5 Ocak 2017

,

Poseidon Varisi - Anna Banks | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Poseidon Varisi
Orijinal Adı: Of Poseidon (#1)
Yazar: Anna Banks
Yayınevi: Dexpub
Goodreads Puanı: 4.05/5
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
HAYATININ AŞKINDAN VAZGEÇEBİLİR MİSİN?
Emma ile tanışana kadar, herhangi birini öpmek aklının ucundan bile geçmemişti. Son zamanlarda ise, dudaklarında onun dudaklarını hissetmekten başka bir şey düşünemiyordu.
Galen, balıklarla iletişim kurabilen bir kızı bulmak için karaya gönderilmiş bir Syrena prensiydi. Emma ile tanıştığında aralarında ikisini de sarsan, güçlü bir çekim oluştu.
Aradığı kız o olabilir miydi?
Onunla vakit geçirdikçe, Galen aradığı kızın o olduğunu anlamıştı. Ama onun yeteneklerinin farkına varmasını sağlayabilecek miydi? Ve de en önemlisi, ona karşı hislerini bastırabilecek miydi? Emma krallığının anahtarı olabilirdi
ama kalbinin anahtarı olması mümkün değildi.
Çıktığı zaman kapağı ve baskısıyla çok ilgimi çekmişti. Elime geçtiği gibi de öncelik vererek büyük bir şevkle okumaya başladım ve tahmin etmediğim bir şekilde hayal kırıklığına uğradım. Kitabın konusu gerçekten çok güzel ve farklı fakat yazarın kalemi ve buna ek olarak çevirinin yer yer kötü olmasıyla beraber gözümde sınıfta kalan bir kitap oldu. Üç kitaptan oluşan serinini ilk kitabı olan Poseiodon Varisi en sevmediğim durumlardan birine; sanki tüm çözülmesi gereken olayları ve heyecanı öteki iki kitapta patlayacakmış gibi ilk kitabın gündelik yaşamdan ve kızla erkek arasında filizlenen bütün klasik klişeleri hiçbir farklılık yaratmadan tıpatıpında olduğu gibi harika bir iticilikle işleyen bir aşktan farkı yoktu. Baş karakterimiz Emma denen kızın da güçlü bir karakteri veya yazarın kalemiyle beraber onun hislerindeki duygu yoğunluğunu bize geçirmesi sayesinde sevebileceğimiz bir kız değildi.
Kitaptaki çeviri konusunda en saçma bulduğum kelime elbette ve elbette; "Amanallahımyarabbim" tepkisiydi. İngilizceden türkçeye çevrilen bir kitapta bunu şayet dalga maiyetinde koydulursa daha üzücü elbette. Aynı şekilde kendi gençlik dilimizde kullandığımız kelimelere bolca değinilmesini de gereksiz buldum. Anlayacağınız çeviri tadında değil de, yeni Türk bir yazarın yazdığı fantastik roman tadındaydı. Emma'nın annesi olan karakter o kadar saçma, o kadar yersiz bir insandı ki şaşırarak okudum. Verdiği tepkiler, kızına olan gereksiz korumacı tavırları sıkılmamı sağladı. Romantizm açısından ve karakterlerin arasında geçen olaylar akabinde harika olmasa da akıcı okunabilecek kadar güzeldi. Bunların dışında kitapta bir farklılık, can alıcı bir güzellik bulamadım. En çok beğendiğim kısmı ise sonuydu çünkü gerçekten "hadi be" dedirten tık kısım orasıydı. Sırf olayların gidişatını merak ettiğim için sıradaki kitabı ufak bir heyecanla bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder