7 Mart 2016

,

Yağmurla Gelen Mutluluk - Amber L. Johnson | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Yağmurla Gelen Mutluluk
Orijinal Adı: Puddle Jumping
Yazar: Amber L. Johnson
Sayfa Sayısı: 178
Yayınevi: Yabancı
Çıkış Tarihi: 01/2016
Goodreads Puanı: 4.35/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
Yağmurla Gelen Mutluluk, farklılıkların aslında ne kadar abartıldığını ve sevginin karşısında hiçbir şeyin duramayacağını bir kez daha gözler önüne seriyor...
Söz konusu aşksa, sıradan diye bir şey yoktur.
Herkes Colton Neely’nin özel olduğunu düşünüyordu.
Lilly Evans ise büyüleyici olduğunu...
Çocukluk arkadaşlarıyken bir kaza yüzünden yolları ayrılmıştı. Yıllar sonra buluştuklarında ise Lilly, Colton’ın ne kadar özel olduğunu ve onu daha fazla tanımak istediğini keşfedecekti. Ve Colton’ı tanıdıkça, ona daha çok bağlanacaktı.
Ancak Lilly, sevgisini kelimelerle ifade etmekte dahi zorlanan bu çocukla ilişkisini dilediği gibi yürütebilecek miydi?
Ve birden gülümsedi; kafamdaki, yüzümdeki, kollarım ve ellerimdeki tüm o boktan parıltılara bir bakış attı. Parıltılar düşüp vücudumdan aşağı dolanıp birbirine kenetlenmiş simli avuç içlerimize düştü.
Küçük bir iç çekmeyle elimi daha sıkı sardı. "Keşke benim gibi olsaydın."
Ona neden diye sorana kadar nefesim telaşla vücudumdan çıktı.
Saçlarıma odaklanmadan önce gözünü tekrar yüzüme dikerek tam olarak kafasından geçenleri söyledi. "Çünkü o zaman beni anlardın."
Merhabalar dostlar! Hız kesmeden fuardan aldığım kitaplara zıplayıp dalmış durumdayım. Son zamanlarda çok fazla İnstagram sayfamda aktif olduğum için Yağmurla Gelen Mutluluk kitabının paylaşımlarını gördükçe kıskanıp durdum. Fuarda aldığıma çok mutluyum bu yüzden. Kısacık bir kitabın bu kadar beğenilmesi beni şaşırtıp merakla doldurmuştu ve gerçekten mükemmel bir kitaptı. Övgülerime başlıyorum hazırsanız! Öncelikle bu kadar kısacık bir kitaba bu kadar samimi bir aşkı, bu kadar samimi karakterleri ve böyle samimi bir anlatımı sığdırdığı için yazarı alkışlıyorum. Aşk romanları okumaya zaten bayılıyorum bir de böyle kendini diğer kitaplardan ayıran aşk romanları ayrı bir hoşuma gidiyor.
"Sana bir şey sormak istiyorum."
"Evet?"
"Sormak zorundayım. Neden beni seviyorsun?"
Benden uzaklaşarak kaşlarını onu daha sevimli yapacak şekilde kaldırdı, tabii eğer böyle bir şey olabilirdiyse. "Sorunu anlamadım." Bana doğru bakarken, elleri sıkıca benimkini tuttu. "Sen benim Lilly'msin. Her zaman da benim Lilly'm olacaksın."
Konudan çıkarıldığı üzere Lilly kızımız ergenliğinden beri tırnak içinde "özel" olan Colton'a tutkun. Fakat Lilly öyle harika bir karakter ki Colton'a olan aşkını gerçekleştirmek için her şeyi göze alıyor ve Colton'u ona olan aşkıyla daha cana yakın bir insan yapıyor. Cana yakından kastım Colton'un daha sosyal olmaya başlayıp sessizliğinden yavaş yavaş kurtulabilmesi. Sadece 178 sayfadan oluşan bir kitaptı ama böyle büyük bir keyifle okuyup 10-12 yerini işaretlediğime öyle sevindim ki! 
"O noktaları birleştiren resimlerden; sense suluboyasın."
Bunun gibi şeyler, bunun gibi anlar, dünyadaki kimsenin böyle hissetmediği diğer insanlara nasıl anlatılırdı?
Kitap boyunca Lilly'nin aşık halleri ve Colton'un samimiyetine bayıldım. O arniyetsiz saflığı çok güzeldi - tabii bazen biraz fazla açık sözlüydü- ama onu Colton yapan da buydu. Hele de sürekli Lilly'e dişlerini fırçalatması beni baya güldürdü. Lilly'nin kafasında dönen espri anlayışı ayrı hoşuma gitti. Kitap baya baya güzeldi. Böyle kitapları çok seviyorum. Beni hem saf saf sırıttırıp, hem de spoiler yememek için bir gözümün alt satıra bile kaymasına izin vermeyeceği kadar heyecan yaşatan kitaplara bayılıyorum. Bu kitap da öyleydi işte. Farklılığı, karakterleri ve anlatımıyla yazarın kalemine hayran kaldığım bir kitaptı. Kitapçılarda rastlarsanız hemen sepete indirin. Tabii beni biliyorsunuz, yine internetten almanızın taraftarıyım.
Bu yüzden erkek arkadaşımın bana farklı bir yol gösterdiği konusunda kimsenin şaşırmayacağını düşünmüyorum. Bu tarz bir insanla tanışmış olmanın benim için bu kadar önemli olacağını hiç bilemezdim. Eğer ben bir kişinin hayatında farklılık yaratabilseydim, başkalarına neden yapamayayım? Belki bir gün kendi Özel Eğitim Sınıfı'mda ders veririm ve sınıftaki bazı tatlı çocuklar koridordaki duvarın karşısında onlara aşık olan kızlara "Keyfin bilir," derler.
Ben de olacakları izlerim.
Son olarak böyle harika kitaplar bastığı için Yabancı yayınlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Kapak basımında orijinale ayak uydurarak okuyucuları hayal kırıklığına uğratmamaları ve ayraçlar konusunda bu kadar özenli olmaları mutlu ediyor insanı. Bu kitapta gözüme batan birçok yazım hatası vardı. Umarım bir daha karşılaşmam. Yazım hatası olduğu zaman aynı cümleyi tekrar tekrar okuyorum anlamadan. Sadece o konuda biraz daha özenli olmalarını diliyorum. Onun dışında Yabancı Yayınları'na ayrı bayılıyorum ve bu kitaba yüksek puan verdiğim için de çok mutluyum. İyi ki okumuşum. İyi ki böyle diğer kitapların arasında kendini öne çıkarıp bitirdiğinizde saf saf sırıttıran bir kitaptı. Umarım siz de benim kadar beğenirsiniz :)

12 yorum:

  1. Güzel bir tahlil. Şu kitap okuma işini bir disiplin haline getirmem gerekiyor. Bir zamanlar canavar gibiydim. Bütün kitapları gofret gibi çıtır çıtır yerdim. Hayat mücadelesi savrulmalarıyal kitaba vakit ayırmak azalınca da insan nedense tembelleşiyor. Oysa gafletten kurtulmanın yolu kitap okumak, yazmak, tartışmak ve paylaşmaktan geçiyor. Kitap okumak dostlukları pekiştiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi anlıyorum sizi. Ben de şu an büyük bir şevkle okuyorum ve araya bir vakit girerse tekrar okumaya zor döneceğimi biliyorum. Umarım uzun bir süre daha böyle kitap kurdu devam ederim ve umarım siz de kitapları gofret gibi yemeye geri dönersiniz :))

      Sil
  2. Betül öncelikle kitaplığa ve dekora bayıldım :)) fazla açık sözlü olmakta iyi midir bilemedim :/ Onlar keyfin bilir derken sende izleyceksin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Ben de her gün o güzel manzaraya uyanıyorum :D Kitaptaki oğlan hastalığı yüzünden biraz açık sözlüydü aslında :)

      Sil
  3. Gerçekten çok gördüm ben de ama hiç dikkatimi çekmemişti benim, böyle aksiyon aksiyon gidiyorum aşktan uzaklaştım :D Belki sonra bir şans veririm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha aynen sen bu aralar distopyaya gömüldün ben de aşk romanlarına :D

      Sil
    2. Son anda ekledim sepete haftaya elimde olur hadi bakalım pişman olmam umarım :D

      Sil
  4. Aşk romanları aldı başını gidiyor Betül!!! Ama CNR veya doğum günü bahanesi ile aldıkların daha yakın bana :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim, gidersen aldıklarımdan beğendiklerine göz gezdir :)

      Sil
    2. Listeyi çıkardım bakalım, eşim görünce başladı gülmeye :)))

      Sil
  5. Kitapta +18 sahneler var mıydı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +18 degil de +16 diyebiliriz. Ama zaten kisacik bir kitap. Detayli değindiği yerler de çok azdı. Tabii sizi hicbir sekilde rahatsiz etmeyecekse okumanizi oneririm. Ben cok kitabi severek okumustum :)

      Sil