13 Nisan 2017

,

Kusursuz Evcil - Kate Jarvik Birch | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Kusursuz Evcil
Yazar: Kate Jarvik Birch
Yayınevi: Mesis Kitap
Sayfa Sayısı: 292
Goodreads Puanı: 3.63/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
“ Kusursuz olmanın bir bedeli vardır...”
        İnsanların genetiklerinin değiştirilip “evcil”
olarak satılmalarına izin veren yasa çıkar çıkmaz,
varlıklı ve güçlü aileler Ella gibi güzel kızları satın
almak için harekete geçmişti.
             Doğumundan itibaren zarif, ağırbaşlı ve her
şeyin ötesinde “kusursuz” olmak üzere eğitilen bu “aile dostları” sahiplerinin evlerine lüks bir hayat yaşamaya hazır olarak giriyorlardı.
       Ella, bir milletvekilinin küçük kızının arkadaşı olarak geldiği yeni evinde,yakışıklı ve asi Penn ile karşılaşmayı
beklemiyordu. Penn, kusursuz görünümünün altında yatan kızı görebilen tek kişiydi. Ona âşık olmak, Ella’nın bildiği her kuralıçiğnemesi anlamına geliyordu.
       “Kusursuz Evcil” insan olmanın anlamına ürperticibir bakış, aşkın göz kamaştırıcı gücünün bizi nasıl özgür
bırakabileceğinin şaşırtıcıbir hikâyesi...

Kitap tahmin ettiğim kadar beğenimi kazanamadı. Öncelikle eksikleri oldukça göze batan türdendi. Evcil diye yeni bir kavramın oluşmasının nedenini, insanların niçin böylesine saçma bir akıma ihtiyaç duyduğuna dair mantıklı bir cevap elde edemiyoruz. İnsan evladı bir kızın süs köpeği yerine konulması sinirden güzel bir çıldırmanızı sağlıyor. Değindiği aşk hikayesini de oldukça sıradan buldum. Beni nadir heyecanlandıran bir kitap oldu. En beğendiğim kısımsa yazarın Ella'nın ilk defa deneyimlediği hisleri bu kadar sıcak ve samimi ifade etme biçimiydi. İlk defa tatlı bir şey yediğinde ya da Penn'e karşı hislerindeki hiç tatmadığı hislere suratınızda tebessüm oluşturacak kadar güzel değinilmişti. Kitabın arka kapağında yer alan insan olmanın anlamına ürpertici bir bakış edinmemizi sağlayabileceği ihtimaline katılıyorum çünkü okudukça empati duygusunu alevlendiriyor. En bariz dile getirebileceğim şeyse yazarın özgün konusunun orijinalliğini yeteri kadar keskin ilerletemiyor olmasıydı. Bu kadar gündelik ve bilindik kısımları fazla içermemesini beklerdim. Sıradaki kitabından beklentim daha yüksek. Serinin iki kitapla bitiyor olması gayet güzel ama ilk kitabın bu kadar dolu dolu olmamasıyla ikinci kitaba bence büyük yük düşüyor. Keyifli okumalar dilerim..

0 yorum:

Yorum Gönder