11 Aralık 2015

,

Ağıt - Tara Hudson | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Ağıt
Yazar: Tara Hudson
Orjinal Adı: Elegy
Sayfa Sayısı: 368
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 3,93/5
Benim Puanım: 2/5
Arka Sayfa:

SEN YA DA ONLAR... SEÇEBİLECEK MİSİN?

Amelia Ashley başına musallat olan bir hayaletle, yolunu şaşırmış kahinlerle ve büyülü ruhlarla yüzleşmiştir. Artık en büyük umudu, öteki dünyada kalan zamanını fani erkek arkadaşıyla geçirebilmektir. Ancak şeytani güçler bir tehditle geri döner: Genç kız ya karanlığa teslim olacaktır ya da o pes edene kadar her hafta bir insanı öldüreceklerdir.

Amelia bu konuda hiçbir şey yapamayacağını düşünürken aydınlığın güçleri başka bir seçenekle çıkagelir. Onlara katılıp ruhları toplama görevini üstlenmesini önerirler fakat bu işte de bir bityeniği vardır: Onlara katılırsa Joshua'yı bir daha asla göremeyecektir. İmkansız seçimlerle karşı karşıya kalan Amelia öteki dünyadaki yaşamının kontrolünü geri kazanmaya karar verdiğinde hem karanlık hem de aydınlıkla savaşmayı göze alacaktır.

Merhabalar! Son kitapla beraber size kesin ve nokta bir yorum yapacağım. Öncelikle 7,5 puan verecektim ama neye veriyorsun diye sordum kendime. Bu sefer kendimi beğendiğime dair inandırmaya çalışmadım, çok beğenemedim. Kitaba öfkeliyim, yazara öfkeliyim, her şeye öfkeliyim. Umut ettiğim birkaç şeyi gerçekleştiremediği için kitaba çok öfkeliyim. Genel olarak iyi bir seriydi. Ama çok eksiği vardı. Ne olduğum yerde hoplattı ne de hüzünlendirdi. Bitti ama suratımda tebessüm yerine kaşlarım çatıldı. 
Pişman mıyım? Seriyi aldığım için pişmanım demek isterim ama bir yanım değilsin Betül diyor. Çünkü kitaplığımda göreceğim için memnunum. Ama sorarsanız kitaplığıma bunun yerine daha çok beğenebileceğim kitapları da sıralayabilirdim. Anlayacağınız Araf serisi fantastik severler için tadımlık bir seri ama sorarsanız parayla satın almaya değer mi diye orada bir kez daha düşünün derim. Gidip pdfsini okuyun derim. Yok siz de benim kafamdansanız, ciltli kitaplara hastaysanız alın derim. Kötülüyorum ama gördüğünüz gibi çok da kötü bir puan vermedim. Tatmin edemedi, istediğim duyguyu veremedi. Bu yazar bence hayaletler diyarından elini ayağını çeksin. Bir seri daha yazarsa ancak çok övüldüğüne tanık olursam ilk kitabını pdf okurum beğenirsem seriyi alırım. Anlıyorsunuz ya işte. Bu yazılar niye üst üste geldi derseniz düşüncelerimi sıcağı sıcağına yazmak için kitap yorumlarımı kaybettim ama fotoğraflarını çekmediğim için bugüne erteledim. Hatta şu mumları da bugün aldım. Çünkü iki ay içinde beşinci kez Ikea'ya gittim. Hadi bakalım. Raflarım sonunda takılacak sanırım.
Son olarak seride en çok hangi kitabı beğendiğimi sorarsanız. Sanırım ilk ve ikinci kitabı en çok beğendim. Sonuncu kitap biraz hayal kırıklığıydı zannımca. Kısa ve öz yorumumla bu seriye elveda ediyorum. Joshua seni özleyeceğim diyorum... 
Not: Sıradaki serim Tut Elimi olacak. Umarım çok çok beğenirimmm.

3 yorum:

  1. Bak bu kadar açık söylüyorum seriyi yemiş bitirmişsin hemen. :D Ne ara yahu? Ben hiç kitap okuyamıyorum bu aralar. Maşallah sana.
    Yorumlarını okudum ve almayı biraz ertelemeyi düşünüyorum. Olmadı ilk kitabı e-book olarak falan okuyup beğenirsem diğerlerini alırım diye düşünüyorum. Yorum için çok çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ne ara okudum bilmiyorum. Çok akıcı olmamasına rağmen bitirdim. Sana hitaben yazdım hemencecik :D Valla övmeyi çok isterdim, seriyi almak istediğini söyleyince sen de al diye överim inşallah diye aklımda vardı ama Tara Hudson sağ olsun öfkelendirdi beni. Bence de ilk kitaba pdf olarak bir göz at derim :D Rica ederimm :)

      Sil
    2. Sağ ol gerçekten yorum okuyunca alıp almamak konusunda karar vermek daha bir kolay oluyor. :D Kitabı indirdim ama hiç içimden gelmiyor okumak, bakalım bir gün okurum inşallah. (Okumadı) :D

      Sil