19 Ocak 2017

,

Sonsuz Ruh - Jodi Meadows | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Sonsuz Ruh
Orijinal Adı: İnfinate (Newsoul #3)
Yazar: Jodi Meadows
Yayınev: Dexpub
Sayfa Sayısı: 400
Goodreads Puanı: 4.07/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Ruhlar Yılı, dünyanın derinlerinden gelen, kulakları sağır edici bir gümbürtü ve çatırdamayla başladı. Ve bu gelecek korkunç günlerin ilki.Ana yeniruhların güvende olmadıklarını biliyor. Kalp’ten bir an önce kaçmaları gerek. Ama arkadaşları ona güvenip,
onun yanında yer alacaklar mı?.. Ana emin olamıyor. Kaldera patlayacak ve bu, Ruhlar Gecesi’nde olacak. 
Peki ya sonra?
Yeniruhların gücünü alıp eskiruhları yeniden dünyaya getiren Janan durdurulmalı yoksa “son” gerçekten gelecek.Jodi Meadows, Ruhsuz ve Yeniruh’tan sonra Sonsuz Ruh ile reenkarnasyon üzerine yazılmış en romantik ve etkileyici macerayı inanılmaz sürprizlerle sonlandırıyor.
Bir seriye daha veda ediyorum ama bu veda biraz hızlı oldu çünkü seriyi üç günde bitirdim. Aslında normale göre baya yavaş okunan bir seriydi çünkü ilerleyişi yavaştı ve olaylar ilk iki kitap için oradan oraya savurmayan tarzdaydı. Üçüncü kitap baştan sona çok güzeldi. Bu seriye karşı gerçekten içimde başka bir aşk var. Seri boyunca en çok sevdiğim karakter elbette Ana'ydı. Ruhsuz olduğu için hor görülmesi ve ilk defa birisinden sevgi görmesi; ana konunun en bariz değinilen kısımlarından biriydi. En ufak bir şey ona dokunup canını yaktığı için yazarın kalemiyle beraber o hislerinin hepsinin bana geçebilmesi seriyi sevmemi sağlayan en sağlam unsurdan biriydi. Diğer ise elbette Sam ve müziğe olan güçlü sevgiydi. Aslında yeri küçük gibi görünüyor ama serinin asıl öğelerinden biri kesinlikle müzikti. Birbirleri için besteledikleri parçalardan, ejderhalar ve hava perilerine kadar hepsini bu naif noktaya bağlayan şey müzikti. İkinci kitapta da asıl fantastik kurgunun derinine inmiştik ama üçüncü kitapta Janan'ın ölümsüzlüğü nasıl kazandığını, bunun ejderhalar, anka kuşları ve hava perileriyle ne alakası olduğu daha da mantıklı bir yola bağlandı. Kitabın sonlarına doğru içimde ayrı bir heyecan vardı. Son satırları da gözlerim dolu dolu okudum. Genel havası narin ve yavaş olan bir seriydi. Her şeye değinmeyi de arka planda bırakmadı. Değindiği yüzyılları aşan dostluklar çok güzeldi. Müzikle olan bağlantısı çok zarifti. Hava perileri, ejderler ve reekarnasyona dayanan kurgusu merak uyandırıcıydı ve elbette en güzeli de Sam ile Ana'nın geri dönülmez bir şekilde her şeyi aşan aşklarıydı. Umarım yazar yakın zamanda yeni bir seri başlangıcı için kalemini eline alır.

0 yorum:

Yorum Gönder