24 Aralık 2014

,

The Maze Runner:Ölümcül Kaçış | Film Yorumu

Bu filmi daha çekim aşamalarında gördüğümde sadece Dylan O'brien'in kadroda olması filmi o zamandan listeme almama yetmişti. Fragmanını çıktığında izlemiş miydim hatırlamıyorum. Diğer bir etken Kaya Scodelario'yu (kızın adı nasıl aklımda kazınmışsa hala soyadını ezbere biliyorum) gerçekten çok beğenirim. Tumblr kullandığım zamanlarda kendisinin resimlerini postlayıp dururdum. Ayrıca bir ara ünlü ergen serisi Skins'e de takılmıştım. Bu hafta daha çok yeni altyazısı çıkmış olan filmleri izlemeye çaba gösterdim. Geçen haftasonu birde ne göreyim bu filmin altyazısı çıkmış. Hemen izlemeye koyuldum. Daha konusunu bile okumadan izlemeye başladım. Filmin başlamasıyla kafamda bir sürü soru işareti oluştu. Film devam ettikçe sorularıma cevap bulacağım için daha da heyecanla izledim. Bence izleyecek olan varsa benim gibi konuyu okumadan izlesin her şey gayet açıklayıcı filmde. Kadrodaki isimlerin hepsi az çok yapımda oynamış gençler. Çoğunu birkaç yapımdan biliyorum. Fakat birine tutuldum ki herkes benim gibidir, hele de azcık kore dizi filmlerinden birhaberse. Minho adlı karakterin sahneleri böyle ellerimi çeneme dayayıp izledim resmen. Oyunculuğu, İngilizcesi harikaydı. Kendisi;
Umarız tüm seri filmlerinde bizi yalnız bırakmaz, geleceği de gayet açık olur. 
Filmde dönersek bilim kurgu, macera tipi filmlerde bir yerde gene aşk olur, hatta bu tip filmleri bazen o aşk konusu için bile izleyebilirim. Fakat spoiler bu filmde aşk falan yok, gene de pc ye yapışık izliyorsunuz. Ben mi abartıyorum? Hayır, çünkü filmi izledikten sonra arkadaşımla konuştum, meğer o hayırsız filmin çıktığını çoktan biliyormuş. Tekrar onunla izlemeye can atıyorum şimdiden.
Hop zıplatıp hop kaldıran, amanın ne olacak dedirten, ay nolur bunlar niye bu halde sonunda öğrenebilecek miyim diye kendi kendine soru sorduran harika bir film!
Gerçekten çok beğendim, filmdeki herkesin oyunculuğu harika. Bir kaç yerde gözde doldurmadı değil. İkincisi çıkacakmış çıktığı gibi sinemada biteceğim. Son yıllarda çoğu film gibi bu da bir kitap uyarlaması. Her zaman filmi izledikten sonra kitabı okurum ama bunun kitabı okur muyum? Hayır. Çünkü böyle kitapları okurken kendimi konuyu anladığıma dair çok kandırıyorum, kitapta biraz daha olay karmaşık anlatılmıştır diye düşünüyorum ve okumayı es geçiyorum. Filmini izlemek bana yetti de arttı. Bu filmi oturun ailenizle izleyin. En son annemle Divergent filmini izlemiştik, bu da az çok konu bakımından ona benziyor. Belki kardeşimle izlersek o da tekrar takılır yanımıza.

Uzatmıyorum daha fazla son zamanlarda izlediğim en iyi Amerikan yapımıydı. Es geçmeyin ertelemeyin hemen izleyin.
Birkaç resim atayım son olarak.
Ay bu da Minho ya.
Bu sahneyi de beş kere tekrar izledim, hele oradaki arka fondaki müzik!
Tamam daha fazla spoiler vermeden kaçıyorum.

Betül Tosun

0 yorum:

Yorum Gönder