23 Ağustos 2016

, ,

Blue Lily, Lily Blue - Maggie Stiefvater | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3)
Yazar: Maggie Stiefvater
Dili: İngilizce
Sayfa Sayısı: 380
Goodreads Puanı: 4.34/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
There is danger in dreaming. But there is even more danger in waking up. 
Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs. 
The trick with found things though, is how easily they can be lost. 
Friends can betray. 
Mothers can disappear. 
Visions can mislead. 
Certainties can unravel.
Çok güzeldi, çok! İkinci kitaptan sonra üçüncüden büyük umutlarım vardı ve fena karşılandı. Gansey & Ronan hakkında psikopat derecede fangirl olsam da bu kitap yine onlar bakımından mahrumdu. Fakat bu durum çok gözüme batmadı çünkü gelişen olaylar sayesinde kitap o kadar güzel elimden aktı ki dördüncü kitabın bundan da harika olacağına eminim. Bu kitapta boğulmak istediğim tüm hislere boğuldum (aşk hariç). Bu sefer yazar tüm karakterlerin iç yüzleriyle tanışmamızı daha çok sağlamıştı. Zaten önce Blue'nun annesinin ortadan kaybolup yer altına gitmesiyle başlıyoruz. Blue ve annesi pek iyi geçinen, sıkı fıkı bir ikili değil. Aslında belki de öyleler ama bunu pek belli etmiyorlar. Fakat ne zaman ki Blue'nun annesi kayboluyor, bunun Blue'yu nasıl üzdüğüne defalarca kez tanık oluyoruz. Blue'yu zaten çok seviyordum, bu hislerini okuduktan sonra daha da çok sevdim. Diğer yandan Adam'ın aslında ne kadar yalnız biri olduğunu defalarca kez önümüze koyup bizi üzmesine de izin veriyoruz. Ha bir de Noah var elbette. Bir bölüm sonunda öyle bir isyan etti ki içim acıdı gerçekten. Onun hakkında konuşmak oldukça spoiler olduğu için neyin beni bu kadar üzdüğünü de geçiyorum.
"A coward's heart is no prize, but the man of valour deserves his shining helmet."
“I know when I'm awake and when I'm asleep," Ronan Lynch said.
Adam Parrish, curled over himself in a pair of battered, greasy coveralls, asked, "Do you?"
"Maybe I dreamt you," he said. 
"Thanks for the straight teeth, then," Adam replied.” 
Ayrıca bu kitapta Adam ve Ronan dostluk bakımından ilk defa gerçek anlamda yakınlaşıyorlar. Ve aslında üçlünün birbirine ne kadar bağlı olduğunu bu kitapta yazar çok daha samimi belirtmişti. Yalnız bu Adam ve Ronan bi halt yiyecek diye tahmin ediyorum ama bu spoileri şimdilik içime gömüyorum. En çok sevdiğim kısımlardan biri de aslında Blue ile hiç anlaşamayan Ronan'ın, Blue ortadan kaybolduktan sonra nasıl azimle onu aradığıydı. Bazı yaşadıkları sonucunda ona karşı sıcak davranması çok hoşuma gitti. Blue & Gansey sahnesi çok yoktu ne yazık ki. Artık şu lanet olası lanetin sahte olduğu falan ortaya çıksın da kavuşsunlar, yoksa orta yerimde çatlayacağım. Kitapta beni en çok etkileyen ve neredeyse gözlerimi dolduracak bir bölüm vardı ki... Blue, ilk kitapta öğrendiğinden beri ünlü dörtlü erkek grubumuzdan herhangi birine asla Gansey'in isminin bu sene içinde ölecekler listesinde olduğunu söylemedi. Bu kitapta üstüne gidilip defalarca kez aralarından birinin listede isminin yazıp yazmadığı sorulduğunda, yazar Blue'nun hislerini o kadar derin ve keskin belirtti ki çok beğendim o satırları. Ayrıca başka o kadar güzel satırlar vardı ki. Bu kitapta tüm karakterler gitgide birbirlerine bağlandılar.
“I'm glad you misdialed."
"Well. Easy mistake to make," she said. Might do it again." A very, very long pause. She opened her mouth to fill it, then changed her mind and didn't. She was shivering again, even though she wasn't cold with the pillow on her legs.
"Shouldn't," Gansey said finally. "But I hope you do.” 
Asıl olay örgüsüne geçersek bu seride arka planda tek bir şüpheli durum söz konusu ve üç kitaptır bu konu hakkında bir sürü şey öğreniyoruz ama asla tam olarak ortaya çıkıp bir sonuca varmıyor. İkinci kitapta bu durumdan hafif sıkılmıştım ama düşünüldüğünde üç kitap boyunca olayı ortaya çıkarmadan yazarın bunu çok sıkmadan büyük heyecanla anlatabilmesi de takdire şayan! Serinin her kitabında son elli sayfa çok heyecanlı geçiyor. Ama en heyecanlısı kesinlikle bu kitabın son elli sayfasıydı. Seriye bu kitapla beraber yine karakterler girdi ve ikisi de kötü. Son kitapta neler olacak, nasıl hislere bürünüp okuyacağım ve Gansey&Blue kavuşacak mı çok merak ediyorumm.

0 yorum:

Yorum Gönder