3 Haziran 2016

,

Fısıltı- Becca Fitzpatrick | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Fısıltı
Orijinal Adı: Hush Hush (Hush Hush #1)
Yazar: Becca Fitzpatrick
Sayfa Sayısı: 416
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 4.01/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;
DÜNYA GENÇLİĞİNİN YENİ HEYECANI HUSH HUSH SERİSİ TÜRK HAYRANLARIYLA BULUŞUYOR...
KUTSAL BİR YEMİN
KOVULMUŞ BİR MELEK
YASAK BİR AŞK...
“Bütün sınıf arkadaşlarımın isimlerini biliyordum… biri hariç. Yeni öğrenci… Arkamdaki sırada, serinkanlı siyah gözleri karşıya sabitlenmiş bir hâlde kaykılmış oturuyordu…
Siyah gözleri beni âdeta delip geçiyordu. Dudaklarının kenarları yukarı doğru kıvrıldı. Kalbim bir an tekler gibi oldu ve o bir anlık duraksamada, kasvetli bir karanlık duygusunun bir gölge gibi üzerime örtüldüğünü hissettim. Bu duygunun kaybolması sadece bir an sürdü, ama ben hâlâ ona bakıyordum. Gülümsemesi dostça değildi, bela kelimesini heceleyen bir gülümsemeydi. Ve vaat doluydu.”
Çok sevenlerinin olduğu gibi sevmeyenlerin de olduğu ve benim de ilk kitabını ortaokulda okuyup hakkında çok az şey hatırladığım serinin ilk kitabını tekrardan okudum. Ortaokulda okuduğum halde ciddi anlamda ilk kitapta sadece birkaç bölümde dejavu yaşadım, o kadar. Bir de baş erkek karakterin isminin tuhaf olduğunu hatırlıyordum. Ayrıca ortaokulda okuduğumda çok beğenmiştim ama tabii ki bu sefer okuduğumda öyle olmadı. Evettt, ilk kitabın daha kötü olacağını sanmıştım ama öyle böyle diyemeyecek olsam da beğendiğimi belirtmeliyim. Her ne kadar olay kurgusunun genelinin klişe olması ve yazarın kitabı bu klişelikten sıyırmak için bir uğraş göstermemiş olmasına rağmen kötü diyebileceğim bir kitap değildi. Merak ederek okudum ve sonunu baya beğendim. Ayrıca serinin diğer kitaplarını çok merak ediyorum. Hoşlanmadığım kısımlardan biri de gerçekleşen olayların bana göre yetersiz sebepler yüzünden yaşanmasıydı. Kız karakter de oldukça klişeydi, erkek karakter de keza öyle. Ayrıca olayların çok hızlı gelişip pat diye başlayıp bitiyor olması da hoş değildi.
Ama 2009'da yazıldığını baz alırsak olayın klişe olmasına kızmaya kendimde hak görmüyorum. Bir de fantastik olmasına rağmen okumayı beğendiğim ve heyecanlı karanlık anlatımın güzel işlenmesini de sevdiğim bir kitaptı. Kısa bir yorum olacak, umarım serinin kalan kitaplarını gitgide daha çok severek fısıltı serisini favorilerim arasına sokarım.

4 yorum:

  1. İlk okuduğum zaman sevdiğimi düşünüyordum ama şimdi genel olarak bakınca ehh. :D
    Yine de acımasızca davrandıklarını da düşünüyorum seriye karşı.
    Bu arada mimledim senii http://minervadannotlar.blogspot.com/2016/06/mim-gozumu-korkutan-kitaplar.html

    YanıtlaSil
  2. Çok sağol canım. Yakın zamanda katılırım mime :)

    YanıtlaSil
  3. Bende lisede okumuştum ama seriyi yarıda bırakmıştım sıkılıyorum :) Fantastik kitaplara ilgi duymamı sağlamıştı ^^

    YanıtlaSil