5 Mart 2016

CNR KİTAP FUARI 2016

Evet, bugün sonunda aylardır beklediğim kitap fuarına gidebildim. Fuardaki indirimler hakkında kısaca değineceğim. Kuzenimle öğlene doğru gittik ve genel olarak harikaydı. Doğum günümde topladığım tüm parayı fuara harcadım ve kitaplığım sonunda istediğim şekle girmeye başladı. Sonuç olarak baya baya mutluyum fuara gittiğim için. Siz de kesinlikle uğrayın!
GO yayınlarıyla başlıyorum.. The 100 serisini uzun zamandır almak istiyordum. GO yayınlarında kitaplarin tanesi 15 liraydı. 3 kitabı 40 liraya veriyorlardi. Tatlı Tehlike ve Tatlı Hesaplaşma kitaplarını da almak istiyordum ama aynı indirimi yapamayacaklarını söyleyerek beni üzdüler. Normalde internetten 12 liraya alabileceğim halde üçüne 40 lira ödedim. Yine indirime geldi. Ayrıca yine ayraç, poster ve defter konusunda çok düşünceydiler. Fuara giderseniz GO yayınlarının standına uğramayı unutmayın.

Evett, en çok gitmek istediğim yayınevleri Ithaki ve Yabancı idi. Ithaki yayınlarının kitaplarında nasil bir indirim yapacağını bilemediğim için bugün önce forum D&R'a uğrayıp Kafes ve Trendeki Kız'ı onar liraya aldım ve iyi ki öyle yapmışım çünkü Yabancı standından Marslı'yı 20 liraya aldım. Yabancı yayınlarının fiyatları internetle aynıydı. Ada ve Benden Sonra 20 liraydı. Yağmurla Gelen Mutluluk ise 11 liraydı. Yabancı standakiler ayri tatlı ve samimiydi. Ithaki standından Bilge Adamın Korkusu'nu internetle aynı fiyata 37 liraya aldığıma çok sevindim. Ucundan bile kazık yemedimm. Rüzgarın Adı'nın basımı bitmiş o yuzden birkaç aya internetten alacağım. Zaten seriye hemen başlamayı düşünmüyorum. Cadı Avcısı'nı almadım çünkü nedenini birkaç güne anlarsınız. Kısacası Yabancı ve Ithaki yayınları normal liste fiyatlarına göre oldukça uygundu. Uğramayı unutmayın!

Novella Dinamik yayınları yine ayrı harikaydı. Kül'ü uzun zamandir almak istiyordum. En sonunda alabildim. Kitapların tanesi 15 liraydı. Inanın bu kitaplara bu fiyat çok uygun. Benim Asla Tanışamayacaksın'ın ingilizce ciltli halini The Book Depository'de 20 dolara gördüğümden beri hala şaşkınım. Kısacası gidip Novella Dinamik yayınlarını yağmalayınnn

Son olarak Pegasus yayınlarıyla fuarı kapadım. Pegasus yayınlarından kitap almayı düşünmüyordum ama ne olur ne olmaz uğrayıp Ruhlar Üçlemesi'nin 66 lira olduğunu duyunca dayanamadım çünkü internete göre sadece beş lira pahalıydı. Seri olarak aldım ve çalışan 66 buçuk deyince 76 dedi sanıp çok pahalıya geliyor dedim ama sonradan anladım ne dediğini tabii. Set olarak kitapları liste fiyatlarına göre ucuzdu. Aslında Efsane serisini alacaktım ve birkaç güne niye almadığımı görürsünüz. Bana çanta veren tek yayınevi Pegasus oldu. Bu sefer ayraçları ben rica ettim. Bana sorarsanız internete göre 4-5 lira pahalı olmasını takmıyorsanız Pegasusa uğrayın ama ciltli kitapları muhtemelen daha pahalıdır. Normale göre daha pahalı fazla kitap almayın, benim içim acır dermişimm😂 Son olarak fuar benim için harikaydı.Doğum günümde topladığım tüm paralar suyunu çekti. Toplamda 16 kitap aldım bugün. Birkaç ay sadece Ingilizce kitap alışverişi yapmayı düşünüyorum. Bu kadar Türkçe kitap bana bir süre yeter. CNR Kitap Festivali'ne gitmenizi öneririm. Tüm standlara bakamadım ama çoğu yayınevi indirimdeydi. Gidecekseniz önce internetteki fiyatlarına göre bir liste çıkarmanızı öneririm kesinlikle! :)

20 yorum:

  1. Çok güzel kitaplar güle güle oku. Rüzgarın Adını okudum bende henüz 2.ye başlamadım 3. çıksın hele :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. kitabı da mı çıkacakmış.. O zaman ben de senin gibi bekleyeyim biraz daha başlamak için :)

      Sil
  2. Umarım aldığın bütün kitaplardan memnun kalırsın :) Bir şey soracağım. Pegasus'un indirimini hatırlıyor musun? İlk kez Pegasus'tan almak istediğim fazla kitap çıktı. Ben almak istediklerimi %20 orana göre hesaplamıştım. Bir mucize %20'den fazla yapmışlarsa yeni bir fiyat oranı belirleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pegasus'un indirim oranı %20 ve %25 olarak değişiyordu. Normal liste fiyatlarına göre belki bir iki lira anca oynuyor. Ama neredeyse tüm kitapları internete göre daha pahalı :(

      Sil
  3. Öncelikle cevabın için teşekkür ederim :). İkincisi, Pegasus, fiyat politikasında iyice saçma davranışlarda bulunmaya başladı. Gerçi günümüzde çoğu yayın evinin bir kitaba biçtiği fiyat azımsanmayacak şekilde abartılı ama Pegasus ve Can Yayınları artık iyice ne yapacaklarını şaşırdılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pegasus konusunda herkes muzdarip. Ben çoğunluk internetten indirimlerini takip ediyorum hele de ciltli kitaplarını almak istediğimde. Can yayinlarinin da biraz pahali oldugunu işitmiştim. YKY yayinlari da internete göre pahalı satiyor kitaplari. Festivallerin amaci ucuz kitap alabilmek ama bazi yayinevleri nedensizce uçuyor

      Sil
  4. Ne güzel kitaplar almışınn, keyifle okuyacağına eminim :))

    YanıtlaSil
  5. Kitap fuarlarini çok severim keske orada olup gidebilseydim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim oturduğun yere yakın bir festival düzenlenir :)

      Sil
  6. "Fuar" ve "Kitap" kelimelerini aynı cümlede görünce kıskanmadan edemiyorum :) O dünyaya adım atmak nasip olmadı hiç eminim çok muhteşem bir histir. Kitapların çok güzel görünüyor keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kitapkurdu olarak sende gitmelisin kesinlikle. Hepsini ayri severek aldım. Okumak için sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  7. Kitap fuarlarında ben de ne var ne yok harcayıp, bir koli kitapla dönüyorum :) Hepsini mutluluk, huzur ve sağlıkla oku... :)

    YanıtlaSil
  8. 16 kitap çok iyi Betül! kitaplarını gördükçe pek bi hevese geldim :))) Hafta sonu gitmeyi düşünüyorum, bakalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Git git. Çok güzeldi ya. Param olsa yine giderim ama kuruşuna kadar harcadım :D

      Sil
  9. Fuarlar bir de kitap indirimlerinde tatmin etseler iz okurları , tadından yenmeyecek ama yine de görmesi bile ayrı bir keyif oluyor , keyifle okuyun yeni kitaplarınızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben fuarları gezmeye bile bayılıyorum açıkçası :)

      Sil
  10. bayılıyorum senin fuar alışverişlerin ve diğer alışverişlerinle ilgili bloglara. Ne yazık ki ben fuara falan gidemiyorum.Çok isterdim ancak.... LÜTFEN YAZMAYA DEVAM ET :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim yazılarımı beğenmene :) Kitap alışverişlerimi aktif olarak bloguma da ekliyorum :)

      Sil