23 Ocak 2016

15 Tatil Aşkına

Bir yandan burnuma fırından çıkmayı bekleyen su böreğinin harika kokusu doldururken diğer yandan Zara Larsson dinlerken yine bir sevgi pıtırcığı halime bürünerek suratımdaki şapşal gülümsemeyle bu yazıya başlıyorum. Önümde kafama göre geçirebileceğim koskoca 15 gün var. Planlamadan ve geceleri erkenden yatarsam nasıl geçtiğini anlayamayacağım bir 15 gün ayrıca kendisi. O yüzden 15 gün boyunca neler yapacağıma, neler okuyacağıma, neler izleyeceğime, hangi dostlarımla görüşeceğime şimdiden karar veriyorum ki iki hafta sonra pazar akşamı oturup "Ne ara bitti?" demek istemiyorum. O yüzden buyurun on beş tatilimin özeti olan fotoğrafı sizlerle paylaşayayım.
Bu yorganla sevimli kupa küçük kız kardeşimin doğum günü hediyeleri. Tabii ben el koymuş durumdayım. Yorganı gördüğüm gibi "bununla harika kitap resimleri çekerim" dedim hemen. Ayrıca kupayı da gizli gizli kullandım çünkü kendisi şu anda cuma günü verdiğimiz doğum günü kutlamasının acısı olarak cayır cayır yanıyor salonda. Suratı domatese dönmüş halde bitkin bir şekilde koltukta uzanıyor. Bir an önce iyileşmesini diliyorum. On beş tatile o halde başlaması da ayrı bir hayal kırıklığı oldu onun için. Ateşi düşsün diye ev de sirke kokusuna boğulmuş durumda :)
Gördüğünüz tüm bu kitapları 15 tatil boyunca okumak hedefimde. Aslında Ocak ayına dair kitap alışverişime göre çoktan okumam gerekirdi ama ben yine kendimi e-kitap okumaya verdim. Kızıl Kraliçe'yi geçen hafta Dem'e gittiğimde iki bölüm okuyarak bıraktım ve henüz tekrar elime almadım. Bir Ay Günlüğü serisinin kitaplarını aralık ayında almıştım ve dokunamadım bir türlü. 15 gün için kitaplığımdan okumayı hedeflediğim 10 kitap var. Sabahattin Ali kitaplarını kasım ayında Tüyap'tan almıştım ama bir türlü okuma konusunda kendimi hazır hissedemedim. Bu yüzden erteleyip durdum. Kısa oldukları için günde iki tanesini bile okuyabilirim.
Diğer yandan neler izleyeceğim? Reply 1988 dizisini indirip iki üç oturuşta izleme niyetindeyim. Dizi tamamlanmış olduğu için ve önceki 2 Reply dizisini çok severek izlediğim için 15 tatilde yer vereceğim tek kore dizisi Reply serisinin son dizisi olacak. Onun dışında son zamanlarda övgüler alarak izleme konusunda beni şevklendiren filmleri izleyeceğim. Yaklaşık beş altı tane var ama onun dışında geçen yaz izlemek için yüzden fazla film indirmiştim ve ancak otuz tanesini izleyebilmiştim. Bu yüzden biraz oradaki filmlere de şans vereceğim. 15 tatil boyunca tüm gün zaman geçireceğim mekan;
15 tatilin en güzel yanı uzun zamandır görüşmek istediğim arkadaşlarımla bir araya gelecek olmam. Aslında benim en çok görüşmek istediğim ve dört gözle artık görüşürüz diye beklediğim on beş tatil o kısımda fos çıktı. Ablaları evleneceği için ancak on beş tatilden sonra görüşebileceğim onlarla. Onların dışında kuzenlerime kalmaya gideceğim ve yine sık görüşemediğim arkadaşlarımla bir araya geleceğim. Veee tabii ki gezeceğim. Üsküdar'a gitmeyi çok istiyorum. En son Beykoz'a giderken Üsküdar'dan geçtik ama gezmeye fırsatımız olmadı. Bu yüzden kesinlikle Üsküdar'a Fethi Paşa'ya ya da Paşa Limanı'na gidip sıcak bir şeyler içmek istiyorum. Onun dışında keşke son zamanlarda şu patlama olmasaydı diyorum sürekli. Sultanahmet'e gitmeyi çok seviyorum ki önceki yazılarımdan da anlamışsınızdır. Fakat bu patlama yüzünden artık ben de biraz gitmeye tırsarken annemin de kesin karışacağına eminim. Şöyle tatlı tatlı esen bir rüzgar olsa da adalara gidebilsek diyorum bir diğer yandan. 15 tatil boyunca çok gezeceğimi sanmıyorum çünkü havanın karlı olması muhtemel. Yine de bir kere kesinlikle Anadolu yakasına geçmek istiyorum.
Aslında Arapça lisan derslerim on beş tatile kadar sürecekti ama hocamız değiştiği için son iki haftanın dersi iptal oldu. Böylece ben de evde yan gelip yatarak bir sürü kitap okudum. Burada okuduğum her kitabı -özellikle e-kitap olarak okuduklarımı- pek yorumlamıyorum. Şu ana ocak ayının başı itibariyle 29 kitap okudum. Hatta bu yazıdan sonra Ruhumdaki Canavar kitabına başlayacağım e-kitap olarak. Biraz abarttığımın ben de farkınadayım ama telefonumda "Okuyacağım Pdfler" dosyasında 97 adet e-kitap bulunuyor. İki üç ay içersinde hepsini okuma niyetindeyim.
Lafın kısası on beş tatil boyunca birkaç mekan önerisi, 10'a yakın kitap yorumu ve Film Köşemde Öneriler'in üçüncü yazısı sizleri bekliyor. Herkese güzel geçireceği on beş gün diliyorum. Şimdi gidip annemin yaptığı harika su böreğinden yemeye kaçıyorum. Görüşmek üzere :)

17 yorum:

  1. Planlar güzel, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah aklımdakileri gerçekleştirebileceğim :)

      Sil
  2. Planlar güzel, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. İyi okumalar, kitap yorumlarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) İnşallah en kısa zamanda :)

      Sil
  4. Bu tatiller, hep hoştur, güzeldir. Ben de pek severim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim sevmez ki zaten :D Dört gözle beklenip göz açıp kapayıncaya kadar bitiyorlar ama :D

      Sil
  5. Bende aynı şekilde geçirmeyi planlıyorum.
    Kitap-film-dizi üçlüsü bu tatilde en güzel şey *.*

    YanıtlaSil
  6. Planlar planlar güzel planlar... :))

    YanıtlaSil
  7. o mekan o kadar güzel ki tumbler dan çıkma gibi. beni de çağırsana betül :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi dimi ben de hayallerimdeki mekani gerceklestirdim :D Gel nabrutcum gell basimin ustunde yerin var :)))

      Sil
  8. 15 tatil demek bol bol kitap okumak demek! Kitap yorumlarınızı bekliyorum. Takip ettim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle merhaba😇 Bloğunun daha yeni keşfettim ve resmen bayıldım, umarım daha çok büyür❤ Bir de sormak istediğim bir soru var, Kore dizileri nasıl indirdin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim. Kore dizilerini yeppudaa dan indirerek arşivliyorum, çevirileri de çok kalitelidir :)

      Sil