21 Ağustos 2016

, ,

P. S. I Still Love You - Jenny Han | Kitap Yorumu

Kitap Adı: P.S. I Still Love You (To All the Boys I've Loved Before #2)
Yazar: Jenny Han
Sayfa Sayısı: 337
Goodreads Puanı: 4.16/5
Benim Puanım: 2/5
Arka Sayfa;
Lara Jean didn’t expect to really fall for Peter.
She and Peter were just pretending. Except suddenly they weren’t. Now Lara Jean is more confused than ever.
When another boy from her past returns to her life, Lara Jean’s feelings for him return too. Can a girl be in love with two boys at once?
In this charming and heartfelt sequel to the New York Times bestseller To All the Boys I've Loved Before, we see first love through the eyes of the unforgettable Lara Jean. Love is never easy, but maybe that’s part of what makes it so amazing. 

İlk kitabın Peter'a yazılan mektubun başlangıcıyla biten sonunun ardından ikinci kitabın daha dolu dolu olmasını bekliyordum. Belki hem ailevi hem de Lara Jean'ın ilişkisi bakımından en az ilki kadar hoşuma gidebilirdi. Fakat tüm hislerim geri tepti çünkü bu kitap ilkine göre yavan, kendini sıyıracak şekilde yazılmamış bir halde bariz klişe ve ilk kitabın tam aksi üzerine sizi Lara Jean'dan da meşhur erkek karakterimizden de soğutmak üzere yazılmış. Öncelikle hafiften konuyu spoiler vermeden ele alırsak ilk kitabın sonlarına doğru itirafların ardından ikili arasında gelişenler çok hoşuma gitmişti. Fakat sanki Gen belası ilk kitapta yetmemiş gibi yazarın sürekli bunu araya sokup Lara'yı gaza getirmesi sıktı. Ayrıca bu dedikodu olayı falan lise klişe dizilerinde izleyin diye önümüze atılan basit olaylardandı.

Daha marjinal bir şey yazılmasını beklememek elde değil. Ve de Lara Jean karakteri bu kitapta gözüme çok battı. Verdiği kararlar ve söylememesi gerektiği şeyleri pat diye söylemesi çok saçmaydı. Özellikle de ablasının ona söylediği "sen aşık olmaya aşıksın" lafı aşırı doğruydu çünkü bi insan bu kadar kolay aşk acısını tamamen unutmadan başka birine şefkatle yönelebilir. Bu durum baya rahatsız etti beni. Bunların dışında benim görüşümce keşke yazar ilk kitapla bitirseymiş, böyle sakız gibi uzatıp konuyu saptırıp okuyucuyu üzmek niye? Bir de üçüncü kitabı yazacakmış. Hadi ikinci kitabın sonu böyle bitmeseydi üçüncü kitapta Lara Jean'ın yeni aşkını okuyabileceğimizi tahmin ederdim ama üçüncü kitapta neyin devamını okuyacağız anlamış değilim. Kitapta sevdiğim kısımlarsa ancak yine Kavinsky sayesinde birazcık olabilir ama ona da kızgınım. Her ne kadar sana ihtiyaç duysa da ne zaman çağırsa eski sevgilisinin burnunun dibinde bitmesi falan canımı sıktı. Yine bazı kısımlar hoştu elbette ama ilk kitabın farklı tatlı büyüsü yoktu ne yazık ki. O yüzden üçüncü kitap da çıkarsa konusu ilgimi çekerse okurum. Ayrıca en çok gözüme batan kısımlardan birisi de mektup yazdığı beş kişiden birinin gey olması haricinde üçünün de mektuplar ellerine geçtikten sonra Lara Jean'e karşı duygular beslemesi pek normal değildi. Bi insan ne kadar ballı olabilir ki sonuçta..

0 yorum:

Yorum Gönder