30 Haziran 2015

,

Bir Güzel Hint Filmi / Kabhi Khushi Kabhie Gham

Bugün sonunda bu filmi izleyebildim. Bu yazımda filmle ilgili yorumlarımı anlatacağım. Öncelikle şunu belirtiyim. Hep izlemek istediğim ama şu hep ileri attığım filmlerin bir listesini çıkardım. Şu ana kadar 112 tane film ismi çıkardım ve her gün bu listeye başka film isimleri ekliyorum. Aslında bu filmi izlememem gerekiyordu çünkü bu film de yaptığım listenin içinde. Listedeki filmleri aslında yazın tahmin ettiğim yere gidersem çok boş olacağımdan izlemek için listeliyordum ama bu filmin o kadar övüldüğünü uzun süredir gördüğümden dayanamadım.

Amitabh Batchan'ı çok severim. Black filminden bu yana. Kendisinin bir filmini çevirebildim sadece. Bu sene oynadığı yapım Piku'yu da düzgün bir kaynağı çıktığında çevireceğim umarım. Hint sinamasını bu kadar seviyorum ama Shakrukh Khan'ı pek sevmem açıkçası. Nedendir bilmem oyunculuğunu bir türlü sindiremedim. Öyle olmasına rağmen bir çok yapımını da izledim. Kajol'u çok sevimli bulurum. Hrithik Roshan'a küçüklüğümden beri hastayım zaten. Kareena Kapoor'u da pek sevmem ama bu filmle biraz daha ısınmış oldum. Bu kadar kadro analizi yeter sanırım.
Filmi çok ama çok beğendim. Oyuncular, konu, işleniş, dans sahneleri falan çok güzeldi. Tabii hint filmi olmasından mütevelli biraz abartılı sahneler vardı. Yine de dokunaklı sahneleri beni ağlatmaya yetti. Romantik sahnelerinden ziyade aile bağlarıyla ilgili olan sahnelere hayran kaldım şahsen. Bunca zamandır böylesine övünmesine şaşmamalı. 3,5 saat kadar uzun bir film. Ama sanırım şarkı sahnelerini biraz üstünden izleyerek falan 2,5 saatte bitirdim. Bitirdiğimde gözlerim dolu dolu son sahneyi tekrar tekrar izledim. Filmin süresi uzun olmasına rağmen hiç canım sıkılmadı. Bu yanı çok hoşuma gitti. 
Kajol tam bir deliydi. Kadının kendine has bir oyunculuğu var. Keşke bu sıralar bir film çevirse de ben de taliplisi olsam. Filmin konusuna gelirsek gerçekten birazcık çetrefilli. Böyle desem de ilk yirmi dakikada anlarsınız. Sadece konu olarak özet geçildiğinde biraz anlaması zor olabilir. Ya da ben biraz zor anlamış olabilirim :)
Genel olarak aile bağlarından ve insanın aşkından vazgeçmemesi gerektiğinden bahsediyor. Film boyunca akılda öğüt olarak kalacak çok güzel sözler geçiyor. Şimdi biraz filmden sahneler paylaşalım.

Filmin en güzel şarkısı da zaten kendi adı olan 


Biraz mutluluk, biraz hüzün. Kesinlikle izleyin derim :)

Görüşmek üzere


4 yorum:

  1. Betülll...
    Bu yazının arka renk oluşturmasını engellesene :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin şeyi ben yapıyorum sanırım dur düzeltiyim :D

      Sil
  2. Şimdiki hiç bir Hint filmi bu güzel eski filmlerinin yerini tutamıyor gözümde ah aah :( Ne bileyim özellikle Shah Rukh ve Kajolun filmlerine ayrı bir ilgim ve beğenim var. Böyle güzeş bir filmden bahsettiğin için de teşekkür ederim ayrıca. Adı bile güzel Bazen Sevinç Bazen Hüzün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, katılıyorum sana. En azından eski filmler klişe olsa da göze batmıyor. Ama yıl olmuş 2016 ve hala full klişe filmler çekilince büyük hayal kırıklığına uğruyor insan. Ayrıca rica ederim :)

      Sil