22 Mart 2016

Fransızca Kursuna Başladım!

Salut millet! Blogumu biraz takip ediyorsanız Fransızca aşkımı biliyorsunuzdur. Özellikle bu aşkımı bu ve şu yazımda belirtmiştim. Hatta yazılarımdan birinde Eylül ayında kayıtları kaçırdığım için kendime çok sinirlendiğimi söylemiştim. O yüzden şubat ayında başlayacak Fransızca dersine kayıt yaptırmıştım ve sonunda dün bana ulaşıldı! Pazartesi ve salı akşamları altıdan sekize kadar olacağını sanıyordum ama bugün derse gittiğimde altıdan dokuza kadar süreceğini öğrendim. Kurs bizim evden yirmi dakika kadar uzaklıkta ama akşamları tek başıma dönmem ufak bir sorun olabilir. O yüzden 19 yaşında bir yetişkin olarak anneciğim çıkışlarda beni almaya gelebilir :D

Böylece tüm haftaiçim ağzına kadar dolmuş oldu. Pazartesi ve salı günü akşamları Fransızca, çarşamba ve cuma akşamları step, çarşamba perşembe cuma öğleden sonra Arapça pratik derken tüm günümü evde yayıla yayıla geçirdiğim iki güne de veda etmiş oldum ama çok mutluyum. Uzun zamandır Fransızca öğrenmek istiyordum. Aslında bu kurstan pek ümitli değildim hatta yazın A1'e başlamayı düşünüyordum ama şimdi hazirana kadar Fransızca A1 kursunu bitirmiş olacağım. İngilizce ile grammerlerinin benzer olduğunu sanıyordum. Şayet öyle olsaydı benim için grammeri oturtmak çok kolay olurdu fakat bugün öğrendiğim kadarıyla İngilizce ile alakaları yok. Bir kere Fransızca hiçbir şekilde yazıldığı gibi okunmuyor, sürüsüne kural var. Ve beni en çok üzen ise :((( Aynı Arapça gibi her şeyi kadın ve erkek olarak ayırıyorlar. Aslında bu kurala Arapça pratik kursum sayesinde alışığım ama yeni bir dilde bunu pekiştirmek beni biraz zorlayacak.

İngilizce ve Arapça pratik kurslarına gittim ama iki dilde de az çok altyapım vardı. Fransızca'ya sıfırdan başlayacağım için hiç boşlamadan şevkle derslere odaklanmayı istiyorum. Hatta Paris'te yaşayan arkadaşımla yavaştan Fransızca konuşmaya başlayacağım. Bunun dışında zaten internetten bir şeyler öğrenme konusunda iyi olduğum için gün geçtikçe Fransızca'yı hayatımda kullanmayı pekiştireceğim. Kız kardeşime benimle gelmesini söylüyorum ama kendisi Arapça pratiğin A2 kursunda şu anda uçuşa geçmiş durumda. Sınıfın en iyisi. Beni sorarsanız A1 sınıfında çok iyiydim. Baya çalışıp dersi çok iyi dinliyordum ama bu A2 sınıfında iyi değilim. Çünkü hocamız değişti ve kendisi erkek ve hala sınıfa ısınamadım. Bana ne zaman bir şey sorsa yanaklarım pancara dönüyor. Bir de A1 kursundaki hocamız harikaydı. Öğrendiğimiz her şeyi yazarak kafamıza kazımayı amaçlıyordu ama A2 hocamızın öğretim şekli biraz daha farklı. Bu yüzden ben de A2 kursunda saydım kayıra. Derste kendimi kanıtlamak gibi bir amacım da yok. A1 kursunda öğrendiğim şeyleri de yavaş yavaş unutmaya başladım, o yüzden bugünlerde biraz üzerinde durmam gerek.

Sonuç olarak yaza kadar Almanya'daki kuzenimle atışacak kadar Fransızca'mın gelişmesini istiyorum. Yazın dikiş kursuna gitmek istiyorum. O yüzden Fransızca kursumun yaza kalmaması benim için çok iyi oldu. Veee dün benim için harika bir gündü. Birincisi; Fransızca kursuna dair telefon aldım. İkincisi; dişçiye gittim! Aslında bunu Mart ayında Neler Yapıyorum adlı yazımda daha detaylı da anlatabilirim. Ön dişlerimden sol taraftaki dişim sağ taraftakine göre minicik. Ve bu beni uzun zamandır rahatsız ediyordu. En sonunda dolgu sayesinde sol dişimi sağ dişimle aynı ölçüde büyüttüm. Artık sadece sağ tarafımdan değil sol tarafımdan da rahatlıkla gülebileceğim. Dişleri güzel olan insanlara aşırı özeniyordum ve artık rahat rahat gülümseyebileceğim için çoook mutluyum! Buradan benimle Güngören'e kadar gelen anacuğumun alnından öpüyorum!

17 yorum:

  1. Tebrik ederim. Yeni diller öğrenmek hayatta yapılabilecek en doğru şeylerden biri.

    YanıtlaSil
  2. Maaşallah yok yok :).Tebrik ederim canım.

    YanıtlaSil
  3. Maşallah diyelim nazar değmesin. Bu nasıl bir tempo.3 dil birden öğreniyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ingilizce icin bir yere gitmiyorum gecen sene gittiğim icin ama elbette her gun yeni bir seyler ogreniyorum Ingilizce kitap okumakla :)

      Sil
  4. Tebrik ederim Betül, çok başarılı olacaksın bunda da :) Diş sorununu çözmene de çok sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim valla bu diş sorunun huzura kavusmasina. Cook teşekkur ederim :)

      Sil
  5. Senin adına çok sevindim. Yıllardır herhangi bir dil kursuna yazılmak isteyip de yerinde sayan bir insan olarak imrendim doğrusu. Kurslar da 5 dakika uzaklıkta, düşün :) Bu arada madem konu Fransızca ben de dün öğrendiğim ve çok ilginç bulduğum bir şeyi paylaşayım. Bir hocamızın dediğine göre, bazı ülkelerde sözleşmeler Fransızca yapılırmış çünkü Fransızca'da hiç eş anlamlı sözcük yokmuş. Yani bu şekilde yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırıyorlarmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Valla baya zor bir dil görünüyor. Haftada altı saatle yaza kadar bir şeyler kapma niyetindeyim bakalım :) Aslında eş anlamlı hiçbir sözcüğün olmaması çok iyi kelime ezberlemekten kurtulmuş olurum biraz :)

      Sil
  6. Hayırlı olsun canım :). Umuyorum ki bir gün senin azmine kavuşup İspanyolca öğreneceğim. Çocukluğumdan beri İspanyollara karşı bir sevgi var içimde fakat dillerini öğrenmek bir türlü fırsat olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkur ederim. Umarim sen de bir gun en az benim kadar şevklenirsin Ispanyolca konusunda :)

      Sil
  7. Yarın yazılım var ama açtım bloglarını okuyorum ne tür bir deliyim :)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah dil öğrenme konusunda bayağı yetenekliymişsiniz. Ben daha İngilizceyi bile tam olarak öğrenememişken yazınız bana motive oldu. Fransızcayı çok severim. Umarım iyi şekilde öğrenirsiniz.

    YanıtlaSil