14 Haziran 2016

,

Yakut Kırmızı - Kerstin Gier | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Yakut Kırmızı
Orijinal Adı: Ruby Red (Precious Stone Trilogy #1)
Yazar: Kerstin Gier
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 352
Goodreads Puanı: 4.12/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
İçinde aşkın tüm renklerini bulacağınız, macera dolu, unutulmaz bir seri...
Geçmişin gölgesinde kalmış bir aşk
Fantastik bir dünyada hayat bulan, muhteşem bir zaman yolculuğu
Gizem, heyecan, romantizmin olağanüstü karışımı
Bazen sırlarla dolu bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından on altı yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir.
Ta ki günün birinde kendini 18. yüzyıl Londrası’nda bulana dek.İşte o zaman ailesinin en büyük sırrını öğrenir: Zaman yolculuğu!
Ancak bu yolculuklarda genç kızın hislerine yer yoktur.Çünkü aşk, durumu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!
Bu seri uzun zamandır kitaplığımda bekliyordu ama aralık ayında satın aldığımda bile yaz aylarında okumak niyetindeydim ve tam da öyle oldu. Seriyi çok beğenenler olduğu gibi o kadar harika bulmayanlar da mevcut ve ben kesinlikle çok beğenenler kısmına gireceğim çünkü ilk kitabı gerçekten çok beğendim. Sevmemi sağlayan en büyük unsur doğa üstü olayın bu kadar mantıklı ve açıklayıcı bir dille yazılması sayesinde yazarın aklınızda soru işareti bırakmamasıydı. Ayrıca çok hoş bir mizah anlayışıyla yazılmıştı. Gwendoly karakterini çok sevdim. İlk kitaptan aşk dolu sayfalar beklemiyordum. Bu yüzden Gideon ile Gwendoly arasındaki o huysuz satırları okumak beni çok eğlendirdi. Ana kurgunun arkasındaki gizemin ortaya çıkması için sabırsızlanıyorum. Aslında ilk kitabın ilk yarısı kendini okutmasına rağmen oldukça sıkıcıydı. Ne zaman ki olaylar beklemediğim şekilde ilerlemeye başladı o zaman heyecanla sayfaları çevirdim. Değindiği konuya ve karakterlere bayıldım. Ayrıca dostluk kavramını ve aile kavramını da çok güzel anlatmıştı yazar. Serinin diğer kitaplarını da çok merak ediyorum. Bir puan kırmamın sebebi ilk yarının beni çok fazla etkileyememesi ve serinin kalan kitaplarının birinci kitaba göre daha güzel olacağını umuyor olmam. Diğer yorumlarımla görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. Benim de okunmayı bekleyen serilerim arasında bu, bakalım ne zaman sıra gelecek -_- Beğenmeyen de yok hani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama çok tatlış bir seri. Sen de kesin beğenirsin :D

      Sil
  2. Ben de çok severek okumuştum. Yazarın dili çok akıcı ve eğlenceli :)) Bu kitabı sevdiysen aynı yazarın Silber kitabını da seversin diye tahmin edip öneriyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Kitabın orjinal adını değil ingilizce adını yazmışsın. Orjinali almanca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet goodreadste öyle görünce kafam karışmış :)

      Sil