12 Mayıs 2016

,

Benim Yerim Senin Yanın - Julie Garwood | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Benim Yerim Senin Yanın
Yazar: Julie Garwood
Sayfa Sayısı: 447
Yayınevi: Epsilon
Çıkış Tarihi: 02/2016
Goodreads Puanı: Kitabı bulamadım:(
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Masum ama sınırlarını zorlayan, keskin zekâya sahip,
dünya güzeli bir prenses…
Gururlu, özgürlüğüne ve yalnızlığına düşkün, yakışıklı, genç bir adam…
İngiltere’de gizlice dolaşan, kötü kalpli, gerçek bir kadın avcısı…
Üçünün yolu elbet kesişecek…
Annesiyle babasını kaybeden Prenses Alesandra’nın, topraklarındaki kargaşadan kurtulması için tek yol vardır: bir İngiliz erkeğiyle acilen evlenmek. Prenses, koruyucusunun oğlu, Caineswood Markisi’nin yakışıklı kardeşi, sosyetede giderek adından bahsettiren ve küçükken birlikte oynadığı Colin’le evlenmek ister ama özgür ruhlu Colin ilk başta bunu kabul etmez.
Bir gece Alesandra, onunla zorla evlenmek isteyen General Ivan’ın adamları tarafından kaçırılmak üzereyken son anda Colin adamlarla büyük bir kavgaya tutuşur ve Prenses’i kurtarır. Bu olay, Colin’in içindeki duyguları körükler. Genç adam bu duyguları inkâr etse de Prenses kalbini çalmıştır. Tatlı ve meraklı meleği, ortalıkta dolaşan büyük tehlikenin peşinden gittikçe Colin onu korumak için hayatını bile riske atmaya hazırdır.
Yorumum;
Kitap yorumlarımda ya da kişisel yazılarımda bazen historical aşk romanlarını okumayı çok sevdiğimi belirtiyorum. Bu kitabın henüz basıldığını gördüğüm zaman bile amaçsızca sevinmiştim. Bugün ekitap olarak çıktığını görünce resmen mutluluktan çığlığı bastım. Eğer historical romanları takip ediyorsanız son zamanlarda ne kadar az rağbet gördüğünü de biliyorsunuzdur :( Böyle gerçekten güzel ve değerli bir yazardan size dokunacak bir roman beklerken çürüyorsunuz resmen. Açıkçası ben Judith Mcnaught'u daha çok seviyorum ama Julie Garwood'un da bazı romanları favorilerim arasında. Her neyse, kitap için yorumlarıma dönersek; bu kitabı baya baya beğendim. Yazarın kitap başladığı gibi direk konuya girmesi beni çok mutlu etti. Ayrıca Alesandra'nın bu tip kitaplarda gördüğümüz çoğunlukla aynı olan kızlara zıt olarak aşırı gururlu olması ve bir lafı ikiletmemesi de ayrı güzeldi. Colin desen kitapta ilk göründüğü gibi hemen okuyucuya kendini sevdiriyor. Her ne kadar inkar edemese de Alesandra'yı gördüğü gibi içinde ona karşı büyüyen koruma duygusunu okumak da güzeldi. 

Kitapta sevmediğim şeylerse biraz daha karakterler arasında çelişki olmasını ve bizi üzmesini beklerdim. Özellikle yarıya kadar harikaydı ama sonrasında sürekli her şeye karşı birlik olmaları beni sinirlendirdi. Biraz olsun anlaşmamazlık olmasını beklerdim. Tamam, biraz vardı ama benim beklediğim patlama noktası gerçekleşmedi. Yazarın şöyle kıza ya da erkeğe olanlar yüzünden benim de yanaklarımı kırmızıya çevirmesini isterdim. Bunun dışında çok severek okuduğum ve karakterlerin arasındaki espri anlayışını da çok sevdiğim bir kitap oldu. Julie Garwood'un kalemini seviyorsanız durmayın :)

0 yorum:

Yorum Gönder