18 Nisan 2016

#MİM / Yak, Yeniden Yaz, Tekrar Oku

Bu mimi birkaç kez gördüm ve biraz üstünden okudum. Yak yazısını görünce ve birkaç kişinin üzülerek yakıyorum falan dediğini görünce noluyoruz deyip cidden yakılıyor sandım. Tamam itiraf ediyorum, çok zekiyim! Gözde beni mimlemiş ve bu sefer mimi sonuna kadar okuduğumda öyle bir şey olmadığını gördüm, meğer mecazi anlamda kullanılmış. Bir süredir sadece kitap yorumlarımı girip blogumda vakit geçirmiyorum. O yüzden bugün kitap okumaya ara verip bu mimi girmek istedim. Mime beni de davet ettiği için Gözde'ye çok teşekkür ederim! Onun yazısına da bir göz atın :) O halde içeriğine gelelim!

Kurallar ise;

- Okumuş olduğunuz kitaplardan üç tanesini rastgele seçin.

- Bunlardan birini yakmayı, birini yeniden yazmayı, birini de tekrar okumayı tercih edin. 

- Bunu (en az) üç tur tekrarlayın.

1. Tur

Yak >>  Araf

Bu kitap HereAfter serisinin ilk kitabı ve kesinlikle param pirçik etmek istiyorum. Kitaplığımda gördükçe sinirlerim bozuluyor. Amaçsız bir seri. Kesinlikle almanızı da tavsiye etmiyorum. Seri bittiğinde böyle boş boş gözlerle kitaba bakıyorsunuz.

Yeniden Yaz >> Ürperti

Belki kitap diyarına ilk defa bu kitapla başlasaydım  çok beğenebilirdim ama beklentimin altında kalmıştı. Şayet yazar tekrar yazıp daha heyecanlı ve biraz daha farklı bir üslupla yazsa okuyup daha yüksek puan verebilirim.

Tekrar Oku >> Kızıl Yükseliş

Keşke hafızam sıfırlansa da şu kitabı tekrar içime çeke çeke okusam. Bugüne kadar distopya türünde okuduğum en iyi üçe alkışlarla girer. Bundan birkaç sene sonra oturup baştan sona tekrar okuyacağıma da eminim.

2. Tur

Yak >> Sahre Romeo

Şu kitabı gözümün önünde yakın dönüp arkama bakmam. Sadece kitabın son sayfalarında üç dört sayfa üst üste I LOVE YOU yazıyordu. O sayfaların samimiyetine üzülürüm bir tek. Bana göre çok kötü bir young adult kitabıydı. Mükemmel kapak, harika konu ama cıvık cıvık salak karakterler.

Yeniden Yaz >> Ada

Bazen okuyacağım kitapları goodreads'deki oy ve puana göre seçiyorum. Bu kitabı bizim kitap dostlarımız çok beğendi ama zaten yabancılarda öyle aman aman seven göremedim. O yüzden kendimde suç bulmuyorum. Bence yazar biraz daha keskin bir dil kullansaydı bayıla ayıla okuyabileceğim bir kitap olabilirdi ama ne yazık ki öyle olmamış. 

Tekrar Oku >> After Ever Happy

After serinini tüm kitaplarını (Before hariç) okudum ve son kitapta öküz gibi ağladım. Bloguma yorumunu girerken bile ağlamıştım. Bugüne kadar okuduğum young adult kitaplardan kesinlikle ama kesinlikle bestim serinin son kitabıydı. Elimde kitap olarak dursa açıp açıp psikopat gibi okur ağlarım tekrar tekrar, o kadar seviyorum!

3. TUR

Yak >> Uyumsuz Bir Genç Kızın Anatomisi

Çok ama çok klişe ilerleyip sadece sonda gelişen olaylar sayesinde başta geçen onca klişe olayı yok sayabileceğiniz güzel bir kitap diyebilirim. Bu üçü arasında sana bye bye diyorum bebeğim ;)

Yeniden Yaz >> Cadı Avcısı

Hikaye olarak güzel ve farklı olduğu halde yazarın kendine çekemeyen kalemi sayesinde kucağına tutturup biraz daha beni sarsaran bir dille yazar mısın diye rica edebileceğim bir kitap.

Tekrar Oku >> Şampiyon

Bu kitaba olan aşkımdan bahsetmeme gerek yok sanırım. Tekrar tekrar okur tekrar tekrar sonunda manyak gibi ağlarım. İnanıyorum, bunu yaparım.

4. TUR

Yak >> Her Şeyin Başlangıcı

İlk yarısını çok severek ve merakla okuduğum ama sonuyla birlikte bu muydu yani bu kitap, bundan mı ibaretti? Paramı geri verin diyebileceğim bir kitaptı.

Yeniden Yaz >> Kül

Sınıflandırma konularını çok seviyorum ve bu kitaba 4 puan vermiştim çünkü beni aman aman etkileyememişti. İki tane koca yazarsanız bence tekrar oturup yazsanız daha etkili yazarsınız, ben inanıyorum :)

Tekrar Oku >> Hayat Kitabı

Ruhlar Üçlemesi'nin aşık olduğum kitabı. Okurken nasıl aval aval sırıttığımı unutamıyorum. Beni öyle derinden sarsan bir aşk hikayesiydi ki unutamıyorummm.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Son olarak mimlediklerime geliyorum. Kitap okuduğunu bildiğim blogger dostlarımdan aklıma gelenleri mimliyorum. Görüp de katılmak isteyen olursa da buyur etsin;

Rapunzel'in Kulesinden
Bir Otakunun Dünyası
Kore Fenomeni
Yağmur Tozu
Littleagashisdiary
Nazlikitaplık
Tardis Ayraçlı Kız

14 yorum:

  1. Başta senın dusunduklerının aynısını dusunerek, "Yok artık canım bu kadarını da yapamazlar sanırım" demedim değil hani. Kitapları sevin, kötü olsa da :D Lakın benımde arada sırada yakasım gelenler var acıkcası :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi sanan birini bilmek mutlu etti valla :D Ne olursa olsun kitap yakilmaz yani :D

      Sil
  2. Aaa bende mimlenmişim.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek rica ederim :) Umarim yaparken zevk alirsin :)

      Sil
  3. Mimlenmişimmm!! Uzun zamandan beri ilk ! Hem de baya eğlenceli bi mime benziyor ben yaparım bunu ya ! Mimin çok eğlenceli olmuş ayrıca mimlediğin için sağol ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canimm. Gecelerde seni bir mime etiketlemeyi unuttum ama bu sefer aklimdaki baş isimdin valla :)

      Sil
  4. Katıldığın için ben teşekkür ederimm :') Aslında benim için daha çok bilgilendirici bir yazı oldu bu çünkü kitapların hiçbirini daha önce okumadığımı fark ettim -_- Yakıp, tekrar okurum dediğin kitaplara göre bir tavsiye yazısı gibi oldu bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hicbirini mi okumadin o_O Bu sene en populer kitaplar bunlardi sanirim. Dedigin gibi bir nevi tavsiye yazisi da oldu :D

      Sil
  5. Ay şimdi okudum, en kısa zamanda ben de yapacağım :) Teşekkür ederiim :*

    YanıtlaSil
  6. Yine biraz geç oldu ama mim'in sayesinde bloguma döndüm, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindimm. En yakin zamanda seninkini de okuycam :)

      Sil
  7. Ya ben bunu yeni görüyorummmm.Yapacağım bende.Teşekkür ederim. :D

    YanıtlaSil