9 Ocak 2016

, ,

Warm and Cozy (2015) | Kore Dizisi

Çevirdiğim bir Kore dizisiyle karşınızdayım! Warm and Cozy'e dair bir blog yazısı yazmayı düşünmüyordum ama gördüğünüz gibi blogumda popüler yazıların arasında hala kore dizileri bulunduğu için ben de Warm and Cozy hakkında bilgi edinmek isteyenler adına bu yazıyı yazmak istedim. Warm and Cozy 16 bölümden oluşan tatlı mı tatlı bir Kore dizisi. Konusu ise ana karakterler olan Baek Gun Woo ile Lee Jung Joo'nun Jeju Adası'nda yaşadığı olayları dize alıyor.
Baek Gun Woo karakterini canlandıran Yoo Yun Suk'u daha önce hiç sevmezdim. Kendisini ilk defa Reply 1988'de izlemiştim ve sıkı bir çöpçü olduğum için kendisini hiç sevmemiştim. Fakat Warm and Cozy dizisinde resmen bayıldım. Bir insan bu kadar sevimli olabilir! Ayrıca izlediğim diğer yapımlarına bakarak harika bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim çünkü her role bürünebiliyor. Dizi boyunca beni kırıp geçirdi resmen. Sayesinde bazı sahneleri defalarca kez izledim.
Bu ablamızın tüm yapımlarını izledim ve kendisini Misaeng yapımına kadar hiç sevmezdim ama oradaki hallerini çok beğenmiştim. Tabii Warm and Cozy dizisiyle sevgim daha da arttı. Lee Jung Joo karakteri de çok sevimli, sıcak, içten bir karakterdi. Dizideki her şey ismi gibi sıcacık zaten.
Bütün kadro harikaydı. Asıl başrolleri geçin zaten bir ahjussi koymuşlar ki o adam beni kırıp geçirdi gülmekten. Sağ olsun kendine çok özgüveni olan ama bir yandan da reddedilmeyi hazmedemeyen süper bir karakterdi. Aslında -abartma istersen- diyecekseniz ama o adamı da bu diziye kadar hiç sevmezdim.
Bana sorarsanız harika bir diziydi. Aynen dediğim gibi isminde olduğu gibi çok sıcak ve samimi bir diziydi. Ana karakterlerin birbirlerinden hoşlanma evreleri çok eğlenceliydi. Baek Gun Woo'nun bitmek bilmeyen sevimlilikleri hele! Bundan sonra yapımlarını daha sık takip edeceğim.
Mesela şu sahne ilk bölümlerde geçmişti ve Geon Woo'nun duygusal halleri beni bitirmişti. O yüzden hayran kaldım ya kendisine.
Şu sahnede biraz gözlerim dolmuş olabilir. Kang So Ra'nın oyunculuğu bana sorarsanız her yeni dizisiyle birlikte daha çok gelişiyor. Daha replik olarak almak istediğim çook fazla yer vardı ama çevirirken durup durup not alamadım.
Hiç beklemiyordum bu dizinin çevirisini. Sonra bir arkadaşın ortaklığını kabul ettim ama o zamanlar elimde bunun dışında iki dizi daha vardı. Aynı anda üç dizi çevirmek demek artık baya çeviri konusunda kafayı yemişsiniz demek anlamına geliyor. Güncel dizileri yetiştirmek derken o ara hepsini nasıl sıraya sokuyordum şimdi kendime şaşıyorum. Ama bazı zamanlar çevirisi aceleye gelse bile ben bu diziyi bayıla bayıla çeviriyordum. Sonrasında yaza doğru kendi bölümlerimi vererek diziyle alakamı bıraktım fakat ortak arkadaşım bazı durumlardan ötürü çevirilere devam edemedi ve son bölümleri de geri ben devraldım. Ama sen mi ara verdin çeviri yapmaya... Ciddi anlamda laptopun başına oturup çeviri yapasım gelmedi. İlk başta iki hafta içinde veririm dediğim bölümleri üç ayda anca verdim. O da en sonunda bir arkadaşım diziye başladı ve benden çevirmemi rica etti. Onun gazıyla artık uzatmak istemeyerek geçen hafta son iki bölümü de çevirip bir diziye daha veda ettim.
Yalnız ben size söyleyeyim! Bu ikisi gerçekten de birbirlerine çok benziyorlar. Gerçek hayatta çok uzaktan akraba olma ihtimalleri mevcut bana kalırsa. Diziyle ilgili söyleyecek başka sözüm yok sanırım. Sadece son bölümleri biraz uzattıklarını düşünüyorum. Yeter artık birlikte olun gibi isyan ettim bir ara. Onun dışında hiçbir zaman çizgisinden çıkmayan ve sıkmayan bir dizi oldu. Zaten kaynağını dramawiki çıkarmıştı o yüzden çok severek çeviriyordum. Kaynağında sorun yaşadığım yapımları hep bir gıcık kaparak çeviriyorum. Bunun dışında dizide her bölümün sonunda dendiği gibi sıcak ve samimi bir akşam diliyorum sizlere! Warm and Cozy dizisini kaçırmayın derim. Şayet son kalan bölümleri uzun süre Yeppudaa'dan bekleyenler varsa buradan hep ortağım hem de kendi adıma da özürlerimi bildiriyorum. Umarım bir daha sorumluluğunu aldığım hiçbir yapımda çevirim aksamaz.

6 yorum:

  1. Ben güncel izlemiştim, malesef dizileri güncel izlemek gibi bir hastalığım var. Ama çok sevmiştim dizi ismiyle müsemmaydı sıcak ve samimiydi ve ikili acayip tatlıydı hele ki ilk karşılaşmaları falan olaylar, olaylara karakterlerin bakış açısı falan gerçekçiydi. Dizinin sevenini bulunca yazdım da yazdım affola (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde diziyi ben de çok beğenmiştim. Çevirisini daha sonra uzatmamım sebebi de herkesin artık güncel olarak bitirdiğini düşünmemdi. Başka yazılarla görüşmek üzere :)

      Sil
  2. Keyifle izlemiştim bu diziyi, bazıları eleştirse de bence tam tadında güzeldi, içtendi, samimiydi!
    Bir de Yoo Yun Suk'u ilk bu dizide tanıdım, oyunculuğu güzeldi, çiftin uyumuda iyi olunca yapım takdiri hak etti ki :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen oyle! Bana sorarsan sadece Yoon Yun Suk'un sevimli halleri icin bile izlenirdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kız da iyiydi yaa ben postta giriş dialogunu yazmıştım, orası bile yetti benim için :)

      Sil
    2. EVet, ben de kızı orada daha çok sevdim :)

      Sil