15 Şubat 2016

Pek Sevgili Playlistim

Eskiden mutfak tariflerimi yazarken en sona son zamanlarda neler dinliyorum diye eklerdim ama artık diyette olduğum için pek tarif girmiyorum. Dinlediğim şarkılarla ilgili istediğim gibi bir blog yazısı yazamamıştım, demek ki bugüne kısmetmiş! O zaman son zamanlarda dinlediğim  yabancı ve Türkçe şarkılarla bir liste oluşturmaya başlıyorum.

                                              Elle Henderson - Yours
Elle Henderson'un bu şarkısını şans eseri Youtube'da gezerken buldum. Kafam dağınıkken dinlemeyi baya seviyorum çünkü yavaş ve içten bir şarkı. Dinlemenizi öneririm.
                                  


Kygo - Stole The Show feat. Parson James

Bu şarkıya bayılıyorum. 15 tatilde televizyon izleyip durduğum için Number One'da defalarca kez denk geldim. Önce beğenmedim ama sonra tüm sözlerini ezberleyecek kadar beğendim. Aslında böyle şarkıları çok nadir beğenirim ama Kygo'nun bu şarkısı favorilerim arasında. Böyle çok dinlemesem de hemen soğumasam istiyorum ama huyum kurusun.


Jasmine Thompson - Adore
Bu şarkıyı telefonumdaki piyano oyunu uygulaması sayesinde dinlemeye başladım. İlk defa dinlediğimde kitaplığımın rafları için Ikea'ya gidiyordum. O yüzden ne zaman dinlesem metroda şarkıyla ritim tutan parmaklarım aklıma geliyor.

Mark Eliyahu - Journey
Bu parçayı kuzenim sayesinde tanımış oldum. Kendisi nişanında çalmak için bize dinlettirdi. Ondan sonra durup durup bunu dinlemeye başladık. Tabii ben biraz soğuma aşamasındayım şu aralar. Çok fazla dinledim çünkü. Ama bayılmıştım ilk dinlediğimde. Böyle gözlerini kapayın huzuru bulursunuz inanın. 

Sam Smith - Reminds Me Of You
Şu kışın başından beri deli gibi Sam Smith dinliyorum. Bazen çok dinleyip soğuyorum sonra özleyip yine dinlemeye başlıyorum. Klibi çekmediği ve muhtemelen pek keşfedilmemiş olduğu için bu şarkıyı öneririm.

Shawn Mendes - Stitches
Bu şarkıyı yine şans eseri buldum ve meğer çok da popülermiş. Nakaratından tutun klibine ve çocuğun harika sesine kadar çok beğendim. Canım sıkıldıkça hala dinlemekteyim.

The Lumineers - Stubborn Love
Bu şarkıyı bundan üç sene önce daha yeni çıktığında dinlediğimde çok beğenmiştim. Geçen aylarda tekrar başıma vurdu ve bulduğumda çok sevindim. Böyle eskiden dinlediğim şarkıları hortlatıp tekrar dinlemek de hobilerim arasında.

The Weeknd - The Hills
Bu adama bayılıyorum! Küfürlü ağzına bile. Zaten küfürsüz şarkısı yok. Ben de herkes gibi kendisini Fifty Shades sayesinde keşfettim. Ardından öylesine gezerken diğer şarkılarına bir bakayım dedim. The Hills parçasını ilk başta beğenmedim ama bir iki defa daha dinleyince bir anda bağımlısı oldum. Yalnız bir saflığımı anlatayım. Bu şarkının sözleri baya küfürlü ama adam öyle bir söylüyor ki kafamdan başka sözler uydurmuşum resmen. Bir gün şarkı sözlerini okuyunca kahkahalara boğuldum. Meğer adam baya pis konuşuyor. Ama arsızca söylüyorum ki dinlemeye devam ediyorum. Hatta nakarat kısmını bağıra bağıra söylüyorum. Annem duyunca kaşlarını çatmaya başlıyor. Bir de bir kısmı var "Who are you to judge?" diye orayı da ayrı seviyorum.

Tom Odell - Heal
Tom Odell'i Another Love parçasından beri büyük ilgiyle takip ediyorum. İf I Stay filmini izlemiştim ama ost parçalarına hiç dikkat etmemiştim. Böyle yine kulaklıkları takıp kafanızı dinleyeceğiniz bir şarkıdır Heal parçası.

The Hush Sound - You Are The Moon
Bu şarkıyı nereden nasıl buldum hiç hatırlamıyorum ama bulduğumdan beri dinliyorum. Defalarca kez sözlerini açıp ben de söyledim. Sözlerini neredeyse tamamen ezberledim. Bir hayalim de bu şarkıyı piyanomu çalarken söyleyebilmek.

Alessia Cara - Here
Bu şarkıyı da yeni çıkanlar arasında buldum. Yine Ikea ziyaretlerimde deli devana dolanırken dinleyip durduğum bir şarkıydı. Ne kadar bayan şarkıcı sözleri çok hızlı okusa da ben yine de dinlerken çoğu yerine katılabiliyorum. Biraz saçma olsa da nakaratı falan baya güzeldir.

Ali Zand Vakili - Rafti
Gelin de sizi gönlümün efendisiyle tanıştırayım. Bu şarkıyı hüzünlü hüzünlü Farsça şarkı bulmaya çalışırken buldum ve o günden beri deli gibi dinliyorum. Tüm sözlerini kafamdan deftere geçirip ezberledim. Ne zaman dinlemeye başlasam deli gibi Farsça sözleri bağırmaya başlıyorum. Mahreçe yatkın olduğumdan tüm çıkışları ezberledim. Kesinlikle farklı bir şey arıyorsanız dinleyin, ben bayılıyorum.

Ceyl'an Ertem & Can Güngör - Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun
Bu parçaya bayılıyorum. Harika bir cover! Gerçekten harika. Türkçe şarkıları öyle sarıp sarıp dinlemem ama bunu dinlemeye doyamamıştım tabii artık soğudum. Bu parçayı üç ay önce falan dinlemeye başlamıştım. Kuzenime attığımda o da bayıldı. Kesinlikle dinleyin.

John Newman - Come and Get It
John Newman bundan iki sene önce falan Love Me Again şarkısı ile patlamıştı. O günden beri şarkılarını severek dinlemeye devam ediyorum. Şarkılardan hemen soğuma özelliğine sahibim ama Love Me Again kendini en çok zorlayanlardan biri benim için. Come and Get It parçasını da çok severek dinlerim. Tabii Cheating parçasını da. Çok bariz olmasa da benim kulağıma gelen İngiliz aksanını ve farklı şarkı söyleme stiline bayılıyorum. (İngiliz aksanından nefret ederim normalde). John Newman'ın tüm şarkılarını bir kerecik olsun dinleyin kesin seversiniz.

Sam Smith - Like I Can
Bu şarkıyı bir ara ip atlarken dinliyordum. O yüzden ne zaman dinlesem karnım ağrıyana kadar ip atladığım aklıma geliyor. İnsanın hafızası derin olmasın dostlar. Neyse, bu şarkıyı çok seviyorum. Sam Smith'i geç keşfettim ama baya derinden keşfettim. Klip çekmediği bir sürü şarkısı var bir ara onları da keşfedeceğim.

Grace - You Don't Own Me
Bu şarkıyı da yine televizyon izlerken dinledim ve sözleriyle bayan şarkıcının sesini çok beğendim. Bir dinleyin derim.

Kygo - Firestone
Ben bu şarkıyı çoook önceden beri televizyondan dinliyordum ama kimin söylediğini adını falan bilmiyordum. Kygo'nun Stole The Show parçasını dinleyince diğer şarkılarına bakayım dedim karşıma çıktı. O an itibariyle dinlemeye devam ediyorum. Hele de nakarat girdi mi ritim tutmaktan kendimi alamıyorum.

Spirited Away - Always With Me
Her dilden dinliyorum derken şaka yapmıyordum. Bu animeye zaten bayılırım. Japonca ostsini duyduğumda yazın dinleyip durmuş hatta sözlerini bir kenara yazıp ezberlemiştim. Söylemeyi de çok severim. 
O zaman Always With Me parçasıyla veda ediyorum bu yazıma. Umarım yeni şarkı arayan birilerine yardımım dokunabilmiştir. Ayrıca Aralık ayında neler yaptığıma dair bir yazı yazmıştım ama ocak ayına dair bir şeyler karalayamamıştım burada. O yüzden Şubatın son haftası neler yaptığıma dair bir yazı yazacağım. Beklenti ve İşgalci kitabını aradan çıkarmaya niyetliydim ama bir türlü okuyamıyorum. Sanırım sonunda Labirent serisine başlayacağım bu gidişle.

16 yorum:

  1. The Hills nasıl bir şarkıdır yarabbim, ben de takıntı yaptım bu sıralar The Weeknd'i. Çok başarılı bence de.. Diğer şarkıların çoğunu bilmiyorum, dinleyeceğim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi dinledi mi takinti yapiyor insanda. Can't feel myself ve often parcalarini da dinle kesinliklee :)

      Sil
  2. paylaşım için teşekkürler seni takipteyim ben de beklerim
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırim bende sizi takipteyim ama kontrolde fayda var :)

      Sil
  3. Hepsi birbirinden güzel şarkılar canım ellerine sağlık ne güzel bir araya toplamışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Uzun zamandir aklimdaydi sonunda bi liste yapabildim. Begendigine sevindim :)

      Sil
  4. Seçimler çok iyi, Sam Smith favorim ama ;)

    YanıtlaSil
  5. İçlerinden iki şarkıyı biliyormuşum :)) Tom Odell'i filmle keşfetmiştim, ben de severim. Diğerlerini de dinleyeceğim :))

    YanıtlaSil
  6. Normal de Ceylan Ertem dinlemem, bende bu şarkıyı radyo da dinledim sonra youtubeden dadandım :)) diğer şarkıları da çok güzel

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Poyraz Karayel izlerken dinleyip takıldım şarkısına ama diğer şarkılarını bi beğenemedim. Bir şans daha veririm belki :)

      Sil
  7. Hi hi hi! Uzun bi liste olmuş sevgiler :)

    YanıtlaSil