7 Mayıs 2016

,

İki Hayat Arasında - Jessica Shirvington | Kitap Yorumu

Kitap Adı: İki Hayat Arasında
Orijinal Adı: Between The Lives
Yazar: Jessica Shirvington
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Yabancı
Çıkış Tarihi: 12/2015
Goodreads Puanı: 4.20/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;

Mükemmel hayat mı?

Yoksa mükemmel aşk mı?
Sen seç.
Sabine herkes gibi değildi. Kendini bildi bileli, iki hayatı vardı. Her yirmi dört saate bir Değişim geçiriyor ve her günü iki kere yaşıyordu.
Mükemmel Hayat
Wellesley'de, Sabine istediği her şeye sahipti: cazibeli arkadaşlar, şık kıyafetler, başarılı bir okul yaşamı, herkesin birlikte olmak istediği bir sevgili ve göz kamaştırıcı bir gelecek...
Mükemmel Aşk
Roxbury'de Sabine'in bambaşka bir hayatı vardı: maddi zorluklar çeken bir aile, serseri arkadaşlar ve sırrı ortaya çıktığında başına gelen korkunç olaylar… Ama sonra Ethan'la tanıştı. Yakışıklı ve ilgi çekiciydi; üstelik Sabine, daha önce hiç kimse için böyle şeyler hissetmemişti.
Tüm istediği tek bir hayat yaşamak olan Sabine, bu nihayet mümkün gibi göründüğünde, amacına ulaşmak için bir dizi tehlikeli deney yapmaya başlamıştı. Ama kendisine inanan tek adamı ve geri kalan her şeyi riske atmayı göze alabilecek miydi?
Su gibi elimde akan ve hiç sıkılmadan, neler olacak diye merak ederek okuduğum bir kitaptı. Aslında satın almak istemiştim ama sonradan ekitap olarak okurum diye aradan çıkarmıştım. Bundan aylar önce görmüştüm kitabı ve konusu okumam için sabırsızlanmamı sağlamıştı. Gerçekten güzel bir kitaptı. Kurgusu olsun, karakterleri ve işlenişi bakımından artı puan alabilecek bir kitaptı. Okurken sonlara doğru gözlerimin defalarca kez dolduğu ve kitabın ortasında gelişen olayların şaşkınlığıyla kendimi sürekli Sabine ile empati kurarken bulduğum bir kitaptı. Eksi yönleri de benim gözümde vardı ama onlara değinmeden önce severek okuduğum ve farklı kurgusuyla beni hayal kırıklığına uğratmayan bir kitap oldu. Aksine gerçekten sevdim.
"Birinin seni tanımasını istediğini söyledin. Belki de ben de sadece birinin beni tanımasını istiyorumdur. Bu dünyada sen olmazsan paylaştığımız her anının hatırası kaybolacak. Sadece başkaları bizi gördüğü için varız. Varlığımın bir parçası..." yutkundu, "...önemli bir parçası, sadece sen burada onu gördüğün için var."
Eksi yönlerine değinirsek sonu beni tatmin etmedi. Tamam güzel bitti ama benim beklediğim asıl son öyle değildi. Bir de sürekli Sabine ile Dex'in arasında geçenler sinirlenmemi sağladı. Diğer tarafta harika bir hayatın varsa Dex gibi seni öptüğünde saniyeleri saymanı sağlayacak kadar memnun olmadığın biriyle birlikte olmanın ne gereği vardı? O kadar güzel bir hayatın varsa ve o kadar dikkat çekici bir kızsan gerçekten istediğin kişiyi zengin yaşamında da bulabilirdi. Yazarın Dex'te açtığı boşluklarla Sabrine'nin diğer yaşamına ait olan Ethan'ı tamamlaması çok bariz bir şekilde gözüme battı. Bu iki durum dışında kitabı severek okudum. Sonunda gelişen olayları ben de tahmin etmemiştim ve Ethan ne saklıyor falan diye üzerinde durup düşünmedim, neler çıkacağını şaşırarak kitabın bana söylemesini bekledim ve gerçekten hiç beklemediğim bir olay çıktı. Yazarın kalemi de çok güzeldi, bana dokunduğu çok yer oldu. Özellikle de Sabrine'nin fakir ailesinin ona yaptıkları karşısında hissettiklerini okurken içim gitti. Kitapta geçen Ethan ile Sabrine arasındaki testleri okumak da güzeldi. Yani sonuç olarak severek okuduğum bir kitap oldu. O yüzden merak edenler varsa okumanızı öneririm.

5 yorum:

  1. Ben de geçtiğimiz yaz okumuştum, gerçekten de çok akıcı bir kitaptı ya bir oturuşta bitiyor :D Ama ben de sonunda boşlukta kalmış gibi hissetmiştim, ayrıca sonunu çok önceden tahmin etmiştim :D Öyle olunca da böyle bir kal geliyor insana ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu aynı şekilde beni de tatmin etmedi :( Sinirlerim bozuldu o bakımdan

      Sil
    2. Ya kitap okumalik eğlenceliakıcı şey algısı var kitapta habire dexle siz müthiş ciftsiniz ideal ciftsiniz dexle algısı beyni sokuturulmus habire o kadar gereksiz ki yazar birkaç cümlede bir bundan bahsediyir habire saniyesine sayıyor bir yandan neymiş dex o hisleri vermiyosa katlanma hani sanki zorluyorlar saçmalıklar yani kitabı basitleştirmek de benim gozumde

      Sil
  2. Hoş bir konusu var şu aralar başka kitaplar okuyorum o yüzden okuyamam tahminen :(
    Belki başka zaman okurum :)
    Bilemedim :/
    Ellerine sağlık çok hoş tanıtmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden daha çok beğenirsin umarım, teşekkürler :)

      Sil