24 Nisan 2016

,

Kafes - Josh Malerman | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Kafes
Orijinal Adı: Bird Box
Yazar: Josh Malerman
Sayfa Sayısı: 330
 Yayınevi: İthaki
Goodreads Puanı: 3.96/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
Görülememesi gereken korkunç bir şey...
Ona atılan bir bakış kişiyi ölümcül bir deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini ise kimse bilmiyor.
Bu kitaba dair en ufak detaylı bir yorum okumamıştım. Kitabın gerilim ve gizem konulu olduğunu biliyordum ve bu yüzden geciktirebileğim kadar geciktirdim çünkü gerilim okumayı her ne kadar çok sevsem de beni çok fena etkiliyor. Senelerdir bir tane bile ne korku filmi ne de gerilim filmi izlememiş biri olarak ve bunu devam ettirmeye de niyetliyim, kitabı cesaret göstererek okudum. Belki sizin için normal bir gerilim olabilir ama ben kitabı gece okumak istemedim. Sadece ilk bölümle bile insanı kendine manyak bağlayan bir kitaptı. Çok büyük bir merakla okudum. Sayfalar ilerledikçe aklımda daha fazla soru işareti belirdi.

Nefesimi tutarak okudum ve gitgide kitabı daha çok sevdim. Harika bir kitaptı. Gerçekten çok güzel bir gerilim kitabıydı ama ne yazık ki beni bir kısımda tatmin etmedi. Sonuna kadar beklediğim sorular havada asılı kaldı. Tamam, olay mevcut ve kanıtlanmış ama neye dayanıyor neden oldu gibi sorular öylece kaldı. Kitap boyunca karakterlerin başına gelen olayları çok güzel bir üslupla aklımıza kazıdık ama yazarın kitabın konusunu oluşturan ana durumu böyle üzerinden geçmesi beni sinirlendirdi.
Rahatsız olduğum kısmı belirttim. O zaman biraz daha övmeye devam edebilirim. O kadar değişik ve güzel bir kalemle yazılmıştı ki cümleleri işaretlemedim çünkü aklımda kalacağına emindim. İçime dokunan çok yer oldu. Özellikle anne ile çocuklar arasındaki bağı okurken çok duygulandım. Sonunda da aynı duygulanmayı hissettim. Gerçekten çok güzel bir kitaptı ama sadece bahsettiğim durum yüzünden puanı kırıyorum. Çünkü o durumun açıklanmasını dört gözle bekliyordum. Ama yazar daha karmaşık bir dille anlatıp ana karakterlerin hikayesini bile bizimle paylaşmayabilirdi. O bakımdan yine de tatmin olduğumu belirtmeliyim. Yani kısacası bana çok dokunan ve büyük bir merakla, hatta baya tırsarak okuduğum bir kitap oldu. Okumanızı gerçekten tavsiye ederim. Ayrıca kesinlikle devam kitabı olmalı. Okuyunca neden böyle düşündüğümü daha iyi anlarsınız :)

4 yorum:

  1. Havada kalan sorular beni de üzmüştü çünkü gerçekten çok merak ettirdi.. O gizem havasını çok iyi sağlamıştı yazar ve sonunda cevabını alamamak hayal kırıklığına uğratmıştı. Ama söylediklerinin hepsine katılıyorum, çok güzel bir kitaptı. Umarım devamı gelir çünkü konusu tek kitapla halledilecek bir konu değil bence, seri yazmaya değer :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle :D Yalniz devami gelicekmis kitabin, ayrica filmi de cikicakmis diyorlar. Cohh heyecanli :D

      Sil
  2. Çok merak uyandırıcı gerçekten Betül... Bunu not ettim :)

    YanıtlaSil