13 Temmuz 2016

,

Dikenler ve Güller Sarayı - Sarah J. Maas | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Dikenler ve Güller Sarayı
Orijinal Adı: A Court of Throns and Roses (A Court of Throns and Roses #1)
Yazar: Sarah J. Maas
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı: 540
Goodreads Puanı: 4.30/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Kış çok ağır geçiyor. Feyre ailesini beslemek zorunda…
Bir gün, avlanırken av olmamak için öldürdüğü kurdun intikamını almaya gelen bir canavar çalıyor kapısını. Ama Feyre’yi almaya gelen canavar bir hayvan değil, Tamlin...
Bir zamanlar dünyayı yöneten ölümcül, ölümsüz perilerden biri.
Feyre’nin, hayatı boyunca dehşet dolu hikâyelerini dinlediği perilerin diyarında yasamaya başlamasıyla dünyası altüst oluyor. Kendini bildi bileli hissettiği şiddetli düşmanlık bu güzel ama tehlikeli ülkede bambaşka bir boyut kazanıyor.
Feyre’nin çok önemli bir görevi var: Ülkenin üstüne gittikçe çöken eski, karanlık gölgenin onu yok etmesini önlemek.
Dikenler ve Güller Sarayı dizisinin bu ilk kitabıyla yolunuz, nefes kesici bir maceraya ve beklenmedik büyüleyici bir aska açılıyor. Sarah J. Maas’ın bu serisi, George R. R. Martin tarzını seven kitap kurtları için ideal!

Yorumlara kalbim ağrıyor diyerek giren Betülü özlediniz mi bakayımmm. Kısa bir süredir sırıtarak yorum girmiyordum ve bu durumu çoook özlemişim. Sarah J Maas'ın güçlü bir kalemi olduğunu hem yabancı hem türk takip ettiğim kitap yorumcularından duymuştum ama cidden yok böyle bir şey! BA-YIL-DIM! Biraz uzun bir yorum olacak, kemerleri bağlayalım. Öncelikle belirttiğim gibi baş kız karakteri ilk beş bölümle bile sineye çektiysem kitaba bir sıfır önde başlıyorum. Feyre mükemmel bir karakterdi. Kalbimi defalarca kez paramparça etti. Son zamanlarda okuduğum en harika kız karakterinden biriydi. Verdiği kararlar, içine gömdüğü istekleri ve bastırdığı hisleriyle kitabı kendisinin ağzından okumaktan muazzam keyif aldım. Diğer bakımdan kitap karar veremeyeceğiniz kadar çok harika erkek karakterleri barındırıyordu. Elbette ben Tamlin'e aşığım. Rhysand karakterinden önce nefret ettim ama yazar onun içini bize gösterdikçe ikinci kitapta onu okumak için bile sabırsızlanıyorum. Kitabın kurgusu muazzamdı. Küller ve Kor'dan bu yana okuduğum en acımasız fantastik-distopya kitaptı. İçimi ürperterek, bazı yerlerde kitaba sıkı sıkı tutarak okudum. Hele son yüz sayfa full diken üstündeydim. Beni defalarca kez şaşırttı. Yalnız arkadaşlar kitap bildiğimiz yound adult-new adult kısmına giriyor ve yazarın bu kısımlardaki yazım türüyle "ben bambaşkayım" dediği ortada. Öyle keskin, öyle tutkulu ve hırslı yazmış ki işaretlemeye doyamadım. Hafif detaylı, vahşi ama benim bayılarak okuduğum satırlar vardı Feyre ve Tamlin arasında. İlk kitabın sonu çok güzel bitti ve içinizde kocaman bir burukluk bırakmıyor. O yüzden ikinciyi bir dahaki ay ciddi sözlük kullanıp kitabın hakkını vererek okumayı düşünüyorum. Kitabın ilk yarısında harika bi güzel çirkin parodisi vardı resmen😍 Ayrıca ben Feyre'nin ablalarından Nesta'ya gıcık olduğum kadar da sevdim. Lucien&Nesta gibi bir şey olsa zil tarak oynarım.

Yani sonuç olarak kitabı çok çok çok ama çok sevdim. Kesinlikle okuyun okuyun okuyun. Ufak bir not geçmeliyim. Dex'in çevirisi ne yazık ki yer yer çok pervasızdı. Karakter isimleri defalarca kez yanlış yazılıp karıştırılmıştı. Ama eleştiri yapamayacağım kadar harika bir çevirisi vardı. Çok beğendiğim kitaplarda sadece beğendiğim satırları değil beni etkileyen kısımları da işaretlediğimi söylüyorum. Bu kitap da kesinlikle o nadir her yerini işaretlediklerimden biriydi hatta bazen bir sayfada iki yeri işaretledim. Daha fazla uzatmıyorum kesinlikle okuyun, ikinci kitabın yorumuyla görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler içerdiği için o kişinin yorumunu sildim :) Umarım alınmaz

      Sil
  2. Harikaydı :) 2016 senesine merhaba! :D

    YanıtlaSil