19 Temmuz 2017

,

Asi Yürek - Moira Young | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Asi Yürek
Orijinal Adı: Rebel Heart (Dust Lands #2)
Yazar: Moira Young
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 416
Goodreads Puanı: 3.89/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Saba arkadaşlarının da yardımıyla Tontonları yenişinin ve kaçırılan erkek kardeşi Lugh’un kurtuluşunun ardından dünyasının normale döneceğini düşünmektedir. Fakat zorlu bir düşman yükseliştedir ve Saba’nın başına bir ödül koymuştur. Çünkü genç kız sadece Lugh’u kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda acımasız bir tiranı da alt etmiştir. Tabii her zaferin korkunç bir de bedeli vardır…
Bu süreçte Saba en çok Jack’e, onun ay ışığı gözlerine, hoyrat kalbine gereksinim duyar. Ancak Jack uzaklardadır. Üstelik Saba’nın Jack’e bir daha asla güvenmemesi gerektiğine dair haberler de genç kıza ulaşır. İhanete uğradığını düşünen Saba, hayatta kalmak ve gerçeği ortaya çıkarmak için yine var gücüyle mücadele etmek durumundadır.

Kitabın sonları çok iyiydi hatta ilk yarıda sıkıldığım kadarının üzerini örtecek kadar elimde bırakmadan okudum. Fakat ilk yarı zaten Jack'in yokluğunun yanında bir de Saba'nın hayal ile gerçek arasında yaşamasıyla karmakarışıklığıyla gitgide canımı sıkan bir havada ilerledi. İkinci kitapta hikayeye DeMalo karakteri daha bir başrol edasıyla dahil oluyor. Bu sırada Jack'in Tonton birliğine katılması büyük bir olay olurken, Saba'nın bunun aksini hiç düşünmemesi, bir kere bile belki de onları korumak için Jack'in bu birliğe adım attığını aklından geçirmemesi oldukça saçma ve sinir bozucuydu. DeMalo ile aralarında geçenlerin bu kadar hızlı bir şekilde yaşanması da gözüme batan bir diğer kısım oldu. Bunun haricinde Jack'in gerçekten neler sakladığı, DeMalo arasında geçenlerin heyecanı ve Saba'nın ardında bıraktığı kişilerin acısını çekmesiyle birlikte ikinci kitabı da ilki kadar çok beğendim. İkisi arasında seçim yapmam gerekirse kesinlikle oyum Jack'den yana. Aynı puanı versem de ilk kitabın beğenisinin gözümde daha yüksek olduğunu belirtmeliyim. Umarım olayların nihayete kavuşacağı üçüncü kitap seride en çok beğendiğim olur. İkinci kitabın sonundan sonra ihanetin bedeli neler olacak, Jack ve Saba gerçekten kavuşup rahat nefes alabilecekler mi göreceğiz..

0 yorum:

Yorum Gönder