21 Haziran 2016

Kitapyurdu, Babil ve İlknokta Kitap Alışverişim

Ne yazık ki bu yazıları yazmayı hep unutuyorum. Bu ay çok zengin değildim fakat kız kardeşlerimden de borç alarak bir dahaki ayın da alışverişini yaptım. Tabii ki bu bir daha ki yine kitap almayacağım anlamına gelmiyor. Bu ay üç siteyi tercih ettim, her birinden ayrı kitaplar aldım. Sırasıyla başlıyorum.
Kitapyurdundan zaten geçen ayın sonunda ufak bir alışveriş yapmıştım, o yüzden bu ay tercih etmeyecektim ama kartımda para kaldığı için onu harcamak istedim. Perşembe akşamı verdiğim kitapyurdu siparişi bir hafta arayla geldi. Siparişimin gecikmesinde ana unsur Geceyarısı Leydisi çünkü kitap bir türlü temin edilemedi. Bunun nedeni de satışa çıktığı gibi sipariş etmem oldu sanırım. Neyse, biraz gecikse de ben rahatsız olmadım çünkü hemen okuyacağım kitaplar değillerdi. Kitaplarımın hepsi hasarsız geldi. Bence son zamanlarda o kadar şikayetin ardından kitapyurdu artık bu konuda hassaslaşmaya başladı. Öyle olmasına çok sevindim çünkü benim internetten en çok alışveriş yapmayı sevdiğim sitelerin başında geliyor. Öncelikle Geceyarısı Leydisini aldım. Bildiğiniz üzere Ölümcül Oyuncaklar'ı geçen ay bitirdim ve bu ayda Mekanik Melek serisini bitireceğim ve ardından hemen Geceyarısı Leydisi'ne zıplayacağım. Simyacı'yı aldım çünkü kendisi şubat ayından beri sepetimdeydi fakat sürekli yeni çıkan kitaplarla erteliyordum. Bir de gördüğünüz gibi bu ortamda da son zamanlarda çok beğenilen iki ince klasik kitabı aldım. Son olarak da Ben, Earl ve Ölen Kız'ı aldım. Ben bu kitabın film uyarlamasına bayılmıştım ve baya ağlamıştım film bittiğinde. Kitabı genellikle çok az kişi beğeniyor ama beğenenler de mevcut. Ben de beğenen kısımdan olacağımı düşünüyorum çünkü ben filmi izlerken baş karakteri çok sevmiştim. Kitapta düşünceleri farklı olabilir ama beğeneceğimi düşünüyorum. Tabii elbette fikrim okuyunca değişebilir.

Kitaplığımda çok fazla İthaki'ye ait kitap yok çünkü İthaki daha çok epik fantastik veya gerilim dram türünde kitaplar basıyor ki ben o türleri ekitap olarak okumayı sevmiyorum. İlknokta yabancı&ithaki&müptela yayınlarının kendi sitesi bu yüzden kitapları diğer sitelere göre daha çok uygun oluyor. Pazartesi akşamı sipariş ettiğim kitaplar salı günü kargolandı ve çarşamba sabahı kapımdaydı. Alışverişimden çok memnun kaldım çünkü sadece bir kitabın ucunda hafif bir büzülme var. Sadece ufak bir rahatsızlığım oldu. Locke Lamora'nın Yalanları yerine yanlış bir kitap yollamışlar ama geri kargoladım ve asıl kitabın çıkışını yaptılar. Bence ilknokta'ya telefonla bağlanabiliyor olması güzel bir şey çünkü bazı siteler mail yoluyla sizi süründürebiliyor hatta bazıları hiç maile cevap vermiyor. Asıl kitabımın da yarın geleceğini tahmin ediyorum, sonuç olarak çok memnun kaldım. Bundan sonra yabancı&ithaki yayınlarından bir seferde çok kitap alacak alırsam ilknokta'yı tercih edeceğim. İlknokta'da kapıda ödeme mevcut değildi. Ben inilal kart ile alışveriş yaptım. Locke Lomara'nın Yalanları'nı dahil edersek bu beş kitabı sadece yüz lira ödedim. Centilen Piç serisini çok fena merak ediyorum. Bu ay bittiği gibi üzerine atlayacağım. Gölge Şehir ve ilk kitabı zaten herkes tarafından dillere destan. Locke Lomara'nın Yalanları kitabı da hemen perşembe sabahı kapıma geldi.

Perşembe akşamı siparişimi vermiştim fakat Güz Fırtınası kitabını çıktığı gibi verdiğim için paketlenmesi biraz gecikti. Ardından siteyi arayıp neden hala kargolanmadığını sordum ve sonraki gün kapımdaydı. Bu alışverişimden de memnun kaldım, en ufak bir hasar yoktu. Bir dahaki sefere umarım babilden daha çok kitap alırım çünkü yeni bir kart daha çıkarmayı düşünüyorum. Babilde inilal kartım hata verdi. Arka kapak dergisine de göz atmanızı öneririm, çok güzel bir edebiyat dergisi.





6 yorum:

  1. Güzel kitaplar almışsın, zevkle geçireceğin güzel zamanlara sebep olurlar umarım. Ayrıca fotoğraflara bittim. güzel kareler :D

    YanıtlaSil
  2. Benim tüm siteler içerisinde en beğendiğim Babil, her zaman içinden bir süpriz bir hediye çıkıyor. ayrıca kitaplar hiç hasar görmüyor ki bu benim için en önemlisi ve çok hızlı gönderiyorlar. henüz 2 günü aşan bir siparişim olmadı ki neredeyse her ay bir sipariş muhakkak veriyorum.
    gerçekten işlerini severek yaptıklarını, kitaplara ticaret amacıyla değil edebi değerlerinin hakettiği gibi yaklaştıklarını düşündürüyorlar bana :)
    bu arada hepsi için iyi okumalar da dilerim tabi ki :) Ithaki yayınlarından ben Kemal Tahir serilerini takip ediyorum tavsiye edebilirim. Çok başka bir yazar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerinizi dikkate alacağım :) Babil normalde siparişlerimi hep söylediğiniz hızla kargoluyordu fakat sipariş ettiğim kitabı çıktığı gün istediğim için böyle oldu sanırım :)

      Sil
  3. Stefan Zweig en sevdiğim yazarlardan biri. Kitapları genellikle ince ama dolu dolu oluyor. Seveceğini umuyorum. İyi okumalar.

    YanıtlaSil