24 Ağustos 2016

Okuma Maratonu: 4. Gün - Bu Yıl İçinde Okuduğunuz En İyi Beş Kitap

Ağustos Ortası Okuma Maratonu / 4. Gün
Bu sene tamı tamına 275 kitap okuyan biri olarak yılın içinde okuduğum en iyi beş kitabı listelesem bile aynı derece gördüğüm başka kitap&seriler vardır elbette. Yine de sürekli övüp durduğum, en çok beğenimi alan kitaplardan beş tanesini listelemeye çalışacağım ve okuma sırama göre dizmeyeceğim, aklıma hangisi gelirse.

1. Cehennem Makineleri Serisi - Cassandra Clare
Sanırım kitap okuma serüvenim devam ettiği sürece övmeye, önermeye, son kitabını açıp ağlamaya doyamayacağım serilerin başında geliyor. Bu seriye olan aşkımı tekrar tekrar anlatıp sizleri sıkmak istemiyorum, sadece çok fena aşığım. Şu ana kadar her kitabına tam puan verdiğim ve gözümde bunu manyak hak ettiğini düşündüğüm tek seri. Sadece okuyun.

2. Küller ve Kor - Sabaa Tahir
Artık bu kitap hakkında ne laf edeyim ne de siz sorun. Bayılıp ayılıp, her yerini işaretlediğim, ağladığım, gülümsediğim, içimin titrediği, aşklı en ufak bir satırda bayılacak gibi olduğum bu kitap kesinlikle bu sene okuduğum en iyi kitaplardan.

3. Centilmen Piç Serisi - Scott Lynch
İlk epik fantastik serim olarak her kitabı birkaç günde bitirip mükemmel bulduğum bir seri. Özellikle son kitabında iki kitaptır kıvrandığım aşk dolu satırları okuduktan sonra da artık kimse önümü alamaz..

4. Kargalar Meclisi - Leigh Bardugo
Gölge ve Kemik serisi neeeerde bu seri neeerde. Kalite, kurgu, mükemmellik, karakterler, anlatım.. her şey mi bu kadar harika olur? Açıp açıp okuyup ikinci kitap çıktığında saatlerce sarılmayı düşündüğüm bir kitap. Tartışmasız bu senenin favorilerinden.

5. Efsane Serisi
Seriyi mart ayında okudum ve ikinci kitabı hariç her birine tam puan verip açık ara favorilerime koymuştum. Day&June konusunda ağır bir fangirl olabilirim. Son kitabında ne kadar ağladığımı hiç sormayın. Kesinlikle bu sene okuduğum en iyi beş seriden biri.

5 yorum:

  1. Hiçbirini henüz okumadığım için utansam mı, üzülsem mi yoksa şanslı mı hissetsem bilemedim :D Sanırım heveslenip heyecanlanmam gerekiyor ve de hızlanmak :D Cehennem Makineleri'ni özellikl çok merak ediyorum, uzun, çook uzun süredir okuma listemde... Küller ve Kor'u ilk defa görüyorum ya da görüyordum ama dikkat etmiyordum. Senin listende olduğuna göre cidden güzel bir kitap olmalı, zevkine güveniyorum ve listeme ekliyorum Betül :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küller ve Kor mükemmeldir, ayıp yapıyorsundur okumama konusunda, hemen üstüne atlamalısın :D Cehennem Makineleri kalp kalp kalp :D

      Sil
  2. ben de hiçbirini okumamışım. içlerinden centilmen piç serisini duymuştum ve ilgimi çekiyor. okuma listeme eklendi :-)

    YanıtlaSil
  3. Özellikle cehennem makinelerini öneririm hayatımda okuduğum en iyi seri diyebilirim okuyun okutun arkadaşlar:)

    YanıtlaSil