28 Aralık 2014

,

Camp X-Ray | Film Yorumu


Geçen haftalarda izlediğim anlamlı bir filmi önereceğim. Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı Amerikan yapımı bir film. Youtube da gezinirken fragmanına rastladım. Daha vizyona girmesine vardır dedim meğer çoktan altyazısı çıkmış. Hemen izlemeye koyuldum, sadece fragmanı güzel bir film olduğuna inandırdı beni.

Başroldeki Peyman Moaadi o kadar sempatik bir adamki çok hoşuma gitti oyunculuğu. Filmde bir grup müslümanı 12 eylül olayını yaptıklarına dair delillerle hapiste tutuyorlar. Bu kızımız da oraya gönderiliyor. Ali Amir ise kızımızla ikidebir konuşmaya çalışıyor. Fakat kızımız görevinden dolayı ona pek yüz vermiyor. Fakat zamanla Ali Amir kızın sempatisini kazanıyor. Tabii ordudaki diğer kişilerde bunun farkına varıyor.

Film o kadar anlamlı ki, baştan anlıyorsunuz sonunda canınız yanacak diye. Ufak ufak ipucuları baştan veriliyor. Ben çok beğendim sonunda da bir güzel ağladım. Fakat filmi ailenizle izlemeyin birkaç rahatsız edici sahne mevcut. İmdb puanı da 7'nin üzerinde. Bir kaç sahne kondurayım.
"You are asking me why do I want to die, but you don’t see that I’m not even living."
"Bana neden ölmek istediğimi soruyorsun, ama yaşayamadığımı dahi göremiyorsun."
                                              


"I don’t know if Snape’s a good guy. But I know you are. Love, Blondie.”
"Snape iyi adam mı bilmiyorum. Ama senin iyi olduğunu biliyorum. Love, Blondie. (Sarışın)"

İyi seyirler dilerim.

Betül Tosun

0 yorum:

Yorum Gönder