25 Aralık 2016

, ,

P. S. I Like You - Kasie West | Kitap Yorumu

Kitap Adı: P. S. I Like You
Dili: İngilizce
Yazar: Kasie West
Sayfa Sayıs: 330
Goodreads Puanı: 4.04/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
Signed, sealed, delivered…
While spacing out in chemistry class, Lily scribbles some of her favorite song lyrics onto her desk. The next day, she finds that someone has continued the lyrics on the desk and added a message to her. Intrigue!
Soon, Lily and her anonymous pen pal are exchanging full-on letters—sharing secrets, recommending bands, and opening up to each other. Lily realizes she’s kind of falling for this letter writer. Only, who is he? As Lily attempts to unravel the mystery and juggle school, friends, crushes, and her crazy family, she discovers that matters of the heart can’t always be spelled out…
Bayıldım! Kasie West'in kalemini unutmuştum sanırım çünkü bu yazar her seferinde beni şaşırtarak büyük beğenimi kazanıyor. Kitabın konusuna hafif değenirsem; Lily en yakın arkadaşı haricinde pek okulda sevilen bir insan değildir. Bunun baş nedeni böyle bir çabası olmaması ve peşine takılan bir takma isimle beraber okuldakilerin de ilk adımı atmamasıdır. Kendince şarkı sözleri yazan Lily, öteki gün sınıfa geldiğinde yazdığı şarkının sözlerine başka biri tarafından devam edildiğini görür. Yorumum boyunca erkek karakterden bahsetmeyeceğim çünkü sizin de benim gibi harika bir şaşkınlığa uğramanızı istiyorum. Kitabın konusu çok orjinaldi çünkü mektuplaşmalar bana daha sıcak bir aşk romanı okutma hissini geçirdi. Lily harika bir karakterdi. Beni hem kendiyle güldürdü hem de onunla beraber yanaklarıma kızarıklık oturdu ve elbette gözlerimi de doldurdu.
"P. S." He brushed a piece of hair off of my cheek. "I like you lot. A lot."
My breathing was shallow, my eyes starting to water from staring too long. "That's a great P. S."
"For our first one, I thought it was solid."
 Kasie West'in kalemini bu yüzden de çok seviyorum. Kız karakterleri öyle güzel yazıyor ki; onların hissettiği tüm duygular size geçtiği için pat diye gözlerinizi doldurabiliyor. Mesela normalde çok duygulanmayağım bi bölümde Lily'nin mektubunu ağlayarak yazması kalbime hüzün oturttu. Diğer yandan bu erkek karakter öyle imkansız ki; kim olduğunu öğrendiğimde "bu işler nasıl olucak" dedim ve tabii ki bu sayede büyük bir merakla okudum. Özellikle birkaç bölüm vardı ki heyecandan yerimde duramadım. Aşk hikayesi olarak zaten çok güzeldi. Sadece hoşnut olmadığım tek kısım Lily'nin bu kadar üstünde durmamasıydı. O malum kişi yüzünden tekrar kırılmışken yine yanına gitmesi beni en çok öfkelendirendi. Bunun dışında gerçekten eleştirecek bir yer bulamıyorum. Klişeden uzak, harika bir anlatımla yazılmış çok tatlı bir romandı. Kasie West'in kendine has bir anlatım tarzı var, o yüzden ilk başlarda kitaba girmekte biraz zorlandım ama devamı su gibi gitti. Dili kolay ama bazı kelimeler de ısrarla sözlük istiyordu. Sonuç olarak bu harika kitabı kesinlikle öneririm..

2 yorum:

  1. Kitabın adı çok basit değil mi? Biraz önyargılıyım ama önerin üzerine başlamayı planlıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın ismi hiç basit değil çünkü tamamen ana konusunu barındırıyor :)

      Sil