19 Nisan 2016

, ,

Before (After, #5) - Anna Todd | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Before (After #5)
Yazar: Anna Todd
Sayfa Sayısı: 352
Çıkış Tarihi: Aralık 2015
Goodreads Puanı: 3.98/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;
ook Five of the After series—Anna Todd’s Wattpad fanfiction that racked up one billion reads online and captivated romance readers across the globe! As told by Hardin and other characters,Before will explore the hero’s life before he met Tessa, reveal what happens after After, give you new insights on their turbulent romance—and revel in the awesome power of true love. #HESSA 
Blogumda manyak gibi After serisine dair yorumumu tıklayanlara adıyorum bu kitap yorumumu. Önce size biraz After serisine olan aşkımdan bahsetmek istiyorum. Serinin ilk kitabını kasımda okumuş ve blogumda yerden yere vurmuştum. (Sonradan puanını yükselttim) Ardından İngilizce aşkım depreşince ve ilk kitabın manyak sonundan sonra serinin ikinci kitabını çok merak ederek okumaya başlamıştım. İkinci kitaba dair upuzun bir yorum girip ne kadar beğendiğimi belirtmiştim. Sonra üçüncü kitabı hız kesmeden okumuş ve en son da dördüncü kitabı bir nefeste okuyup nasıl beğendiğimi deliler gibi anlatmıştım. Bugüne kadar girdiğim en uzun blog yazısı After Ever Happy'nin olmalı. Son kitabı o kadar ama o kadar çok beğenmiştim ki kitap bitince bittiği için ağlamış, blogumda yorumunu girerken tekrar tekrar gözlerim dolmuştu. Hatta yazarı biraz özlemek için hemen Before'u okumamıştım. Aradan koskoca dört ay geçmiş ve sonunda Before'un başına oturabildim. Kitap neyi içerik alıyor? After Ever Happy zaten kitabın son kitabı. Bana sorarsanız bu biraz daha novella kitabıydı. After'in ilk kitabı ful Tessa'nın ağzındandı ve Before'un yüzde doksanında ilk kitapta geçen olayları Hardin'in ağzından okuyoruz. Geri kalan kısımda da After Ever Happy'de geçen birkaç güzel olaya değinip serideki diğer karakterlerin ağzından Tessa ve Hardin'le ilgili şeyler okuyoruz. 
There are so many mistakes to be made in life, and he made them all. Every ounce of respect he held for her seemed to disappear beneath the confusion of his mind. He loved her and cherished her more than his own breath, but he failed and failed and failed to show it.
Bu kitaptan beklentim yoktu diyemem. İlk kitabın Hardin'in ağzından anlatılacağını bildiğim için ve ilk kitabı klişe bulduğum için yine tam puan vermeyeceğimi biliyordum ama. İlk kitapta geçen olayları Hardin'in ağzından az çok dinlemek daha mantıklıydı. En azından çocuk şerefsizin teki olduğunu kabul ediyor ve yaptıklarında hep hata bulup kendisiyle çelişiyor. Ama ilk kitabı Tessa'nın ağzından okurken kim kitabı duvara fırlatmak istemedi? Kendine gel, hiç mi özgüvenin yok senin diye sarsmak istemiştim Tessa'yı. Bakmayın böyle ilk kitap yüzünden Tessa'ya kızıyorum ama diğer kitaplar sayesinde manyak sevmiştim kendisini.
Her neyse, kitaba düşündüğümden daha az puan veriyorum çünkü ilk kitapta geçen olaylar arasında burada Hardin neler hissetmiştir diye merak ettiğim olayların yarısına değinmemiş kitap. Mesela çok merak ettiklerimden biri; Tessa'nın sevgilisini Hardin için terk ettiği bölümde Hardin'in nasıl hissettiğiydi. Ama yazar genel olarak kitapta hep ikilinin yakınlaşma sahnelerine detay vermiş. Ya canını yediğim Anna. Bir tanem, After Ever Happy ile birlikte kalemine nasıl methiyeler yazdığımı nasıl aşık olduğumu seriye dair yorumlarımı okuyan herkes tanık. Biz zaten dört koca kitap boyunca bu ikisinin yakınlaşma sahnelerini Tessa'nın ağzından ful boy, üç kitapta da yeterince Hardin'in ağzından okuduk. Niye asıl duygusal sahneler yerine oraları coşturup tekrar anlattın :(
I dragged Tess and myself through hell and back, but here we are-After everything, we made it to our own version of heaven.
Anlayacağınız bu beşinci kitabın daha güzel olmasını beklerdim. İlk kitapta geçen çok fazla olay atlatılmıştı. Ama sonuçta After serisinden bahsediyoruz. Bu kitabı novella olarak gördüğüm için eksik puan veriyorum. Yoksa bu seriye ayrı, Hardin ve Tessa'nın aşkına ayrı aşığım. 

Not: Arkadaşlar ben bu serinin ilk başlarda One Direkşin'in fanfic hikayesi olduğunu öğrenince şok oldum. Meğer Hardin Harry falanmış. One Direkşın'dan nefret ederim. Bence bu biraz J. K. Rowling gibi. O da kitaplarının okunacağını anlayınca Harry Potter'i daha güzel yazmaya başlamış ya Anna da aynı karara varmış sanırım. İyi ki fanfic olarak devam etmemişler, yoksa böyle bir güzelliği kaçıracaktım az daha.

7 yorum:

  1. ne zaman cıkar before :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce serinin asıl dört kitabının çıkması gerek. Daha iki senesi var yani anlayacağınız :)

      Sil
  2. Resmen haksılık 4.kitabin başka ülkelede yayınlanıp türkiyede hala basılmaması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın hakları alındığından beri her sene bir tanesi çevriliyor. İki seneye Before da çevrilir

      Sil
  3. Gerizekalı 1D koymasaydı bu kadar okunmazdı

    YanıtlaSil