınızı ve oraların yolunu tutun derim! Bir dahaki mekan yazımda ya Sultanahmet'teki favori mekanlarıma değineceğim ya da sizlere Otağtepe'yi tanıtacağım. İyi akşamlar :)

4 yorum:

  1. Çok şirin bir yermiş. Tüm o tatlılarda çok lezzetli görünüyor ağzım sulandı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :D Ben de yakın zamanda tekrar gitmeyi düşünüyorum :)

      Sil
  2. Hoş bir mekana benziyor.. :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle, sicak cikolatasini oneririm :)

    YanıtlaSil