2 Nisan 2017

,

Her Şey İçin Teşekkürler - Tommy Wallach | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Her Şey İçin Teşekkürler
Orijinal Adı: Thanks for the Trouble
Yazar: Tommy Wallach
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 256
Goodreads Puanı: 3.91/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Parker Santé beş yıldır tek kelime konuşmamıştı. Sınıf arkadaşları parlak gelecekleri için planlar yaparken, o okuldan kaçarak otellerde takılıyor, zaman öldürmek için ise oteldeki konukları izliyordu. Fakat göründüğünden biraz daha büyük olduğunu iddia eden Zelda Toth adındaki gümüş saçlı esrarengiz kızla tanıştığında, uğruna yaşanacak birkaç küçük şeyin daha olduğunu keşfedecekti.
Son zamanlarda okuduğum en absürt konuya sahip kitaptı. Bu absürtlüğü hem eninde sonunda kitabı sevmenizi sağlıyor hem de bir ara sabrınızı tüketecek kadar sizi sınıyor. Kitabın arka kapağında Parker'ın beş yıldır tek kelime konuşmadığını öğrenmemizin ardından ilk sayfasını açıyoruz. Sırf Parker'ın böylesine bir özelliğinin olması bile kitaba karşı içimi büyük bir merakla doldurdu. Tabii bir diğer yandan ön kapaktaki gri saçlı kızın nasıl biri olduğunu da aşırı merak ediyordum. Parker pek alışa gelmiş bir karakter değil, bu yüzden bir zamandan sonra artık yaptıklarına anlam vermekten vazgeçiyorsunuz ve kitabın daha kafa yormadan okuyarak size keyif vermesine izin veriyorsunuz. Bahsettiğim absürtlük kısmı da Zelda'nın kitaba girmesiyle başlıyor çünkü Zelda'nın iddia ettiği konu gerçekten imkansız fakat inanın bir zamandan sonra artık ihtimaller kafanızı kurcalıyor. Kitap sadece birkaç günü baz alıyor ve artık 3. gün diye başlayan bir bölüm başlığı gördüğünüzde "onca okuduğum şey bir gün içinde mi oldu" diyorsunuz. Kitabı bitireceğimde aklımda çok fazla soru işareti kalacağını tahmin ediyordum ki bu durumdan gerçekten nefret ediyorum.
Son bölümleri artık kitabın bu absürtlükten sıyrılmasını bekleyerek okudum ve en sonunda hiç beklemediğim bir şekilde finale vardı. Fakat inanın o final kısmı o kadar hoşuma gitti ki.. Kesinlikle benim istediğim bir final değildi. Kitabın son sayfasını da sabırsızlıkla okuyup bitirdikten sonra bir süre hakkında düşündüm ve bazı olayları farklı bakış açılarıyla ele alma konusunda ne kadar harika bir noktaya parmak bastığını kavradım. Ayrıca belki de tüm kitap boyunca her şey hiç okumadığımız gibiydi ya da her şey okuduğumuz gibiydi. Siz ne sonuç çıkaracaksınız tahmin edemem ama inanın bu kitabın sonunda herkes aynı final fikrine varamaz. Herkesin kafasında hakkında başka bir çiçek tohumlanacak muhtemelen. Açık gönüllükle beğendiğimi söyleyebilirim. Farklı, belki zor ama alışagelmişin dışında bir gençlik kurgusu arıyorsunuz keyifli okumalar..

0 yorum:

Yorum Gönder