21 Mart 2016

,

İngilizce Kitapları Nasıl İndiriyorum?

Merhabalar! Gördüğünüz üzere birkaç aydır zaman buldukça merak ettiğim İngilizce kitapları ebook olarak yabancı sitelerden indirip tabletten ya da telefonumdan okuyorum. İnstagram hesabımda aktif olmaya başladığımdan beri İngiliz kitapları nasıl okuduğuma dair sürekli soru alıyorum ama oradan sadece üstünden hangi siteyi kullandığımı söyleyebiliyorum. Ben de birkaç alternatif yolla kitapları nasıl indirdiğime dair detaylı bir blog yazısı yazayım dedim. Indirdiğim sitelerin hepsi ücretsizdir. O halde ilk olarak sitelerden direk olarak nasıl indirebileceğinizi anlatıyorum.

Öncelikle İngilizce bir kitabı ilk olarak bildiğim sitelerde aratıyorum. O siteler ise ibookpile ve epubscope. Açıkçası ben bu siteleri pek sevmiyorum çünkü çok derin bir ebook arşivi yok. Ayrıca alternatif linkleri bazen sorun çıkarıyor. Ama diyelim ki istediğiniz kitabı arama butonunda arattınız ve çıktı. O halde ne yapmanız gerek?

Popüler kitaplardan biri olan Red Rising'i ele alalım. Gördüğünüz gibi arama kutusuna yazmamla birlikte Red Rising Trilogy üçlemesinin üç kitabı da karşımıza çıkıyor. Read More seçeneğine tıkladığınızda serinin tüm kitapları ebook olarak tanıtımlarıyla beraber karşınıza çıkıyor. İndirmek istediğiniz kitap için;
Büyük kutucuklara değil aşağıda iki linkten birini kullanmanız gerekiyor. İlk olarak Hulkload linkini kullanmanızı öneririm çünkü bana sorarsanız daha kullanışlı. Hulkload linkine yani altını çizdiğim yere tıkladığınızda sizi başka bir sayfaya atıyor. Bu işlem sırasında beklerken sizi attığı diğer reklam sayfalarını çabucak kapamanızı öneririm.

Hulkload linkinin ardından çıkan sayfada biraz aşağı indiğinizde bu kutucuğu görüyorsunuz. Biraz bekledikten sonra yazıyı size gösteriyor ve kutucuğa giriyorsunuz. Ardından kırmızı işaretle belirttiğim Create Download Link'ine tıklıyorsunuz.
Sizi attığı sayda turuncu olan Download Now kutusunu tıkladığınızda kitabınız inmiş oluyor. Epub olarak indirmişse - ki öyle olmalı- bilgisayara indirdiyseniz telefonunuza aktarıyorsunuz. Epub olarak telefonuzdan ya da tabletinizden okumak istiyorsanız telefonuza Google Play Store'dan ebookreader uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Epub dosyasında bilgisayardan okuyamazsınız, şayet pdf olarak bulursanız onu okuyabilirsiniz :) Ama İngilizce kitaplar yüzden doksan ebup oluyor.

Diyelim ki Hulkload linkiniz hata veriyor ki bazen verebiliyor. O halde ikinci seçenek olan Senspace'e tıklıyorsunuz ve AdF.ly'in birkaç saniye sonra sizi attığı sayfaya geçiyorsunuz. Bazen linki vermeden önce herhangi bir kutucuğa birkaç rakam girmenizi isteyebilir. O işlemden sonra yenilenen sayfada download'a tıklayarak kitabı indirmiş olursunuz.
İşte böylece Senspace linkinden indirmenizi tamamlıyorsunuz. 
Epubscobe sayfasından kitap indirmenizi pek önermeyeceğim çünkü zaten ibookpile'da bulunan linklerin aynısını daha kolay bir şekilde orada mevcut. İbookpile'da bulamayıp orada bulacağınız kitap sayısı azdır ama bulamadaysınız yine de epubscobe'a bakmalısınız. Epuscobe sitesi beni dellendiriyor çünkü arama çubuğuna bir kitap ismi girip arattığınızda sizi oradan oraya atıp reklam sayfalarına yüklüyor(sinir bozucu)

Evet iki tane alternatif yol belirttim ama bu iki sitenin de çok geniş bir kitap arşivi yok. O yüzden aradığınız kitabı bu iki sitede bulamazsanız hayal kırıklığına uğramayın çünkü torrenta kurban olayım. Cidden hem dizi film anlamında torrent kullanmayı çok seviyordum ki artık ebooklar konusunda da baya ballıyım. Öncelikle şayet hiç torrent kullanmadıysanız gezginlerden bittorent indirmeniz gerekiyor. İndirme işlemini burada anlatmama gerek yok, internetten bulabilirsiniz ki hiç araştırmadan direk indirseniz de anlarsınız. Pekala! İngilizce kitapları ebook olarak temin ettiğim iki tane torrent sitesi var. Bunlardan biri fatorrents sitesi. Çok geniş bir ebook arşivi var. Aradığım kitabın şayet İngilizce ebup veya pdf dosyası internette varsa büyük ihtimalle fatorrents sitesinde bulabiliyorum fakat... bu sitenin bir sorunu var ki bazen verdiği torrentlar indirilmiyor. Yani bilgisiyarınızda torrent programına bağlanmıyor. Bu da bulunan torrent dosyasının aslında bozuk olduğunu gösteriyor. Peki buradan torrent olarak kitapları nasıl indiriyorum?
Basit olarak Anna Todd'u aradığımda gördüğünüz gibi yazara ait fatorrents'daki tüm dosyalar çıkıyor. Çarpı koyduğum yerdeki linklere tıklamayın çünkü onlar boş. İşaret içine aldığım yere tıklıyorsunuz.
Burada iki alternatif seçeneğiniz var. Download torrrent seçeneğine tıklarsanız torrent dosya olarak indirilir ve dosyayı alıp bittorent'ı açıp programın üstüne atarsınız ve eğer dosya bulunursa indirmeye başlarsınız. Ben Magnet Link'e tıklıyorum genellikle. O zaman da;
O zaman da gördüğünüz üzere dosya bulunursa Tamam tuşuna basıp kitabı indirmeye başlarsanız. Ama eğer bu dosya bulunmazsa yani dosya gördüğünüz gibi çıkmazsa torrent hatalı demektir. On, on beş dakika kadar bekleyin ama hala dosyayı bekletmeye devam ediyorsa hatalı demek oluyor. O yüzden diğer torrent sitesine geçin.

Torrent kullanıcılarından kickass sitesini bilmeyen yoktur. Bizim internet filtreli olduğu için bazen bu siteyi kendine göre engelliyor. Ama ben tabii ki başka bir yöntemini buldum girmenin. Kickassunblock sitesinden giriyorum ben de. Öncelikle şunu belirteyim. Son zamanlarda hiçbir yerde bulamadığım çoğu ebook dosyasını kickass sayesinde buldum ve ne yazık ki kickass'da ebook olduğunu daha iki hafta önce öğrendim :( Baya geç kaldım. Bana sorarsanız arşiv bakımından fatorrent ile kapışır ama kickass'ın ebook dosyalarında neredeyse hiç hata çıkmıyor. O yüzden ballıyız yani.
Arama kutucuğuna yazarın adını veyahutta kitabın adını yazdığınızda gördüğünüz gibi detaylı bir arşiv çıkıyor önünüze. Aynı fatorrent'tan nasıl indirileceğini anlattığım gibi burada da aynı işlemi yapıyorsunuz. Bana sorarsanız önce siteleri deneyin ardından torrent sitelerinde arama yapın. Ama emin olun aradığınız kitap biraz bile popüler ise bu dört alternatiften birinde kitabı bulursunuz. Ayrıca kesinlikle dört yolu da deneyin. Burada yoksa orada da yoktur demeyin. Sadece birinde olup üçünde de olmayan bir sürü kitap buldum bu sitelerden.
Ve en vahim duruma geliyorum. Şayet bu dört alternatif yol da kitabı bulmanızı sağlamadı. O halde elinizde tek bir şans kalıyor ve çok ufak bir ihtimal. Misal olarak "Colleen Hoover- Confess epub" yazıp deli gibi google'da arayın. Çok ufak bir ihtimal olsa da girdiğiniz siteleri detaylıca araştırıp belki bulabilirsiniz. Ama söylediğim gibi ufak bir ihtimal. Bu dört yolu da kullanıp bulamamışsanız o kitaptan ümidi kesmenizi öneririm.
Umarım bu detaylı anlatımlarım sizi İngilizce kitap okumaya da şevklendirmiştir. Bu sitelerden sadece İngilizce kitapları ebook olarak bulabilirsiniz. Türkçe aramayı hiç denemedim açıkçası zaten gerek yok, bir sürü Türkçe ekitap sitesi mevcut. Umarım merak edip bana nasıl indirdiğimi soranları aydınlatmışımdır. İngilizce kitapları ebook olarak okudukça zamanla yeni sitelerle tanışıyorum. Şayet bu kitap indirme yollarına artı bir alternatif eklersem bu yazıyı da güncellerim. Sağlıcakla ve bol İngilizce kitapla kalın canlar!

Not: İngilizce kitaplar nasıl okuyabileceğinize dair bir yazı yazmak istiyorum ama henüz o seviyede değilim. Ne zaman ki distopya kitapları İngilizce okursam o yazı da sizi bekliyor olacak. 

15 yorum:

  1. Çok önemli bilgiler bence.Bu tarz bilgiler vermeye devam etsen ya. Bilemeyen çok insan vardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istek olduğu sürece anlatmaya ben de hevesliyim :)

      Sil
  2. Peki pratik şekilde nasıl İngilizce öğrenebilirim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gramerden önce dizi filmleri izlemekle kelime haznemi genisce gelistirdim. Gramerimi bir kursa giderek oturtturdum, orada pratik konusmayi da gelistirmistim. A1 kursuyla temelden gelistirmeye baslanmasi gerek bana sorarsaniz :) Sonra insan isterse zaten günlük hayatina bu dili katmakla kendini gelistiriyor. Pratik bakimindan yabanci arkadaslarla sohbet etmek de cok işe yariyor :)

      Sil
  3. Süpersin Betül! bende bu gün bir iki kitap aradım, direk pdf versiyonları çıktı indirdim ama ibookpile da yoktu :))) bir de senin tavsiyelerini deneyeyim ;)

    YanıtlaSil
  4. instagramdaki hesabından görmüştüm ebook indirdiğini.Bir de bloğuna bakayım dedim. Gerçekten çok yararlı oldu benim için. Şimdi de açıp indirmeyi deneyeceğim. Çooook teşekkürler. :))

    YanıtlaSil
  5. Tam da ihtiyacim oldugu anda acayip yardimdimci oldu bu yazi bana co mutluyum gerçekten. Cok cok coookkk tesekkurler:))))

    YanıtlaSil
  6. ya bir kaç şey sormak istiyorum. yazmış olduğun tüm sitelere baktım ama son ikisi hatalı site olarak karşıma çıktı. diğerlerinde istediğim kitaplar yok. ikinci olarak türkçe kitapları da indirebileceğim site biliyor musun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent siteleri bazen hata verebiliyor. Bir süre sonra bir daha denemeni öneririm. Türkçe ekitaplar için bizimherseyimiz ve indr.in sitelerini öneririm. Güncel kitapları bile iki ay arayla oradan bulup okuyorum hemen ekitap olarak :)

      Sil
  7. Benim anlamadığım bir şey var Bu dosyaları ilk olarak bilgisayara indiriyoruz ve sonra telefona aktarıyoruz tamam ama iphonlera genelde bilgisayardan bir şey aktarılamıyo ben mi yanlış biliyorum yoksa benim bilmediğim bir yol var mı? Bir de uygulamadan direkt telefonda indirip okumak için google play store demişsin apple storeda da aynı işi görür mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu uygulamayı samsung telefonum varken yapıyordum çünkü samsung telefonda, telefonuna indirdiğin her şeyi dosyalarım üzerinden görebiliyorsun. Şuan iphone kullanıyorum, pc'ye indirip sonrasında gmail üzerinden telefonuma atıp ibook üzerinden açıp okuyabiliyorum

      Sil
  8. Sitemizdeki kitap tanıtımlarından yola çıkarak bir kitap okumaya karar verdiniz fakat cihazınızda bu konuda size yardımcı olacak bir uygulama yok mu? Bu yazıda yer alan herhangi bir aplikasyonu iPhone veya iPad ‘e kurarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Sizlere ücretsiz iOS E-kitap uygulamaları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Eğer sizin de tavsiye ettiğiniz bir uygulama var ise bizimle paylaşmayı unutmayın. iOS E-Kitap Uygulamaları

    YanıtlaSil