27 Ekim 2014

,

Mutfakta Beter Anlar Part 1


Neden mi part 1? Mutfaktan çıkmayan biri olarak kesinlikle daha önümde yapılmayı bekleyen hatalar olmalı.
İşte başlıyoruz... 
Üçüncü veya dördüncü kez mutfağa girmiş olsam gerek. Tabii daha yeniyim ne bulsam denemek istiyorum. Kardeşimin doğum gününden kalma buzlukta böğürtlen vardı. Şansıma bulduğum tarifteki malzemeler evde olunca koyuldum yapmaya. Tabii daha toyum ben. Bir kere keke üç bardak şeker koyulur mu? Koydum mu? Hayır, iki buçuk bardak koydum. O da içim gide gide. Neyse dedim bir ihtimal bir şeye benzer falan. Pişti ama içi çöktü. Sonra bir şekil vereyim diye krem şanti yaptım üzerine. Neresinden tutarsam kar niyetine. Dört gün boyunca bizimkiler zorla yedi bunu. Annemde çok kızmıştı bana. O kadar şeker bir keke koyulur mu diye :(( 

Gelelim ikincisine; bitmez bunlar anacım. İkinci muhallebi deneyimimdi sanırım. Bir ara rulo pastaya kafayı takmıştım ama çırpıcımız eski olduğu için yapamıyordum. Neyse bende rulo benzeri muhallebili bir tarif buldum. Arasına muz falan, çakma rulo misali. Tarifte muhallebinin unu için 2 kahve bardağı yazıyordu. Bende normal kahve bardağıyla iki bardak un koydum. Meğer türk kahvesi bardağıylamış. Karıştırıyorum karıştırıyorum sıvı olmuyor. En sonunda annemi çağırdım. Tabii büyük bir aşağılama yedim. Annemde eğer yarım kilo daha süt koymazsan bu adam olmaz dedi. Dök gitsin napalım deyince bende aldım adam olmayan katı muhallebiyi lavabonun altında dökerken hıçkıra hıçkıra ağladım. O malzemenin gidişine mi ağlayayım yoksa beceriksizliğime mi. Baya ağlamıştım ciddi ciddi.


İşte üçüncüye geldik; gene bir muhallebi katliamı! İnstagram dan bulduğum bir tarifi denemiştim. Bardakta kadayıflı muhallebi. Biraz kadayıfı çok koyunca evdeki herkes isyanlara büründü. Hatta son bardağı zorla yemiştim. Annem ve kardeşim çook dalga geçmişti :((


Bir krem şanti eziyetiyle dördüncüsü; Minik kaplarda browni tarifi denemiştim. Brownisi çook güzel olmuştu. Dedim ki bir şekil şukul olsun keklerin üzerine krem şantiyle şekil yapayım. Acemilik ya. Kekler soğumadan krem şantiyi üzerlerine koyunca krem şanti eridi aktı her tarafa. Böylece şekil falan kalmadı geriye. Napcakmışız, kekler soğumadan krem şanti sürmüycekmişiz.


Sonuncu olan limonlu kekle part 1'e nokta koyuyoruz; Dün gene instagram da gezinirken limonlu kek tarifi ilişti gözüme. Tarifine baktım, oldukça kolay olduğunu görünce yarın kesin yaparım dedim. Sonra arkadaşımı da bize çağırdım. Neyse limonunu falan her şeyini hazırladım, kek bitti fırına koydum. Üzeri için limonlu bir sos yapmaya başlamıştım ki.. Dedim bir bakayım bu kek nasıl oldu diye. Keke bakmamla şok oldum. Etrafa yayılmış ortası çökmüş, hemen bir şeyin ters gittiğini anladım. Meğer kabartma tozu koymayı unutmuşum!! Sonra keki çıkardım düzgün bir şeye benzesin diye neler neler yaptım. Gene tadı güzel oldu, demek başta kabartma tozuyla konulsaydı çook daha güzel olacaktı. Yaptığım sosta ekşi bir şey oldu, kokusu bile midemi bulandırdı. Şimdi bir bardak soğuk sütle gidip kekten yiyeceğim. Malum bitsin ki başka şeyler yapayım :D


İşte Mutfakta Beter Anlar Part 1'in sonuna geldik. Ne kadar okuması zevkli gözükse de her biri acı dolu deneyimlerdi. Her mutfağa girdiğimde bir ders daha edinmiş oluyorum. Umarım Part 2 çok utanç verici olmaz. 


                                                                 Betül Tosun

2 yorum:

  1. merhaba bloğunuzda izleyici bölümü çıkmıyor, sizi takibe alamıyoruz, bununla ilgili bloğumda yazı paylaşıcam göz atarsanız eğer takipçi listenizi nasıl ekleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınız için çok teşekkürler, sanırım izleyici bölümünü açtım. Bir bakıp geri dönerseniz çok seviniri :))

      Sil