26 Şubat 2017

,

Ölmek İçin On Üç Sebep - Jay Asher | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Ölmek İçin On Üç Sebep
Orijinal Adı: 13 Reason Why
Yazar: Jay Asher
Yayınevi: Artemis
Sayfa Sayısı: 315
Goodreads Puanı: 4.05/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Geleceği stop tuşu ile durduramazsınız.
Geçmişi geri saramazsınız.
Sırrı öğrenmenin tek yolu
... play’e basmak.
Hannah Baker ölmeden önce birkaç kaset doldurmuştu. İntiharının nedeni olarak gördüğü kişilerin adları bu kasetlerde gizliydi.
ClayJensen, Hannah’nın doldurduğu kasetlerle ilgili hiçbir şeye karışmak istemiyordu. Hannah ölmüştü. Sırları da onunla birlikte gömülmeliydi.
Ancak Hannah’nın sesi, Clay’e kasetlerde onun da adının geçtiğini söyledi. Clay gece boyunca kasetleri dinledi.
... Öğrendiği şey, hayatını sonsuza dek değiştirecekti.
ClayJensen’ın ilk aşkının son sözleri.

Öyle harika bir kitaptı ki hatırladıkça hala öfke ve dram hisleri arasında gelgit yaşıyorum. Bir insanın çaresizliğini okurken hislerle o kadar derinden savruldum ki bu kadar geciktirdiğim için deli gibi pişmanım. Baştan sona elimden bırakmadan okudum. Önce asıl merakım kasetlerde Clay'in isminin geçmesiydi ama daha sonrasında arkası daha karışık bir olay örgüsüyle karşılaştım. Adım adım Hannah'ın yaşadıkları beni de yaktı. Son bölümlere kadar hislerimi geçiştirmiştim ama özellikle yedinci kasetin A yüzünü bitirirken içimde bir şeyler dalgalandı. Bahsi geçen şiir desen ayrı duygusaldı. Hem ailesine değindiği hem de yaşadıklarını yansıttığı her cümle mükemmeldi. Benim gözümde kesinlikle şaheser değerinde bir kitap. Bu tarz filmleri izlemeyi zaten ayrı severim fakat kitabının böyle mükemmel bir kurguda önümüze serilmes daha farklı bir heyecanla okumamı sağladı. Her taşın altından başka bir şey çıkması ve Hannah'ın hayatına giren herkesin farklı bir halt olmasıyla dram tadında insanı öfkeden titreten bir kitaptı. Özellikle de kitabın sonunun çıkacağı kapıyı biliyor olmanız ve bu sonu değiştirmek için çırpınma hissiyatı başka bir heyecandı. Bir an önce kesinlikle okumanızı öneriyorum. Dişlerinizi sıkarken gözlerinizin dolmasına hazırlıklı olun.

2 yorum:

  1. Betül, buradaki yorumun"İçimdeki"Müzik"ile karışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark ettiğin için teşekkür ederimm :) Üst üste yorum girince böyle karışıklıklar olabiliyor :)

      Sil